1

Soferii beti au ramas fara permise

 

    ” Razie pe timp de noapte În cursul celor două nopți, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au aplicat 338 de sancțiuni, în valoare de 12.375 lei RON, și au reținut 8 permise de conducere, din care 3 pentru consum de alcool, 12 certificate de înmatriculare

 

      Week-end-ul trecut a fost unul cu emoții pentru șoferii vâlceni care încalcă legea în trafic. Conducerea IJP Vâlcea a hotărât ca în serile de vineri și sâmbătă să fie organizate razii în tot județul. Astfel, vineri, 15 septembrie a.c., atenția polițiștilor de la circulație s-a îndreptat că tre municipiul Rm. Vâlcea și zonele limitrofe: DN 7 (zona Goranu), DN 64 (zona Vlădești), DN64 (zona Râureni), DN7 (zona Bujoreni). Acțiunea a vizat folosirea luminilor pe timpul nopții (luminile de întâlnire și luminile de drum), cât și dotarea artizanală a autoturismelor cu instalații suplimentare de iluminat pe timpul nopții (proiectoare suplimentare, Față de cele prevăzute din construcție) datorită accidentelor  care se produc din cauza utilizării acestor instalații în mod necorespunzător.

În zona Goranu, polițiștii i-au dat lui Claudiu Marius Zăman, din Râmnicu Vâlcea o amendă în valoare de 500.000 lei vechi deoarece mașina acestuia, o Dacie, prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. O altă mașină oprită în zona Goranu a fost  ce a  firmei Inter Grup SRL. Șoferul mașinii, Paul Bogdan Georgescu,  nu efectuase revizia tehnică a autoturismului. Mai mult decât atât, acesta le-a spus polițiștilor că nici măcar nu știe ce înseamnă revizie tehnică . Polițiștii i-au reținut lui Paul Bogdan Georgescu certificatul de înmatriculare  al autoturismului până în momentul în care acesta îi va face revizia tehnică . De asemenea, șoferul Inter Grup a mai primit o amendă în valoare de 500.000 de lei vechi.

      Ofițer SIE, prins cu berea-n nas

      La doar câteva minute După ce polițiștii l-au amendat pe tânărul șofer, aceștia au avut surpriza să-l oprească Eugen Cinculescu, care s-a recomandat ca fiind ofițer al Serviciului de Informații Externe (SIE). Întrebat fiind dacă a consumat alcool, foarte calm, bărbatul a spus: „Eu am băut o bere, recunosc pentru că sunt un om cinstit. Dar să știți că oricum, chiar dacă nu aș fi băut tot mi-ați fi găsit alcoolemie. Eu iau imunosupresoare și datorită substanțelor pe care le conțin aceste medicamente, aparatul ar fi găsit o alcoolemie chiar dacă ea nu există.„  Bărbatul le-a povestit polițiștilor că are o proteză la unul dintre picioare și de aceea folosește acest tip de medicamente. Atunci când a fost testat cu aparatul etilotest, alcoolemia lui Eugen Cinculescu a fost 0,05, mai mică decât cea pentru care se permite suspendarea permisului pentru 3 luni de zile. 

      Încercare de mituire

      Sâmbătă, 16 august a.c., a avut loc cea de-a doua razie a polițiștilor vâlceni care a vizat consumul de alcool la volan, lipsa permisului de conducere sau încă lcarea altor norme prevăzute de legile în vigoare.

Printre cei care se au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 3 luni de zile se numără și   Leonard Adrian Dincă , de 21 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, județul Vâlcea. Acesta se îndrepta spre casă dinspre discoteca comunei Olanu, când a fost somat de un echipaj al poliției rutiere să oprească . Inițial tânărul a negat că ar fi consumat alcool, însă verificarea cu aparatul etilotest a arătat o alcoolemie de 0,37. Tânărul, student în București, a fost amendat cu 5 milioane de lei și a rămas pentru 3 luni fără permis de conducere.  Dar acesta nu a fost singurul vâlcean care a consumat alcool, iar mai apoi s-a urcat la volan. Este și cazul lui Dumitru Mărăcine, de 21 de ani din comuna Stoilești. Acesta plecase de la o nuntă și se îndrepta spre casă când a fost prins de polițiști beat la volan. Atunci când a aflat că va rămâne fără permis timp de trei luni și că va primi o amendă de 4 milioane lei vechi, tânărul a început să se roage de polițiști și de presă să rupă procesul verbal al contravenției și să șteargă pozele făcute. Prietena șoferului a încercat să le ofere polițiștilor suma de 50 de euro, bani care au fost refuzați categoric de aceștia.  

Polițiștii au mai oprit și o Dacie în timpul controlului. Una dintre femeile din mașină a început să le zică polițiștilor că : „La noi în familie nu se consumă băutură, noi avem cu toții permise de conducere dar știți ce mă interesează, cine v-a sunat să vă zică că venim de la nuntă și că am băut. Dacă ei ne dau în gât și noi putem face la fel.„ Ceea ce n-au înțeles respectivii este faptul că polițiștii nu fuseseră sunați de cineva, ci pur și simplu au oprit o mașină care le-a părut a fi în neregulă. Șoferul acestui autoturism le-a prezentat actele sale polițiștilor care au constat că „este OK„ și l-au lăsat să plece mai departe împreună cu familia sa.

      La volan, fără permis

    De asemenea, polițiștii  din comuna Vaideeni l-au oprit pe Traian D., de 36 de ani, din aceeași localitate în timp ce conducea un autoturism Dacia 1310 fără a poseda permis de conducere. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal. În cursul celor două nopți, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au aplicat 338 de sancțiuni, în valoare de 12.375 lei RON, și au reținut 8 permise de conducere, din care 3 pentru consum de alcool, 12 certificate de înmatriculare. De menționat este faptul că 75 de amenzi au fost date pentru depășirea vitezei legale, iar 69 pentru lipsa centurii de siguranță.

                                                                                               ” Cristina PÎRVU