Acasă Arhiva SAPTAMÂNA VÂLCEANĂ PE SCURT

SAPTAMÂNA VÂLCEANĂ PE SCURT

Soarta inspectorului șef comisar Adrian Cazan a fost stabilitădefinitiv: ori va fi transferat la Pitești, în calitate de ofițer specialist I, la Brigada de CrimăOrganizată, condusăde comisarul șef Dorin Bumbeneci, ori se va pensiona. Informații interne, dau ca sigurăvarianta pensionării, pensia de aproximativ 35 milioane lei vechi lunar nefiind de neglijat, bașca vreo 700 milioane lei vechi „sporul” de trecere în rezervă” pe forumurile de discuții, au loc polemici aprinse despre recenta modificare a Legii Referendumului, votatărepede de Parlament și aprobatăși mai repede de nea’ Nelu Votkărelu ” zilele trecute, jurnaliștii vâlceni au plecat în timpul conferinței de presăa deputatului PLD Petre Ungureanu. Motivația unui asemenea gest se explică printr-un precedent creat de parlamentar, cu mai mult timp în urmă, la întâlnirile cu presa

 

” La Inspectoratul Județean de Poliție Continuă verifică rile făcute de echipa dâmbovițeanăcondusăde chestorul de poliție Doru Dumitrescu. până acum se relevădeficiențe în activitățile conduse de comisarul Preda Ion – șeful Poliției Municipiului Rm. Vâlcea, comisar Eugen Neață- adjunctul șefului Poliției Municipiului Rm. Vâlcea, comisar Ion Buican – adjunctul șefului Poliției Municipiului Rm. Vâlcea, comisar Ilie Voica – șeful Poliției Rutiere, comisar Dumitru Văduva – șef Serviciu Ordine Publică , comisar Mihai Mazilu – șeful Poliției Municipiului Drăgășani și încă vreo câțiva șefi de la Poliția Rurală. Se pare că acest control a fost unul comandat și a urmărit răzbunarea pe vreo câțiva polițiști de-ai noștri, din moment ce pentru presupusele greșeli comise în activitate, „controlorii” nu i-au întrebat nimic pe cei despre care afirmăcă au greșit. S-a introdus dictatura în Poliție, odatăcu schimbarea ministrului de Interne? Oricum, soarta inspectorului șef comisar Adrian Cazan a fost stabilitădefinitiv. Ori va fi transferat la Pitești, în calitate de ofițer specialist I, la Brigada de CrimăOrganizată, condusăde comisarul șef Dorin Bumbeneci (ce are funcția de chestor), ori se va pensiona. Informații interne dau ca sigurăvarianta pensionării, pensia de aproximativ 35 milioane lei vechi lunar nefiind de neglijat, bașca vreo 700 milioane lei vechi „sporul” de trecere în rezervă. La sfârșitul acestei săptămâni, cel mai târziu în primele zile ale săptămânii viitoare, va avea loc analiza pe bazăde bilanț a controlului făcut, în care se vor comunica sancțiunile. În afarăde polițiștii amintiți mai sus, este supus sancționării prin schimbare și comisarul Vali Piron, care nu îndeplinește condițiile ocupării funcției de șef al Serviciului de Investigații Criminale (nu are studii de specialitate corespunzătoare). Pentru funcția de inspector șef al IJP și-au manifestat dorința de a concura la examenul de ocuparea comenzii comisarul Dan Drăghici – șef Serviciu Cercetări Penale, comisar Gheorghe Roibu – șef Birou Auto, însă nici comisarul șef Florin Marin nu este de neluat în seamă. În cazul apariției necesității unui interimat în comanda IJP – Vâlcea, va fi nominalizat comisar șef Florin Marin, comisarul Nicolae Sărdărescu suferind un accident vascular la unul din ochi, ce-l va ține departe de „luptele fratricide”.

” Pe forumurile de discuții, au loc polemici aprinse despre recenta modificare a Legii Referendumului, votatărepede de Parlament și aprobatăși mai repede de nea’ Nelu Votkărelu. Așadar, se pare că modifică rile adusei Legii referendumului și decizia Curții Constituționale întind o capcanăpe care, în iureșul comentariilor politice, am putea s-o trecem cu vederea. Văsupunem atenției un exercițiu de logică : În Legea 3/2000, articolul 5 spune: „Referendumul este valabil daca la acesta participăcel puțin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale”. Noua formă a articolului 10 al aceleiași legi este: „Prin derogare de la art.5 alin.(2), demiterea Președintelui României este aprobatădacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul țării, ale cetățenilor care au participat la referendum”. Problema constă în acest „Prin derogare de la articolul 5 alin (2)?”. Rezultă, din forma modificatăa legii că , numai demiterea se aprobăcu majoritatea voturilor exprimate. În cazul în care se voteazămajoritar pentru demitere, referendumul este valabil indiferent de prezența la vot. În schimb, dacă se voteazăîmpotriva demiterii și nu se prezintăpeste 50% la vot, referendumul nu mai e valabil.” Se poate pronunța vreun specialist? Se poate așa ceva? În țara asta, existășansa de a se promulga o lege coerentă, clară, fărăcoricoteuri interpretabile După bunul plac al unora sau al altora?

” Zilele trecute, jurnaliștii vâlceni au plecat în masăde la conferința de presăa deputatului PLD Petre Ungureanu. Motivația unui asemenea gest se explică printr-un precedent creat de parlamentar, cu mai mult timp în urmăși tot la întâlnirile cu presa. Ungureanu are prostul obicei de a insulta ziariștii atunci când „îndrăznesc” să-l întrebe informații de interes general. Față de aceste intervenții, el spune că se simte ca la interogatoriu și are impresia că jurnaliștii urmăresc scopuri obscure atunci când solicităun răspunsuri sincere la întrebări pertinente. De data aceasta, însă , a mers prea departe. A jignit-o inadmisibil pe o colega de la o publicație locală. Deoarece nu este permis ca unui demnitar săvorbească într-un asemenea mod reprezentanților opiniei publice, îl vom taxa cu absența de la inițiativa sa, de fiecare datăcând mai are astfel de ieșiri. Îl avertizăm că dacă va continua săse comporte dictatorial, nu ne vom mai duce deloc la conferințele PLD Vâlcea și nici nu vom mai scrie vreun rând de acest partid. Teoria respectului reciproc trebuie săfuncționeze la parametri normali. Mai mult decât atât, dorim să-i asigurăm și pe ceilalți parlamentari vâlceni (deputatul liberal Frâncu este primul vizat) că în cazul în care nu se vor comporta civilizat nici ei cu reprezentanții presei, vom pleca, in corpore și de la conferințele lor de presă. Precedentul a fost creat. Atenție la neatenție!

” Băsescu este președinte ales de câteva milioane de români, nu ca fanariotul Văcă roiu ales de cei 322 de prea-plecați obedienți genunchiști a câtorva stăpâni de partide. Pe 19 mai, veniți cât mai mulți români la vot și săvotăm NU ! Președintele să-și ocupe locul de drept și acest NU săînsemne dezaprobare pentru cei 322. Spuneți NU de 322 de ori!

” „Almanahe” de la PSD s-a dus în Spania, crezând că -l poate contracara pe Traian Băsescu prezent și el în orașul spaniol Castellon. Ce-o fi că utat analfabetul ăsta în Spania? Pesediștii vor săvicieze și atmosfera de acolo? Rromul „Almanahe” ar trebui să-și vadălungul nasului și săstea acasă, sămai ia lecții de la Bulibașa lui kgb-ista. Românii care s-au adunat la manifestarea lui (vreo 200), au făcut-o pentru programul artistic, nu săvadăși săaudă(fabula) „Boul” lui G.R. Alexandrescu!

” Pe viitor, la mitingurile ANTI, trebuie urmat exemplul PSD de la Craiova și săfie băgați toți participanții într-o sală, pentru a nu se strecura instigatori. În prealabil, vor fi verificați toți participanții cu detectorul de metale și le vor fi cerute carnetele de partid. Atragerea simpatizanților se va face cu mici și bere. Se vor distribui tricouri și pancarte. Se asigurăși transportul gratuit. După începerea mitingului, se vor încuia ușile, pentru ca participanții sănu poatăfugi. La încheierea mitingului, se va anunța un număr de participanți de 7-8 ori mai mare decât cel real. Oare unde am mai întâlnit așa ceva înainte de 1989?

” Traian Băsescu este primul președinte care a făcut campanie, mitinguri cu cetățenii țării lui, în alte țări. Interesant, nu? Este o dimensiune Europeană , tipul ăsta de campanie electoralăși nu cumva suntem „mai europeni” decât alții? Putem spune că Băsescu ne-a dat nouă, românilor, cu sau fărăvoie, în aceste momente, o Față mai democratăîn Europa?

” Oare își mai amintește careva de scrisoarea lui Geoană, pe când era ambasador în SUA, iar Emil Constantinescu devenise președinte? În scrisoarea aceea, Geoanăîl felicita pe Constantinescu, lăudându-l că a reușit sădesprindățara de trecutul comunist reprezentat de Iliescu. Ce ziceți, domnilor pesediști? Istoria nu văva ierta!

” Săzicem că în procesul Tamara – Zambaccian, Adrian Năstase va fi achitat din lipsăde probe (NU). Procesul este public. Sala are 322 de locuri, ce se adjudecă prin tragere la sorți. Intrat acolo prin legitimitatea tragerii la sorți, publicul din salăar considera însă că , în pofida sentinței (NU), Adrian Năstase este vinovat (DA) și s-ar repezi să-l lege cu că tușe, ținându-l ostatec. Ce legitimitate are publicul să-l lege pe cel achitat? Niciuna. Singurul în drept săhotărască libertatea sau nelibertatea cuiva este completul de judecată. Săzicem că După o lunăNăstase e eliberat. Credeți că cei 322 vor putea ieși din clădire fărăsădea socotealăpentru legarea lui Adrian Năstase? Dar Parlamentul, pentru suspendarea lui Traian Băsescu?

” Nostimada mascaradei referendumului din 19 mai constă în zicala: Nu-i pentru cine se pregătește… În istorie, legi croite pentru un om (sau împotriva lui ) au lovit mai puternic în cu totul alte persoane, pe principiul: „Unde dai și cine crapă”. Iată, i se pregătea lui Adrian Năstase un mandat prezidențial de 5 ani. S-a modificat și Constituția, în acest scop. Doar că Năstase nu s-a putut bucura de modificarea legii. Ba chiar a și fost aruncat la pubela istoriei. Acum, se relaxeazăcondițiile de demitere a președintelui actual. Dar poți săștii cine va „beneficia” de ele în viitor? Poate Victor Ponta, poate Ludovic Orban, dac-or ajunge vreodatăpreședinți. E foarte riscantăelaborarea legilor pentru anumite persoane. În Franța, pentru de Gaulle s-a instituit mandatul prezidențial de 7 ani. De Gaulle era de dreapta, dar de profitat a profitat socialistul Mitterand, care a stat 14 ani la Elysee. Istoria își bate joc întotdeauna de abonații la profit.

” Când Bonaparte a plecat din insula Elba, ziarele franceze scriau: A evadat bestia! La câteva zile După debarcarea pe continent: Napoleon se întoarce! Când a ajuns la porțile Parisului: Majestatea Sa a ajuns la Paris! Se va repeta scenariul. Îineți condeiele ascuțite, dragi colegi jurnaliști vâlceni. 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.