Acasă Arhiva S-a stins un suflet mare

S-a stins un suflet mare

” Lacrimi la Poarta Raiului

                                                     Viața pe un peron, de Octavian Paler

 

„Acolo pe pietre sau pe oasele acelea, că ci nu distingeam prea bine ce erau, am văzut doi șerpi încolăciți. Poate făceau dragoste sau poate se luptau. Să vă spun drept, nu știu cum fac șerpii dragoste. Deodată, am văzut cum un fulger negru cade prin aer chiar peste insulăși chiar peste șerpii încolăciți. Era un vultur care a înhățat unul din șerpi și s-a ridicat cu el în văzduh. Asta, dacă nu am visat cumva! Așadar, vulturul le-a întrerupt șerpilor dragostea sau lupta. Eu i-am văzut înlănțuiți, nu măpricep săspun ce anume a fost. Dar, poate că între dragoste și luptănu e nicio deosebire. Dragostea e lupta între două suflete și între două trupuri în care nu e nici un învingător, alteori nu e niciun învins. Și, oricum pentru unul din șerpi nu mai avea importanțădiferența dintre dragoste și luptă. Pentru el, totul se sfârșise. Nu va mai face nici dragoste, nici nu se va mai lupta cu nimeni. Moartea pune punct și iubirilor și luptelor. Fiecare rămâne atunci cu cât a iubit și cu cât a luptat. Mai are timp, poate, săregrete că n-a iubit și că n-a luptat destul sau că a trăit ca un șarpe singur, care nu și-a găsit alt șarpe cu care săse iubească sau săse lupte. Celălalt șarpe rămăsese săfacă dragoste sau săse lupte cu alți șerpi. El rămânea, cum s-ar zice, pe peronul lui. Mai putea săia totul de la început. Alte iubiri sau alte lupte”.


                                                                      Nu te vom uita niciodată!

 

Cuvintele sunt goale în fața amărăciunii care ne copleșește. Sâmbătă, la ora 17,00, dintr-o dată, ne-a părăsit Ion Dobre, cel mai bun tatăși soț, un om iubitor, suflet ales. S-a grăbit săîncheie o competiție pe care rareori o prețuim așa cum ar trebui și pe care, atât de banal, o numim viață.Dispariția orică rui om te întristează. Dacă însă acel om ți-a fost apropiat, plecarea sa pentru totdeauna te distruge. Nimeni și nimic nu pot face lucrurile reversibile. Regatul lui Hades este fărăîntoarcere, odatăce ai trecut Stixul. Dragul nostru drag, ne vom aminti întotdeauna de tine. Acolo unde ești, gândurile și sentimentele noastre te vor însoți, ca sănu te simți singur. Dumnezeu săte odihnească în pace!   

” Elena și Lavinia Dobre – soția și fiica


                                                                           Lacrimi și durere

 

Bunul nostru șef, coleg și prieten, Ion Dobre – VADOVA a trecut în lumea umbrelor fulgerătoare, fărăca cineva să-și poatăînchipui așa ceva. Moartea sa a produs durere și deznădejde în familie, în colectivul firmei noastre, în grupul prietenilor pe care îi avea și în sufletul tuturor celor care i-au admirat hărnicia, buna-cuviință, spiritul conciliant și dăruirea profesională. Dispariția fulgerătoare dovedește încă o datăcă Dumnezeu îi ia aproape, în primul rând, pe cei mai buni. Cuvintele sunt de prisos atunci când vorbim despre omul Ion Dobre, devenit atât de cunoscut nu prin prezența socială, ci prin profesionalismul, bunătatea, onestitatea și omenia sa. Ne exprimăm regretul profund și transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe. Este o pierdere mare și, cu respect, îl însoțim pe ultimul drum cu rugăciunile noastre. Pe această cale, transmitem familiei îndoliate regrete profunde pentru pierderea suferită, iar pe Dumnezeu îl implorăm să-l ierte și să-l odihnească în pace.

” Salariații SC VADOVA SRL


                                                                    S-a stins un suflet mare

 

În ultimele zile moartea tot mai multor oameni de valoare din județul nostru șochează. Securea veștii triste a venit și dinspre Budeștii Vâlcii, anunțând atât de devreme că prietenul nostru de la VADOVA, Ion Dobre, la numai 48 de ani, s-a stins obosit de o luptădin care a știut mereu că va ieși învingător, neglijând total moartea deznădăjduitoare. L-am crezut veșnic, ca pe fiecare dintre noi, pentru ca mai apoi, sâmbătă, 7 iulie 2007, la ora 17,00, săplece în ceruri, pentru că avea întâlnire cu îngerii. Nu a spus nimic nimănui, pentru că așa a fost el, un suflet și un om mare care a ales săbea singur din cupa durerilor, de teamăparcă sănu-i deranjeze pe cei din jurul său. A fost un om cu un suflet bun, vesel și discret. Perle negre pe o ațăa durerii se înșiruie cuvintele, fărăa putea săstrige cât de mult ne va lipsi și cât de multe ar fi trebuit săfacem împreună. E cumplit săpierzi un prieten, un camarad, să-ți dai seama că ar mai fi fost atâtea să-i spui, dar cred că ne va ierta din Ceruri cu zâmbetul său special, pe care atât de rar ne-a fost dat săi-l vedem lângă noi. A rămas doar amintirea râsului său colosal, vocea de tunet, zecile de discuții prietenești și amintirea clipelor în care experiența sa de viațăpărea suficientăpentru a încerca săfacă ceea ce știa mai bine pentru familia sa, prieteni și colegii de serviciu. Ni se duc cei dragi, iar noi rămânem cu nimicurile noastre, atât de neconvingători în tristețile noastre, atât de seci în sufletele uscate de nenorocirile din jur. Ne este și frică săgândim cine urmează. Pare a fi un blestem.

Înmormântarea va avea loc luni, 9 iulie, ora 12,00, în cimitirul Bisericii „Toți Sfinții”, din comuna Budești. În aceste ceasuri de tristețe nu putem săspunem decât că amintirea celui care a fost omul și prietenul nostru Ion Dobre – Vadova ne va rămâne vie în memorie. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.