Anunțul PNL de retragere a trupelor din Irak a sunat ca o declarație de război. Evident, nu împotriva unor forțe oculte, ci împotriva aliaților. Nu sunt de acord cu Gigi Becali, însă sunt de acord cu o expresie de-a lui: „Tăriceanu – Very Important Papagal”. Iată că pe nepusă masă, Tăriceanu propune retragerea trupelor din Irak. O propunere ce se vrea populistă. O propunere care se dorește să aducă puncte electorale pe seama politicii externe a României. S-a consultat dumnealui cu cineva înainte de a face o asemenea propunere? Un astfel de lucru cere, dacă nu unanimitate, măcar o largă reprezentare politică și un larg sprijin popular. Iar dumnealui nu prea s-a consultat cu cetățeanul, ci doar cu liberalii săi, colegi de partid, cum să-i mai dea la cap lui Băsescu. Retragerea sau menținerea trupelor din Irak este o discuție serioasă care implică România, nu doar PNL-ul. Liberalii au vrut să arunce o bombă cu impact electoral. În loc să pună în dificultate PD-ul și pe președintele Băsescu, liberalii au reușit să pună într-o situație delicată România. Diplomația românească a făcut un adevărat tur de forță pentru a drege prostia premierului. că lin Popescu Tăriceanu trecea drept un om politic echilibrat, cerebral, un politician care trata de sus jocurile politice facile. Din senin, Tăriceanu s-a lăsat prins într-un joc politic pe cât de stupid, pe atât de periculos. El a anunțat ritos că l-a mandatat pe ministrul Apărării să facă toate demersurile pentru retragerea trupelor din Irak. Într-un timp record, s-a dovedit că respectivul ministru este un tolomac, pe cât de prost diplomat, pe atât de prost informat.
Sub oblăduirea lui Tăriceanu, el a reușit să pună pe jar atât cancelariile occidentale, cât și instituțiile de resort din țară . Ministrul de Externe a anunțat că -și va da demisia. S-a întrunit Consiliul Suprem de Apărare a țării. Presa străină a tratat subiectul cât se poate de critic. Într-un cuvânt, am reușit să ne facem de râs în mai puțin de 24 de ore. Parcă am fi asistat la o întoarsă pe dos insurecție armată din 23 august 1944, de data aceasta împotriva americanilor. Când un prost aruncă o piatră într-un râu, o sută de deștepți încearcă degeaba să o scoată. S-ar putea spune că din dorința de a-i răspunde lui Traian Băsescu cu aceeași monedă, premierul Tăriceanu i-a dat o palmă unui rahat. Cu politica externă, nimeni nu se poate juca. Nu orice temă poate fi târâtă într-un război politic intern. Iritat de PD, și mai ales de Băsescu, PNL a forțat nota. Și va plăti mai devreme sau mai târziu. Nu știu dacă în eventualitatea alegerilor anticipate, liberalii vor mai putea scoate ceva unt electoral din scandalul acesta. S-ar putea, totuși, ca pe termen lung, bomba lansată de liberali să dea rezultatele electorale scontate.
Prezența militară în străinătate s-ar părea că nu este foarte populară. Partide precum PRM își pot permite să joace la ruleta electorală sentimentele de sorginte naționalistă.
PNL trecea drept un partid serios. De la declarația fulminantă a premierului și ministrului Apărării de retragere a trupelor române din Irak, credibilitatea PNL este pusă sub semnul întrebării. Oare sunt hotărâți liberalii să facă un pas spre populismul ieftin de tip PRM? Din disperare, din dorința de a recupera terenul pierdut în fața PD, liberalii s-au lăsat antrenați într-un joc politic ale că rui consecințe nu le-au bănuit. Pe că lin Popescu Tăriceanu nu îl prinde nici postura unui Vadim Tudor, dar nici cea a unui Traian Băsescu. Atunci când încearcă să devină interesant cu orice preț, actualul premier devine ridicol. până la urmă, lucrurile s-au clarificat. Trupele nu vor fi retrase din Irak, președintele a preluat controlul. După ședința CSAT, România a oferit dovezi că este un partener care își respectă promisiunile. Cel care a pierdut este premierul Tăriceanu, și probabil PNL. Dacă PNL merge mai departe și nu-și retractează propunerea, înseamnă că a intrat în campanie electorală și nu-i mai pasă de nimic.
Dar între timp au apărut și voci din interiorul partidului care îl critică pe că lin Popescu Tăriceanu. Un grup de membri ai Partidului Național Liberal i-au cerut președintelui formațiunii să renunțe la demersul său privind retragerea militarilor români din Irak. Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mona Muscă , Raluca țurcan, Mircea Cinteză și Cristian Boureanu au semnat o scrisoare prin care îl critică pe că lin Popescu Tăriceanu pentru că ar fi încă lcat statutul partidului când a făcut această propunere. Premierului și grupului din jurul său i s-a cerut ca în modul cât mai rapid cu putință să pună capăt acestui demers prost gândit și neinspirat pus în practică . Ceea ce s-a făcut în organul colectiv liberal de conducere nu este statutar. Biroul Permanent Central are numai atribuții de aplicare a programului și strategiilor, ori decizia propusă de premierul Tăriceanu reprezintă o modificare a strategiei și a politicii sectoriale a partidului. Este o tică loșie ceea ce face Armatei Romane guvernul condus de liderul liberal. După ce a comis tică loșia de a desființa serviciul militar obligatoriu, care scotea bărbați adevărați din tinerii patriei, acum capitulăm în fața unor teroriști bărboși ca niște lași. Armata Română trebuie să stea în război până la capăt, nu să fugă. Trebuie să luptăm pentru nimicirea terorismul, alături de aliații ce ni i-am ales. Tăriceanu alimentează cu idioțenii negativiștii, naționaliștii și naivii.
Încearcă cu tot dinadinsul să arate lumii că suntem toți niște lași. Alături de „puciștii” lui, face pe pacifistul și pe luptătorul pentru pace. Sunt mulți cei care fac pe pacifiștii și pe luptătorii pentru pace pe la partidele politice ale țării. însă , toți arabii știu că europenii sunt lași, avându-ne pe noi în fruntea listei. În mai puțin de 50 ani, ei vor cuceri Europa. Dată fiind situația atunci, or să se roage urmașii noștri de popoarele altor continente să vină să elibereze Lumea civilizată a Europei! Iar Tăriceanu și ai lui patricieni, îmbătați de puterea banilor cu miros de Petrom vor fi de mult oale și ulcele.
Lasă un comentariu