” La mâna AVAS-ului ” „deși, se pare că între vechiul investitor și noul posibil investitor s-au încheiat actele, totul se oprește la nivelul conducerii AVAS. Este foarte dureros ca persoanele numite în funcții tocmai pentru a rezolva problemele statului român și ale economiei românești întârzie punerea în aplicare a unor înțelegeri și prin aceste întârzieri pun în pericol funcționarea economiei județului Vâlcea” a declarat Florin Bălan, directorul Uzinelor Sodice Govora
Prezent la conferința Partidului Democrat, Florin Bălan, directorul executiv al Uzinelor Sodice Govora, a declarat că încercarea de reprivatizare a uzinelor se lasăașteptată, datorităindolenței de care a dat dovadăconducerea AVAS – ului. „Singura soluție ca Uzinele sodice să-și continue activitatea este reprivatizarea. Acum, suntem într-o perioadă de stand-by. De opt ai de zile, în uzine nu s-au făcut investiții și reparații, ceea ce a dus la uzura exageratăa instalațiilor. Condițiile de funcționare sunt foarte grele. Singura soluție la ora actualăeste o infuzie de capital pentru a putea funcționa la parametri normali. Au fost mai multe oferte din partea unor investitori, iar cel care a prezentat cele mai multe garanții a fost cel polonez. Deși, se pare că între vechiul investitor și noul posibil investitor s-au încheiat actele, totul se oprește la nivelul conducerii AVAS. Este foarte dureros ca persoanele numite în funcții tocmai pentru a rezolva problemele statului român și ale economiei românești întârzie punerea în aplicare a unor înțelegeri și prin aceste întârzieri pun în pericol funcționarea economiei județului Vâlcea. La nivelul județului Vâlcea, După Oltchim, USG este cel mai mare exportator cu o producție însemnată. Cu toate eforturile pe care le facem, dacă nu vine această infuzie de capital, va fi foarte greu de ținut în funcțiune” a declarat Florin Bălan, director al USG SA.
Reamintim că din decembrie 2002, USG SA a acumulat o datorie Față de CET Govora de aproximativ 860 de miliarde lei vechi, la care se adaugăpenalizări de circa 130 miliarde lei vechi. Acest debit s-a transformat în acțiuni, iar la ora actualăCET Govora deține 49,84% din capitalul social al Uzinei de Sodă. Pentru a putea recupera creanța, CET Govora a predat pachetul de acțiuni că tre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). În cursa pentru preluarea USG Govora s-au înscris trei firme: CIEH Polonia SA Varșovia, Open Joint Stock Companz și Indian England NV. Comisia de evaluare din cadrul Consiliului Județean a analizat ofertele celor trei firme și a stabilit că cea mai viabilăofertăeste a societății comerciale CIEH Polonia. AVAS urma ca în cel mai scurt timp săse pronunțe asupra acestui clasament întocmit de comisia de evaluare și sădecidăcare dintre firme va fi câștigă toare. însă , din motive pe care directorul USG-ului, Florin Bălan, nu le poate înțelege, decizia conducerii AVAS se lasăașteptată.
Claudia Stanciu
Lasă un comentariu