Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ramnicul, vazut din satelit

      ” Google Earth, un program de că lătorii virtuale pe glob ” programul îți dăposibilitatea săcă lătorești virtual pe întreg mapamondul. Poți vedea cum aratădin satelit  Wahington-ul, Londra, Parisul, Budapesta dar și Râmnicu Vâlcea. Cu programul Google Earth oricine poate vedea în detaliu imagini luate din satelit în toată lumea

 

      Programul PC  Google Earth îți dăposibilitatea săcă lătorești virtual pe întreg mapamondul. Poți vedea cum aratădin satelit  Wahington-ul, Londra, Parisul, dar și Râmnicu Vâlcea. Cu programul Google Earth oricine poate vedea în detaliu imagini luate din satelit în toată lumea.

Aplicația Google Earth combinăimagini din satelit și hărți, pentru a pune la dispoziția utilizatorilor informații geografice. După cum precizeazărealizatorii, „Google Earth” cumpărăcele mai bune imagini disponibile, majoritatea fiind vechi de aproximativ unul până la trei ani. De curând, au fost adăugate imagini noi sau îmbunătățite ale circa o sutăde orașe, dintre care unele din România.

      Casa Tineretului se vede cel mai bine pe hartă

      Deși orașul nostru nu se vede în detaliu, foarte bine, în imaginea oferităde această aplicație se deslușesc, totuși, cartierele din municipiu. La câțiva kilometri de Râmnicu Vâlcea, Google Earth aratăorașul că limănești, despre care aflăm, dând click, pe Informații că   are o populație de 8460 de locuitori. Pe hartă, apar și orașele Drăgășani, Brezoi, Vaideeni, Băile Govora, Ocnele Mari  și chiar Gornau. Dar și o serie de localități precum Lădești și Amărăști.  Cea mai vizibilăclădire din Râmnicul văzut din satelit este Casa Tineretului. De asemenea, am găsit și Mănăstirea Horezu, despre care se pot citi mai multe informații online, accesând opțiunea „Informații”. Programul pune la dispoziție și o fotografie a lăcașului de cult.

Google Earth o lume întreagăpe monitorul calculatorului

      La adresa http://earth.google.com, este disponibilăgratuit o versiune de bază. Versiunea Plus adaugăanumite facilități, dar costă20 de dolari, în timp ce versiunea Pro costă400 de dolari. Oameni din toată lumea folosesc aplicația atât pentru relaxare, că lătorind virtual în orice colț al lumii, cât și pentru a afla informații concrete despre anumite zone sau pentru a alege cele mai bune rute pentru că lătorii, fărăsămai apeleze la sistemele de tip GPS.

Programul se deschide inițial cu imaginea globului pământesc, care poate fi rotităși mărită. Utilizatorul se poate apropia de orice punct, până la ce altitudine dorește, și poate salva imaginile respective în calculator. Singura condiție este ca legătura la Internet săfie bună.

Olivia Pirvu