Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PRM nu are „blazon” săplătească taxele locale

După un an de lupte cu primăria,

Acest partid a câștigat în instanță procesul cu Primăria Râmnicului, astfel că terenul revine în administrarea Consiliului Județean al că rui vicepreședinte este chiar liderul PRM, Nicolae Pătru ” primarul Mircea Gutău s-a arătat surprins de decizia instanței și a declarat că dacă existăo astfel de hotărâre judecă torească definitivăși irevocabilăse va supune ei, indiferent de soluția dată

 

Se împlinește exact un an de când conducerea Primăriei Râmnicului a demarat acțiunea de inventariere a unei suprafețe de teren din buricul târgului în domeniul privat al municipiului, preluând-o de la Consiliul Județean Vâlcea. Este vorba despre terenul din strada General Magheru nr. 23 pe care se aflăclădirea PRM-ului și a firmelor lui Nicolae Pătru & Co: Alpex SRL, Blazon SRL, Strabag SRL (manager Otto Cremarenco). Zilele trecute, avocatul Victor Stănculescu a anunțat că PRM Vâlcea a câștigat în instanța de judecatăprocesul cu Primăria Râmnicului, astfel că terenul revine în administrarea Consiliului Județean al că rui vicepreședinte este chiar liderul PRM, Nicolae Pătru. Curatăcoincidență. Despre valoarea redevenței plătite la Consiliul Județean pentru folosirea terenului respectiv, Nicolae Pătru s-a ferit săspunăo sumă, aruncând în schimb o fumigenăde genul „un milion de dolari”. În schimb, l-a declarat pe Alexandru Ghibirdic, directorul Direcției Economice din Primăria Râmnicului, „inamicul public numărul unu” pentru că a vrut să-l oblige săplătească taxele și impozitele pentru folosirea unui teren aflat în Râmnicu Vâlcea, așa cum face orice alt râmnicean. În luna ianuarie a acestui an, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat o hotărâre de inventariere a unui teren în domeniul privat al municipiului, teren pe care se aflăsediul firmei SC Blazon SRL, condusăde fiului vicelui Consiliului Județean, Sorin Pătru. Nicolae Pătru susține în continuare că respectiva supraFață i-a fost luatăcu japca de primarul Gutău. Astfel, se încheia epopeea de șase luni a acelui proiect de hotărâre, prin care terenul pe care se aflăclădirile lui Pătru, trecea din proprietatea Consiliului Județean în domeniul privat al municipiului. Prin Hotărârea nr. 17/2007, Consiliul Local a decis menținerea hotărârii nr. 105 din 31 mai 2006 privind inventarierea unor terenuri în domeniul privat al municipiului Râmnicu Vâlcea. Prin două adrese, Consiliul Județean solicita revocarea hotărârii Consiliului Local nr. 105, numai că specialiștii Primăriei Râmnicului au propus menținerea acestei hotărâri, motivat de faptul că inventarierea a fost corect făcută, deținătorii actuali ai construcțiilor aflate pe acest teren nefăcând dovada proprietății sau a modului de folosire a terenului. Prin art. 1 din hotărârea consiliului local din luna mai 2006 s-a inventariat în domeniul privat al municipiului, terenul în supraFață de 2.300 mp, situat în strada G-ral Magheru, nr. 23. Astfel, consilierii locali au menținut hotărârea din 31 mai 2006 și astfel terenul intra în domeniul privat al municipiului Rm. Vâlcea, iar Nicolae Pătru se vedea obligat să-și achite impozitele că tre primărie.

Primarul Mircea Gutău s-a arătat surprins de decizia instanței și a declarat că dacă existăo astfel de hotărâre judecă torească definitivăși irevocabilăse va supune ei, indiferent de soluția dată.