Acasă Arhiva Primarul le dă de muncă consilierilor locali

Primarul le dă de muncă consilierilor locali

Număr record de puncte pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local: 39

Ședințăfurtunoasă, joi, 31 mai a.c. a consilierilor locali.  Executivul primăriei a propus spre dezbatere nu mai puțin de 39 de puncte pe ordinea de zi a ședinței. Se presupune că ședința va dura cel puțin 3 – 4 ore, ținând cont că multor aleși locali le place săse audăvorbind, dar mai ales pentru că , din câte am aflat, nu s-a ajuns la un numitor comun în comisii. Așadar, discuțiile din plenul Consiliului Local vor fi incendiare, fiecare consilier încercând sătragăspuza pe turta partidului său. Ar fi mai, însă , o posibilitate de luat în calcul. După recentele negocieri pentru susținerea lui Buican ca vicepreședinte al CJ, s-ar putea ca primarul Mircea Gutău sănu mai aibăbătăi de cap cu năbădăiosul dințos de la PNL, Ion Nicolae. Unul din capitolele de negociere a fost și susținerea proiectelor lui Mircea Gutău de că tre consilierii liberali și, se pare, că șeful ăl mare de la PNL Vâlcea, l-am numit aici pe Emilian Frâncu a bătut palma, promițând că Nicolae nu-i va mai pune bețe în roate primarului Gutău. Așadar, vor fi discutate, printre altele, rectificarea bugetului local și investițiile pe anul 2007, achiziționarea unui teren  pentru extinderea Cimitirului Cetățuia, aprobarea unor schimburi de terenuri, unul cerut de SC ANTARES SRL, aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea terenului de sport al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, dar și pentru amenajarea și recondiționarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu”.

două obiective foarte importante pentru râmniceni se vor afla pe masa consilierilor locali. Este vorba despre aprobarea studiului de prefezabilitate la obiectivul de investiții „Lărgire pasaj Hervil, municipiul Râmnicu Vâlcea – pasaj inferior pe CF Piatra Olt – Podul Olt, km.293”, precum și aprobarea studiului de prefezabilitale la obiectivul de investiții „Înființare pasaj – strada Bogdan Amaru, municipiul Râmnicu Vâlcea, pasaj inferior pe CF Piatra Olt – Podul Olt. Km 291 +350”.

De asemenea, aleșii locali trebuie sămai dezbatăși pe marginea altor subiecte, cum ar fi aprobarea devizului general reactualizat și a notei de fundamentare pentru obiectivul de investiții „Modernizare străzi Lespezi și Săliștea Nouă”, aprobarea devizului general reactualizat și a notei de fundamentare pentru obiectivul de investiții „Parc industrial zona Baraj Sud – stația de epurare Râureni”, aprobarea Acordului de Implementare dintre Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. S C Acvarim S.A Râmnicu Vâlcea și Ministerul Economiei și Finanțelor, reprezentat prin Oficiul de Plăți și Contractare PHARE (OPCP] și Autoritatea de Management pentru Infrastructurăpentru Măsura ISPA 2004 RO 16 P PE 002 – „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apăa sistemului de canalizare și a stației de epurare în municipiul Râmnicu Vâlcea”, avizarea PUD „Halăatelier montaj parbrize și birouri, Goranu – Calea București. Primarul le mai propune consilierilor locali un proiect de hotărâre privind înființarea unei autogări în Râmnicu Vâlcea pe strada Crișan, precum și aprobarea limitelor minime și maxime ale tarifelor de transport pentru persoane în regim de taxi.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.