Acasă Arhiva Politist valcean cercetat pentru alibiuri false

Politist valcean cercetat pentru alibiuri false

    ” ancheta va dovedi dacă polițistul l-a ajutat pe un cap al lumii interlope din Brăila să scape de pușcă rie

 

    Un polițist din cadrul IJP Vâlcea este cercetat pentru că ar fi încercat să-l ajute pe un cap al lumii interlope din Brăila să scape de închisoare. Este vorba despre Radu Bogăteanu, zis Romică Catali, de 35 ani, care în seara de 4 octombrie a.c. și-a adunat mai mulți amici înarmați și au pornit spre domiciliul clanului Buricea din Brăila, pentru a-și disputa supremația în municipiu. În fapt, în seara zilei de 4 octombrie, Romică Catali, împreună cu alte persoane înarmate cu bâte, săbii și topoare au atacat blocul în care locuiesc familiile unui alt clan interlop din Brăila. În urma încă ierării, ferestrele mai multor apartamente au fost sparte cu pietre, iar două autoturisme au fost distruse.  Capul lumii interlope din Brăila, Romică Catali, era dat în urmărire generală pentru că se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și ultraj contra bunelor moravuri din data de 10 octombrie a.c., el că zând în plasa polițiștilor constă nțeni în data de 1 noiembrie. Cu acea ocazie, interlopistul le-a arătat polițiștilor un proces verbal de contravenție care dovedea că în noaptea respectivă se afla în Vâlcea.

      În urma cercetărilor, s-a stabilit că procesele de contravenție au fost scoase din arhiva Inspectoratului de Poliție Vâlcea, pe 23 octombrie, adică la trei săptămâni După scandalul de la Brăila. Totodată, s-a constatat că în cadrul Inspectoratului de la Vâlcea nu lucrează niciun polițist cu numele care apare pe procesul verbal. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a declarat că documentul respectiv este fals și că s-au întocmit actele premergătoare pentru începerea urmăririi penale împotriva a doi polițiști vâlceni. În urma arestărilor făcute luna trecută la Brăila, alte două persoane au prezentat poliției procese verbale conform că rora în noaptea respectivă au fost amendați de poliție pe raza județului Prahova. Un polițist din Ploiești este cercetat pentru că ar fi încercat să îi ajute pe cei doi arestați să scape de închisoare.

Contactat telefonic, adjunctul șefului IJP, Nicolae Sărdărescu ne-a confirmat că în această cauză se fac cercetări: „La Vâlcea, nu e cazul. Nu are legătură cu ce s-a întâmplat la Brăila. Omul nu are nicio vină. Într-adevăr, s-a dat un proces verbal, dar nu cu intenție. De două zile suntem în anchetă și nu vă pot dezvălui numele polițistului vizat. Ceea ce vă pot spune este că numele polițistului care apare pe procesul verbal este unul fals. Ion Timofte nu este angajat al IJP Vâlcea. Oricum, problema trebuie să fie lămurită repede. Din câte am înțeles, polițistul de la Prahova este într-adevăr în culpă. El a întocmit un proces verbal, dar situația de acolo nu este identică cu cea de la Vâlcea”. ne-a declarat comisarul Nicolae Sărdărescu.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.