Acasă Arhiva Patru incendii în doar trei ore

Patru incendii în doar trei ore

Ziua de joi, 19 iulie a.c., a fost una plină pentru pompierii vâlceni. Ei au fost nevoiți săstingăpatru incendii în decurs de aproximativ trei ore. Primul s-a declanșat la ora 13.47, în comuna Cernișoara, satul Obârșia, unde a luat foc un fânar. Angajații Gărzii de Intervenție Grădiștea, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) „General Magheru” Vâlcea au intervenit imediat. Numai că , până la stingerea incendiului, acoperișul unui fânar a ars pe o supraFață de circa 24 de metri pătrați, peste 4 tone de fân, un vițel de șase luni și aproximativ 2 tone de lemne de foc. Pompierii s-au luptat cu flăcă rile o orăși jumătate, reușind în cele din urmăsăstingăfocul, folosind două autospeciale. „În urma primelor verifică ri, se pare că incendiul s-a produs datoritărazelor solare acumulate, concentrate ori reflectate. Evaluările efectuate aratăcă valoarea pagubelor înregistreazăcirca 10.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproximativ 40.000 de lei” – scrie într-un comunicat al ISU Vâlcea. 

 

Sute de metri pătrați de pășuni, în flăcă ri

 

Al doilea incendiu s-a produs la ora 15.25 în localitatea Mihăești, unde vegetația uscatăde pe un teren, proprietate a Consiliului Local, a luat foc. În urma verifică rilor, pompierii au constatat că flăcă rile au izbucnit de la o țigarăaprinsă. până la stingerea incendiului a ars vegetația pe o porțiune de 20 de metri pătrați.  

În aceiași zi, la doar un minut diferență, adică la ora 15.26, pompierii vâlceni ai Detașamentului Rm. Vâlcea au fost solicitați săstingăun incendiu în comuna Șirineasa. La fel ca la Mihăești, focul a izbucnit pe un teren ce aparține Consiliului Local. până la stingerea incendiului vegetația uscatăa ars pe o supraFață de aproximativ 12 hectare. „Verifică rile efectuate la fața locului aratăcă incendiul ar fi fost provocat de o persoanănecunoscutăcare ar fi aruncat o țigarăaprinsăla voia întâmplării” – scrie în același comunicat al ISU Vâlcea.

Ultimul incendiu a avut loc la ora 16.16, în comuna Ștefănești, unde a izbucnit un incendiu pe o pășune aflatăîn proprietatea lui Adrian R. Pompierii militari au folosit două autospeciale de intervenție, însă doar După două ore și jumătate de eforturi au reușit săstingăfocul. până la stingerea incendiului a ars vegetația uscatăpe o supraFață de circa 10 hectare de teren. Cercetările, efectuate la fața locului, au relevat faptul că incendiul ar fi fost provocat de persoane necunoscute care au făcut focul pentru igienizarea terenurilor agricole, lăsându-l ulterior nesupravegheat.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.