Acasă Arhiva Parlamentarii vâlceni vor să scape de Traian Băsescu

Parlamentarii vâlceni vor să scape de Traian Băsescu

„Bețiv”, „jucător” sau „dictator” sunt câteva din cuvintele de „alint” pe care aleșii le-au adresat președintelui

” potrivit sondajelor de opinie efectuate în ultimele luni de IMAS, CURS, CSOP și INSOMAR, 70% dintre români nu sunt de acord cu suspendarea președintelui ” pentru a fi suspendat șeful statului, este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților -adică 235 de voturi „pentru” ” Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca dezbaterea plenului reunit privind suspendarea președintelui Traian Băsescu sa aibăloc joi, 19 aprilie, la ora 9.00 dimineața ” dacă liderii PNL au transmis parlamentarilor liberali săvoteze După cum le dicteazăconștiința, Mircea Geoană, președintele PSD, a fost mai tranșant spunând că deputații și senatorii social-democrați trebuie să voteze pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Curtea Constituționalăa avizat negativ cererea de suspendare a președintelui României Traian Băsescu, inițiatăde PSD, PC, PRM și susținutăde PNL și a hotărât că președintele nu se face vinovat de încă lcarea Legii fundamentale. Cu toate acestea, partidele sunt decise sămeargămai departe și sperăsă-l lase pe Traian Băsescu fărăfuncție. Măcar pentru o lună, până la organizarea referendumului prin care se va decide dacă șeful statului trebuie să rămână președinte sau nu.
Momentul votului este așteptat, în special, de inițiatorii demersului de suspendare, care nu văd o piedică în avizul negativ al Curții Constituționale și susțin că și-ar dori ca votul săfie favorabil, pentru a se ajunge la referendum. Potrivit sondajelor de opinie efectuate în ultimele luni de IMAS, CURS, CSOP și INSOMAR, 70% dintre români nu sunt de acord cu suspendarea președintelui. Mai mult, pentru ca referendumul săfie declarat valid e nevoie de participarea a 50% plus unu dintre alegatori, adică aproape 9 milioane de oameni. Condiția a fost consideratăde inițiatorii demersului drept o piedică , motiv pentru care încercat săo modifice de două ori. De fiecare dată, Curtea Constituționalăa respins modifică rile operate de parlamentarii PSD, PNL, PC și PRM. Astfel, Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca dezbaterea plenului reunit privind suspendarea președintelui Traian Băsescu săaibăloc joi, 19 aprilie, la ora 9.00 dimineața. Dacă se va decide suspendarea sefului statului, documentul va fi trimis, conform procedurii, Curții Constituționale. Pentru a fi suspendat șeful statului, este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților – adică 235 de voturi „pentru”. Șefii celor două camere au cerut televiziunii și radioului public sătransmită, în direct, dezbaterile și votul asupra propunerii de suspendare a președintelui României. Dacă liderii PNL au transmis parlamentarilor liberali săvoteze După cum le dicteazăconștiința, Mircea Geoană, președintele PSD, a fost mai tranșant spunând că deputații și senatorii social-democrați trebuie săvoteze pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu.

Pro Băsescu

VOCEA VÂLCII a efectuat un sondaj de opinie printre parlamentarii vâlceni pentru a vedea dacă vor vota sau nu suspendarea președintelui României, dar, mai ales, pentru a informa opinia publică cu privire la faptul dacă aceștia considerăsau nu oportun demersul. Deputatul PLD, Petre Ungureanu, ne-a mărturisit că va vota împotriva acestui demers. „Din punctul meu de vedere, ar trebui forțatăsuspendarea președintelui Traian Băsescu, pentru că , în acest mod, am putea ajunge la alegeri anticipate. Dar nu la alegeri prezidențiale, ci la alegeri parlamentare, pentru că , în acest moment, Parlamentul, așa cum este el alcă tuit, e extrem de nociv pentru bunul mers al țării noastre. Cu siguranțăliberalii, care sunt o adunăturăde nebuni ce vor săguverneze singuri România, vor vota pentru suspendarea lui Traian Băsescu” – ne-a declarat deputatul liberal-democrat.

E secret, dom’le!

Nu de aceiași părere este și senatorul PSD Mihail Popescu, care, întrebat dacă va vota pentru suspendarea președintelui ne-a spus: „Votul e secret. Pai, dacă e secret Sunt convins că președintele va fi suspendat și cred că este un lucru bun. În fond, e un exercițiu democratic și e nevoie săscă păm țara de acest președinte „jucă tor”. Nu e un vot împotriva omului Băescscu, ci împotriva președintelui Băsescu care a are un stil de a conduce România care nu-mi place. Repet, trebuie suspendat” – a spus el, cu hotărâre în glas. Aceiași opinie este împărtășităși de colegul său de partid, deputatul Aurel Vlădoiu. „Voi vota pentru suspendare, bineînțeles. A făcut destul rău țării, trebuie săplece. A compromis cea mai mare demnitate în stat, și anume, funcția de președinte al României. Sunt sigur că vor fi peste 300 de voturi „pentru”, iar liberalii, în proporție de 75% vor vota suspendarea lui Traian Băsescu” – a afirmat deputatul social-democrat.

Rovana Plumb crede că Băescu e bețiv

Mult mai acidăla adresa președintelui României a fost deputatul PSD, Rovana Plumb, care crede că Traian Băsescu stăprea mult prin cârciumi. Uimitoare declarație, având în vedere că , din câte ne amintim, activitatea sa ca și deputat de Vâlcea este aproape nulă, iar Rovana Plumb se numărăprintre aleșii care nu au făcut mai nimic pentru județul pe listele că ruia a fost votat în Parlamentul României. „Voi vota pentru suspendare. În mod cert, cred că fiecare dintre parlamentari va avea conștiința împăcatăatunci când va vota pentru susținerea acestui demers. Votăm nu împotriva omului Traian Băsescu, ci împotriva șefului statului. Lăsând la o parte sfera politicului, sunt convinsăcă fiecare femeie din România nu este de acord cu modelul dictatorial promovat de președintele țării. Traian Băsescu a demonstrat că vrea săconducă țara din cârciumă, unul din locurile sale preferate. Ce ne mai învațăTraian Băsescu? că e bine săbei mult ” – ne-a declarat deputatul social-democrat.

„Mama Omida” în panăde inspirație

Deputatul peremist Dumitru Dragomir nu a vrut săne dea niciun fel de informații referitoare la modul în care va vota în Parlament, vizavi de suspendarea președintelui țării. „Votul e secret. Nu știu dacă Traian Băsescu va fi sau nu suspendat, că doar nu sunt „Mama Omida”” – s-a rezumat el sădeclare. Nici deputatul Emilian Frâncu nu a vrut sănea dea detalii despre cum va vota în Parlament. „Nu pot vorbi acum. Sunt într-o ședințăîn care se decide soarta partidului. La revedere!” -a spus liberalul. Mai apoi, am încercat săsmulgem, totuși, un punct de vedere de la deputatul penelist. Din fericire, am avut succes. Desigur, acesta nu a vrut săne spunăcum va vota, motivând că ceea ce are de gând săfacă vizavi de demersul de suspendare al președintelui din Parlament, este „top secret”. „Cred că Băsescu va fi suspendat” – e tot ce ne-a spus el.

În timp ce Traian Băsescu a mers prin mai multe județe din țară , demonstrând, din nou, că are mare prizăla public, adversarii săi au stat în ședințe de partid, încercând săia, cât mai urgent, decizii cu privire la modul în care vor vota vizavi de procedura de suspendare a președintelui României.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.