Acasă Arhiva PARLAMENTARI VALCENI LA DNA

PARLAMENTARI VALCENI LA DNA

          ” deputatul PSD Mihail Popescu are încurcă turi și de aceea lipsește, lună de lună, din circumscripția electoralăvâlceanăunde este alesul majorității ” el este cercetat, alături de alți 12 ofițeri, pentru fapte de corupție în dosarul privind schimbul de autovehicule uzate contra anvelope ” firma „favorită” Tofan Steel SRL a preluat 4.200 de mașini ale armatei, deși doar 960 erau scoase din uz la acea data și corespundeau prevederilor contractului, în schimb fiind primite doar 3.300 de anvelope ” în final, s-a ajuns ca SMFT săpredea 23.300 tone de deșeuri, în loc de 18.400 planificate, și săprimească în loc de cele 6.000 de anvelope doar 3.300 ” în raportul înaintat de Mihail Popescu ministrului, prin care se solicităaprobarea pentru încheierea contractului, se specifică faptul că societatea Tofan este unicul distribuitor de anvelope din România, susținere falsă   ” Vicepreședintele PSD, Rovana Plumb, a fost audiatăde procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar privind campania electoralăa social-democraților din 2004   ” ea a fost chematăca martor, deoarece a fost trezorierul candidatului PSD la alegerile prezidențiale și s-a ocupat cu problemele financiare în campania electoralădin 2004 a lui Adrian Năstase

 

          ” senatorul PSD – g-ral (r) Mihail Popescu

          Șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul Eugen Bădălan, a fost pus sub urmărire penală. El este cercetat alături de alți 12 ofițeri, pentru fapte de corupție în dosarul privind schimbul de autovehicule uzate contra anvelope, va fi schimbat din funcție. Afacerea s-a derulat între 2000 și 2004 și suspiciunile de corupție vizeazătrocul de autovehicule uzate contra anvelope.

DNA va cerceta problema legalității contractului de  schimb dintre Statul Major al Forțelor Terestre și firma Tofan Grup. Contractul nu a respectat legile în vigoare și a produs un prejudiciu de câteva milioane euro. Aceste nereguli au fost semnalate de Secția de prevenire și combatere a fraudelor din MApN. Senatorul PSD de Vâlcea, Mihai Popescu, cel care era șef al Statului Major General al Armatei în 2000, anul când s-a semnat contractul cu grupul Tofan, este și el urmărit penal în dosarul în care DNA acuzăfapte de corupție. Bădălan era, la vremea respectivă, adjunctul și locțiitorul lui Mihai Popescu.

 

          ” deputatul PSD – Rovana Plumb

          Deputatul PSD Rovana Plumb a fost audiatăde procurorii anticorupție, în dosarul afișelor PSD pentru campania electorala din 2004, intitulat „mităelectorală”. DNA a citat-o în calitate de martor, pentru a da „câteva explicații” în dosarul în care Adrian Năstase este acuzat de fapte de corupție. După cum se știe, Rovana Plumb, consideratăo apropiatăa familiei fostului premier PSD s-a ocupat, în calitate de mandatar financiar, de campania electoralăa candidatului Adrian Năstase la Președinția României . Procurorii anticorupție au început urmărirea penalăîmpotriva lui Adrian Năstase, în dosarul afișelor electorale, în 28 iunie 2006, pentru motivul că ar fi primit foloase necuvenite sub forma unor materiale electorale în valoare de 26 miliarde de lei, în timpul campaniei din 2004, de la reprezentanții a două firme „Vertcon” – Bacă u și „Eurografica” București. Infracțiunea i-ar putea aduce lui Năstase o condamnare cuprinsăîntre unu și cinci ani. Viorel Hrebenciuc i-a lămurit pe procurorii anticorupție că Rovana Plumb este persoanăcare poate da amănunte despre campania lui Năstase, iar, ca urmare, de vreo două ori, deputatul PSD de Vâlcea a urcat scă rile DNA. Ea a fost persoanăînregistrată, în octombrie 2004, la Curtea de Conturi a României, în poziția de mandatar financiar, potrivit Legii nr. 43/2003 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Știe sau nu știe Rovana Plumb despre mâna largăa fostului ei șef de partid?

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.