Acasă Arhiva Monitorul Oficial nu tine cu Lazar

Monitorul Oficial nu tine cu Lazar

    ” Dumitru Bușe, n-ai ce face ” deși alta era voia conducă torilor județeni, în M.O. nr. 413 din data de 12 mai a.c. a apărut Legea privind managementul instituțiilor publice de cultură ” Nu mai există nici un pretext pentru menținerea lui Dumitru Lazăr în fruntea bibliotecii Județene

 

 

      În atenția președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Dumitru Bușe: în data de 12 mai a.c., în Monitorul Oficial nr. 413 a fost publicată Legea pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2005 privind managementul instituțiilor publice de cultură. Așadar, în acest moment, nu mai există nici un impediment pentru debarcarea directorului Dumitru Lazăr din fruntea bibliotecarilor vâlceni. Am ajuns la capătul răbdării și au curs tone de cerneală despre fărădelegile, despotismul și mârlănia directorului Bibliotecii, însă se vede treaba că nu am făcut toate acestea în zadar. Dumitru Lazăr va ieși din Biblioteca județeană pe ușa din spate, așa cum merită. Dacă ar avea un strop de demnitate, și-ar da demisia. Cum nu poate fi vorba despre așa ceva la Lazăr de la Potcoava, își va primi șutul în posteriorul tocit de atâta stat degeaba pe scaunul directorial, în care nu a avut ce că uta vreodată, și îi va lăsa odată în pace pe bibliotecarii care chiar vor să-și facă treaba.

      Suntem curioși la ce tactici va mai apela acest directoraș second-hand și în fața cui se va mai ploconi pentru a fi păstrat în funcție. însă , orice ar face, legea nu mai este de partea lui. În cuprinsul noului act legislativ, la articolul 101, aliniatul 2, se face următoarea precizare: „În cazul în care, rezultatul evaluării activității unui conducă tor de instituție publică de cultură este negativ, acesta este destituit de drept din funcția de conducere, de că tre ordonatorul principal de credite, al autorității publice în subordinea ori sub autoritatea că reia funcționează”. Așadar, domnii Lazăr și Deca, fiind declarați respinși de comisia de evaluare din cadrul CJ, care s-a întrunit în decembrie 2005, trebuie să părăsească birourile de directori și să-i lase pe alții. Reamintim că în data de 12 decembrie 2005, comisia prezidată de dramaturgul Doru Moțoc le-a acordat lui Lazăr și lui Deca, 51,6 puncte, respectiv 49,2. Pentru a fi declarați admiși, cei doi aveau nevoie de cel puțin 60 de puncte.

      P.S. Dacă președintele C.J. are nevoie de o copie xerox a Monitorului cu pricina, promitem că luni, 15 mai a.c., la prima oră, o va avea pe masă. Numai să aplice Legea! Vâlcenii îi vor mulțumi.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.