Acasă Arhiva Liberalii au alergie la ANI

Liberalii au alergie la ANI

” Ludovic Orban sfidează cerințele Uniunii Europene

” declarația sa vine, însă , în contradicție cu afirmațiile comisarului european pentru Justiție, Franco Fratini, care a spus răspicat că România are nevoie de ANI, iar înființarea acesteia e extrem de utilă

 

Ludovic Orban, unul din liderii liderul Partidului Național Liberal (PNL) este de părere că înființarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), nu este de stringentănecesitate. „Legea ANI nu a fost o condiție impusăde Monica Macovei. Nu consider că este nevoie de o instituție separată, care săcontroleze averile demnitarilor români. De acest lucru, se poate ocupa foarte bine Fiscul Cred că nu trebuie înființate suprastructuri care săcontroleze oamenii politici” – a spus liberalul, aflat, zilele trecute, într-o vizităla Vâlcea, ce a avut ca scop susținerea candidatului PNL la Primăria Tetoiu. Declarația sa vine, însă , în contradicție cu afirmațiile comisarului european pentru Justiție, Franco Fratini, care a spus răspicat că România are nevoie de ANI, iar înființarea acesteia e extrem de utilă. Mai mult decât atât, Franco Fratini, a spus că nutrește speranța că Parlamentul României va aproba, cât mai repede posibil, acest proiect legislativ. Întrebat dacă este adevărat că PNL dorește înlăturarea PD-ului de la guvernare și înlocuirea acestuia cu social-democrații lui Geoană, Ludovic Orban a spus că afirmațiile conțin numai minciuni, emise de o parte din „transfugii” liberali și câțiva analiști politici, care, crede el, s-au constituit într-un „Fan club „Traian Băsescu””. De 17 ani, PNL este adversarul FSN și al facțiunilor care s-au desprins din el. Mai mult, nu suntem deloc de acord cu această parodie de democrație, creatăDupă ’89 încoace, adoptată și de Traian Băsescu, demn continuator al lui Ion Iliescu. Ca și Iliescu, Băsescu are aceleași fixuri: teama de presăși de societate. ( ) Nu mai poate încă pea nicio îndoialăcă cele mai mari crize politice, din ultima perioadă , au fost create de președintele țării și de camarila sa. Este foarte clar că ele nu mai pot continua, pentru că afecteazănegativ societatea în tot ansamblul ei” – a continuat Ludovic Orban, încercând săspele, pe cât posibil, imaginea partidului din care face parte, deformatăde zecile de scandaluri politice ce se leagăde numele PNL-ului.

„Băsescu are dosar la Securitate”

Ludovic Orban a mai spus că , în opinia sa, este absolut imposibil ca președintele României, Traian Băsescu, sănu aibădosar la securitate, așa cum a declarat, șeful statului, cu ceva vreme în urmă. „Îinând cont de funcțiile pe care le-a avut Băsescu în perioada comunistă, este improbabil ca acesta sănu fi avut dosar la Securitate. De fapt, eu sunt convins că are ” – a relatat el presei. În plus, liderul PNL a afirmat că în 2006, Traian Băsescu a lansat nu mai puțin de 26 de atacuri la adresa PNL-ului, iar, fiecare frazăpe care președintele României o rostește, susține Orban, este un atac direcționat la adresa liberalilor. În încheierea conferinței de presă, liderul liberal a spus: „PD-ul este în stare săse lege cu că tușe de fotoliile ministeriale, doar ca sănu plece de la guvernare”.

Olivia Parvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.