Acasă Arhiva Jandarmii vâlceni au organizat circa 4.000 de misiuni

Jandarmii vâlceni au organizat circa 4.000 de misiuni

În primele nouăluni din acest an,

Activitatea jandarmilor vâlceni, în primele nouăluni ale acestui an, a fost mai mult decât satisfăcă toare. Cel puțin așa aratădatele centralizate După nouăluni scurse din acest an. Astfel, jandarmii vâlceni au pus accent pe organizarea și desfășurarea unor activități specifice în zona de responsabilitate. În principal, jandarmii au urmărit ca misiunile lor săaibăca rezultat menținerea unui climat de ordine și siguranțăîn județul Vâlcea. În timpul celor circa 4.000 de misiuni organizate până acum, jandarmii au dat 735 de sancțiuni contravenționale în valoare totalăde 8.330 lei. Ei au constatat 232 de infracțiuni, au instrumentat 169 de dosare, identificând 184 de autori și au recuperat bunuri în valoare de 16.500 lei.

141 de braconieri prinși în flagrant

În ultimii ani, braconajul piscicol pe râul Olt a devenit o problemădin ce în ce mai gravăpentru oamenii legii. Fenomenul este descris, chiar de autoritățile locale, ca fiind de necontrolat. Asta și datorităfaptului că foarte multe persoane ce nu au niciun venit, și-au făcut o adevăratămeserie din pescuitul ilegal. Săptămânal, pe malurile râului Olt, jandarmii vâlceni prind zeci de braconieri în flagrant. Uneori ei sunt nevoiți sărecurgăla urmăriri ca-n filme sau chiar la violențăpentru a-i face pe infractori săse predea. În primele nouăluni ale anului 2007, jandarmii au surprins nu mai puțin de 141 de persoane ce pescuiau ilegal, constatând 197 de infracțiuni.

În acțiune

În timpul misiunilor, jandarmii vâlceni au reușit săprindăpatru persoane care tăiau ilegal arbori, 24 de hoți și o persoanăce purta ilegal o armăcu aer comprimat. „În data de 11 aprilie 2007, o patrulăauto de jandarmi care acționa în zona municipiului Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu, l-a surprins în flagrant pe Nicolae S., de 47 ani, în timp ce trăgea cu o armăcu aer comprimat, în direcția caselor aflate în zonă. Arma, o „COMETA 300″ calibrul 5,5 mm, de producție spaniolă, era deținutăde cel în cauzăde aproximativ 4 ani, fără a fi declaratăla I.P.J. Vâlcea în vederea obținerii certificatului de deținere conform Legii 295/ 2004. Jandarmii au întocmit pe loc actele premergătoare începerii urmării penale, ce au fost înaintate spre soluționare Parchetului de pe lângă ribunalul Vâlcea” – ne-a declarat Ion Idu, inspectorul șef al Insepctoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.