Acasă Arhiva Ion Nicolae, zis și „Polivalentul”, a ajuns și purtător de vorbe

Ion Nicolae, zis și „Polivalentul”, a ajuns și purtător de vorbe

Ca un adevărat Big Boss ce este, vrea ca de toate responsabilitățile ce-i revin săse ocupe singur, neavând încredere în angajații săi pe care îi considerăsuperficiali sau, așa cum îi place lui să-i spună, „not properly trained”. Mai pe românește, niște tâmpiți incompetenți și pe deasupra și limitați. Din acest considerent, a preluat și atribuția de purtător de cuvânt al Inspectoratului, pentru că , atunci când era mic și nu purta încă mustațăși dinți de metal, pe când se juca cu cascheta de miner prin nisip, un puști i-a spus că va ajunge mare om, că ci vorbește mult și mâțâit, ca o domnișoarăfandosită

 

Ion Nicolae, urmașul cu dinți de aur și plin de sine al lui Brătianu, este unul dintre cei mai ahtiați indivizi După funcții, din câți cunoaștem până acum. Văinformam, cu mai mult timp în urmă, că individul își dorește săocupe, pe scarăierarhică , toate pozițiile înalte din PNL Vâlcea, și că , pentru atingerea acestui scop, e în stare de orice. De absolut orice. însă , politrucul ne uimește pe zi ce trece. De pe site-ul Inspectoratului în Construcții al că rui șef este, spre nefericirea vâlcenilor, am aflat că pe lângă această funcție pe care o deține, Ion GaroafăNicolae este și purtător de vorbe, al instituției. Omul e polivalent, ce săfaci Face multe, și nimic bine. Pagina de Internet a Inspectoratului ne aratăun Ion Nicolae, zâmbindu-ne cu o mustațăpleoștităși cam răvășitădintr-o pozădecolorată, în postura de Inspector-șef al instituției. Și .surpriză. Sub imaginea lui Garoafă, sunt trecute și atribuțiile pe care le are ca șef ăl mare al Inspectoratului în Construcții. Te ia groaza și alta nu. Omul trebuie săfie ocupat rău, motiv pentru care, nemairezistând stresului, a considerat că e mai indicat săfie inspector-șef cu jumătate de normă. Așadar, individul „conduce, organizează, coordonează, controleazăși răspunde de activitatea Inspectoratului Județean în Construcții Vâlcea”. Și asta nu e tot „Organizeazăîn județ sistemul de control, stabilește metodologiile, procedurile și obiectivele activităților de inspecție, participăla activitatea de control în domeniul calității și respectării legalității în toate domeniile de activitate ale Inspectoratului Județean în Construcții și emite acorduri pentru intervenții asupra construcțiilor existente”. Și ca un adevărat Big Boss ce este, vrea ca  de toate aceste responsabilități ce-i revin săse ocupe singur, neavând încredere în angajații săi pe care îi considerăsuperficiali sau așa cum îi place lui să-i spună”not properly trained”. Mai pe românește, niște tâmpiți incompetenți și pe deasupra și limitați.

Compozitorul din mină

Din acest considerent, a preluat și atribuția de purtător de cuvânt al Inspectoratului, pentru că , atunci când era mic și nu purta încă mustațăși dinți de metal, pe când se juca cu cascheta de miner prin nisip, un puști i-a spus că va ajunge mare om, că ci vorbește mult și mâțâit, ca o domnișoarăfandosită. Am auzit că Nicolae, pe ușa de la intrarea în biroul său, a postat următorul anunț: „Nu te pune rău cu șefu’..!!!!!!!!!!!”, urmat și de un cântecel manelisto-tembel compus, mai de mult, în mină, când visa săajungăcineva: „Sunt deșteptu’, sunt deșteptu’/Primul pas îl fac cu dreptu’ /Primul pas îl fac cu dreptu’/Nu degeaba’mi spune șefu’/Cine’i șefu?/Eu sunt șefu’/La dușmani le iau tot cheful/Nu fac primul pas cu stângu’/Râde lumea și pământul măiiiii…!!!!!!/Sunt mereu cu’n pas în Față /Și știu ce vreau de la viață/Sunt miruit de mic/Orice fac am săcâștig/Vreau dușmanii să’i oftic…/Eu sunt un șmecher prea fin/Si mi’e portofelul plin/(Da, da, da foarte plin)/Am școala șmecherilor/Săcâștig banii ușor/Pe nimic sănu cobor”. În rândurile care urmeazăvom încerca sădăm răspunsul la întrebarea adresatăde GaroafăAurită, încercând săne raportăm la felul lui de gândire și exprimare (era o glumă!). 

Întrebarea retorică „Cine’i șefu’?” adresatăde Nicolae sinelui interior își găsește răspunsul instant în negura sinergiei inconștienței. Incomprehensibilitatea apare când el, După întrebarea-răspunsul menționat, generalizeazătoate neajunsurile și răutățile divine și umane sub un singur nume: dușmanii. Se observăcă dușmanii sunt omniprezenți și foarte puternici. Orice șef are dușmani, însă , Nicolae al nostru, este singurul om care are puterea de a lupta cu ei. Arma lui secretă: piciorul drept (menționat prin negarea piciorului stâng: „Nu fac primul pas cu stângu'”). Aceste lucruri sunt întărite de vocea interioarăa poetului care îl aprobăde fiecare datăcare îl asigurăde victoria absolutăasupra răului. A doua strofăconține o auto-caracterizare de moralăa poetului. Mai mult, Nicolae încearcă săsensibilizeze inteligența cititorului, spunând că are portofelul plin, dar lipsit de sinceritate, nu ne spune și cât de plin este. Ce ne transmite Dintele de Aur prin acest cântec genial? că șeful este mediat, pe cale oraculară, prin metode mantice, divinatorii și ne povestește despre cunoașterea de sine, care invităla contemplarea interioară, la introspecție, acțiune posibilădatoratăintervenției daimonului. Suntem siguri că în birou are și un DEX, dacă nu cumva a crezut că este o carte de Sandra Brown, descotorosindu-se de el, pe la vreun anticariat.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.