Acasă Arhiva Ion Nicolae vinde blana ursului din padure pe cioara de pe gard

Ion Nicolae vinde blana ursului din padure pe cioara de pe gard

       ” Din ciclul „Incompetenții din Consiliul Local” ” consilierul local și minerul de frunte al țării, Ion Nicolae, a promis că va face rost de 8 miliarde lei vechi pentru subvențiile de că ldură, însă un alt consilier, Valer Tudor, l-a întrebat: de unde veți scoate cele 8 miliarde lei vechi pe care le-ați promis râmnicenilor?

 

         Mult așteptata ședințăextraordinarăa Consiliului Local Rm. Vâlcea a avut loc joi, 5 octombrie a.c. Pe ordinea de zi, Executivul a propus trei rapoarte și proiecte de hotărâre. Primul punct dezbătut de consilierii municipali a fost acela privind rectificarea bugetului local și a listei de investiții pe anul 2006. Așa cum ne-au obișnuit, discuțiile s-au axat pe subvențiile de că ldură. Consilierii locali ai Alianței D.A. au solicitat ca din sumele alocate pentru amenajarea Scuarului Revoluției și al celui din Nord, săfie luate trei miliarde lei vechi și dirijate spre subvenții. Din acestea, ei au cerut ca două miliarde lei vechi săfie alocate pentru subvențiile de că ldură. „După cum știți, județul Vâlcea a fost clasat în zona caldăa țării, ceea ce modifică sumele care vor fi acordate pentru că ldură. Ajutoarele vin de la Ministerul Muncii, iar Consiliul Local este obligat săachite aceste sume doar persoanelor care beneficiazăde ajutor social. De aceea, noi consilierii PD am că zut de comun acord ca două miliarde din banii alocați pentru amenajarea celor două scuaruri săfie alocate pentru ajutoarele de că ldură” a spus consilierul PD, Florian Borza. Toate bune și frumoase, majoritatea aleșilor locali fiind de acord cu această propunere. Numai că , pesedistul Valer Tudor a mai avut ceva de obiectat. În ședința din data de 28 septembrie a.c., consilierul liberal Ion Nicolae a dat dovadăde exces de zel, promițând că atât el, cât și colegii săi vor face rost de aproximativ 8 miliarde lei vechi pentru subvențiile de că ldură. „Susțin propunerea ca cele 2 miliarde lei săfie alocate subvențiilor pentru că ldură. Consider că este un lucru bun. Dar, pe de altăparte vreau săvăd și eu de unde scoateți cele 8 miliarde lei vechi pe care le-ați promis râmnicenilor. Dacă le-am spus locuitorilor acestui oraș că le dăm energia termică la un preț de 120.000 lei vechi, îi rog pe cei care au propus acest lucru săgăsească soluții în acest sens” a declarat Valer Tudor. Cum era de așteptat, Ion Nicolae a făcut pasul în spate. El a replicat: „Nu am avut puteri de Mama Omida ca săle reușim pe toate”. Astfel, liberalul a mai dat încă o datăcu bâta-n baltă. Mai mult, Valer Tudor le-a reproșat consilierilor Alianței că încearcă săîmpiedice prin orice metodăterminarea proiectelor începute de primarul Râmnicului, Mircea Gutău. „Aș vrea săștiu și ei, așa ca fapt divers, dacă ați stabilit suma de trei miliarde lei vechi în mod științific? De ce nu trei miliarde și ceva ? Ați luat o bandăși le-ați tăiat sau cum a fost? Acum, că nu mai e primarul Mircea Gutău și nu mai poate să-și exprime punctul de vedere, voi faceți de capul vostru. Ce se va întâmpla cu promisiunea lui Mircea Gutău de a termina scuarul Revoluției?” a replicat consilierul pesedist.

         Ion Nicolae nu face diferențăîntre un punct termic și o centralătermică

         La același punct în care s-a dezbătut bugetul local, a avut o intervenție și directorul Colegiului Național Economic, Doina Olaru. Aceasta a cerut ajutorul consilierilor locali în construirea unui punct termic. „Colegiul Economic Rm. Vâlcea va primi în 2007 peste 600 mii euro de la Banca Europeană . După cum știți, toate programele cu finanțare Europeană se desfășoarăcu cofinanțare. De aceea, vărog săne ajutați. Am nevoie de sprijinul dumneavoastrăpentru a construi un punct termic. Confortul termic la noi în școalăeste jalnic. Dacă nu am avea geamuri termopane, am sta toți cu hainele pe noi” a precizat directorul Colegiului Economic Rm. Vâlcea. Răspunsul majorității a fost unul aprobativ. Numai că , același Ion Nicolae, începându-și discursul cu binecunoscutele formule „Stimat auditoriu, stimați colegi”, a mai gafat o dată. El a confundat punctul termic cu centrala termică . „Nu văd de ce este necesară o centralătermică în școală. Nici măcar nu au zis ce fel de centralăvor, una pe lemne, pe gaz?” a spus Ion Nicolae. Cum era de așteptat, consilierul Gigi Matei nu a ezitat săîi atragăatenția liberalului că nu știe despre ce vorbește.

         Scrisoare sintetizatăpentru Băsescu

         Următorul punct de pe ordinea de zi, dezbătut de consilierii municipali, a fost raportul privind aprobarea conținutului scrisorii adresate organismelor abilitate ale statului referitoare la stadiul realizării proiectului „Managementul integrat al deșeurilor în municipiul Rm. Vâlcea”. Consilierul local, Valer Tudor, a propus ca scrisorile ce vor fi trimise că tre președintele Traian Băsescu și premierul că lin Popescu Tăriceanu, săfie sintetizate. „Niciodatăun președinte sau un premier nu va citi o asemenea scrisoare care este destul de lungă. Propun săfie sintetizatăși săfie scrise numai lucrurile importante” a spus Valer Tudor. Discuția a degenerat, iar directorul Direcției pentru Programe Externe, Diana Dumitru a încercat săle explice consilierilor că toate declarațiile pe care aceștia le dau în presăpot face ca primăria Râmnicului săpiardăfinanțările europene. „S-a spus săptămâna trecutăcă mașinile achiziționate de primărie sunt niște vechituri. Vreau săvăatrag atenția că ele au fost luate După o licitație făcutăde forurile europene. Primăria Râmnicului dispune la ora actualăde echipamente performante cu fonduri în totalitate europene. Din cauza unor declarații aiurea, putem pierde toate fondurile și După aceea va trebui sădăm toți banii înapoi. Domnul consilier Ion Nicolae spune despre lucrarea de la Fețeni că este în colaps. Dânsul spune că tot dealul se aflăîn alunecare și că este imposibil de dus deșeuri acolo, deoarece ele se vor scurge în ape. Vreau să-i spun, în cazul în care nu știe, că existăun sistem de drenaj, iar geomembrana nu are cum săplece” a conchis Diana Dumitru.

         Mihai Botea noul viceprimar al Râmnicului

         Cel mai așteptat punct a fost acela  privind alegerea unui consilier local care va îndeplini temporar funcția de viceprimar al Râmnicului. Consilierul PSD, Valer Tudor a ținut săprecizeze încă de la început că vicele Constantin Monceanu nu are nici o calitate în a-i stabili atribuțiile de serviciu noului viceprimar. „În mod normal primarul ar trebui săstabilească atribuțiile, însă în cazul de față” a precizat pesedistul. Astfel, s-au anunțat candidații: din partea PD-ului – Mihai Botea, iar din partea PSD ului Gigi Matei. Intervenția consilierului PSD Gigi Matei a lămurit lucrurile încă dinainte de alegeri. „Eu măretrag din această luptăpentru că azi nu va fi un vot liber, democratic. Sunt conștient că este un vot aranjat. Prin anunțarea candidaturii mele la Primăria Râmnicului, am făcut un lucru bun: am adunat cele două părți într-o ședințăADA și i-am făcut săse iubească un pic” a declarat Gigi Matei. Așadar, Mihai Botea a fost ales viceprimar al Râmnicului cu unanimitate de voturi.

Claudia Stanciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.