Acasă Arhiva Ion Nicolae a iesit mai pur mai curat mai alb

Ion Nicolae a iesit mai pur mai curat mai alb

        ” L-a „spălat” Parchetul

 

       Ion Nicolae a apărut din nou în fața presei vâlcene pentru a se lăuda că a scă pat de dosarul penal în care era cercetat pentru trafic de influențădeoarece i s-a dat Neînceperea Urmăririi Penale (NUP). Reamintim cititorilor noștri că în urmăcu mai bine de 2 luni de zile dezvăluiam că liberalul Ion Nicolae a primit șpagăsuma de 30 milioane lei vechi pentru angajarea unei râmnicence la Acvarim. Declarația, datăde ea în fața directorului de atunci al SC Acvarim SA, a fost publicatăîn exclusivitate în VOCEA VÂLCII. În declarație, Georgeta Dana Udubașa susține că banii pretinși au fost luați în două tranșe de „domnul Ion Nicolae consilier local”. După ce a plătit prima parte din bani, denunță toarea a insistat săfie angajată la SC Acvarim SA. Redăm din declarația doamnei Udubașa: ” declar că am avut o discuție în familie ca pentru schimbarea locului de muncă sădăm o sumăde bani, banii fiind la soțul meu. ( ) Banii au fost luați de domnul Ion Nicolae, consilier local, în sumăde 30 milioane lei (1.000 dolari) în două tranșe. După ce am dat prima parte de bani, am insistat să măangajeze sau să-mi restituie banii. A urmat angajarea mea din 15 septembrie 2004 la SC ACVARIM SA”.

Publicarea acesteia în bisăptămânalul nostru a fost urmatăde sesizarea din oficiu a Inspectoratului Județean de Poliție, care a demarat o anchetăîn acest sens. Ancheta a fost condusăde procurorul Nicolae Coameșu, care a reușit, prin intimidări, să-l scoatănepătat pe șpăgarul cu dinți de aur, Ion Nicolae.

       În ochii noștri și ai celor care-l cunosc bine, Ion Nicolae nu poate poza într-un individ moral pentru că știm exact câte parale face și pe câți arginți se vinde. Rezoluția lui Coameșu nu schimbăîn nici un caz faptele. Ion Nicolae a pus botul la cei 30 milioane lei vechi pentru a o angaja pe Georgeta Dana Udubașa, numai că în ultimul moment familia Udubașa a făcut pasul în spate. După ce au fost amenințați că vor răspunde și ei penal, soții Udubașa și-au retractat spusele. Într-adevăr, Ion Nicolae a mai găsit o portițăsăscape de răspundere în fața legii. Și în rândurile ce urmeazăvom demonstra cum. Reproducem din rezoluția procurorului: „Organele de poliție s-au sesizat din oficiu în urma publică rii unui articol în ziarul „Vocea Vâlcii” din data de 19.06.2006, articol intitulat „Șpagăla liberali” cu privire la faptul că în anul 2004 „ Accentuăm expresia „din oficiu”. Acest lucru înseamnă că polițiștii s-au sesizat din ziar, familia Udubașa nedepunând nici o plângere în acest sens. Rezultăde aici că Gabriel că tălin Udubașa nu s-a desistat și deci era pasibil de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Pus în fața unei asemenea alternative și amenințat de procurorul Coameșu, Gabriel Udubașa și-a sunat avocatul și în prezența lui și a procurorului a retractat tot ceea ce declarase în Vocea Vâlcii. Așa s-a întâmplat. Acestea sunt faptele reale. Ceea ce a prezentat Ion Nicolae în conferința de presăeste doar apăde ploaie. Cu vocea lui de pițigoi împăiat, el a început săcitească din rezoluție, pe care apropos a pus-o la dispoziția tuturor jurnaliștilor prezenți, mai puțin a celor de la Vocea Vâlcii. După ce a terminat de lecturat, nu suntem siguri, însă că a și înțeles, am vrut să-i adresăm câteva întrebări. însă , Emilian Frâncu a sărit ca ars

       Frâncu își apără”mâna dreaptă”

       Parcă posedat de forțe malefice, Frâncu a început sățipe: „Nu vădau cuvântul. Dacă vreți săfaceți scandal, ieșiți afară”. Toți jurnaliștii prezenți la conferința de presăcu pricina au văzut că singurul care făcea scandal era deputatul liberal, care țipa cât îl țineau plămânii. Am înțeles și motivul pentru care Frâncu nu vroia ca noi săpunem întrebări. În salăerau și reprezentați ai celor două televiziuni locale și a vrut să-i scutească pe aceștia sămai taie la montaj intervenția noastră. După mai bine de o orăde așteptare, timp în care Frâncu a vorbit despre faptul că produsul intern brut s-a relansat sau că Unitatea nr. 2 de la Cernavodăse va da în folosințăîn februarie 2007 și că s-a înregistrat cea mai mică ratăa inflației, respectiv 5, 6% (bla, bla, bla), am reușit să-i adresez întrebările lui Ion Nicolae. Nu ne-a răspuns. O ținea una și bunăcă Parchetul a dat neînceperea urmăririi penale. Într-adevăr, așa este, însă noi știm cum s-a ajuns la o asemenea soluție și am explicat în rândurile de mai sus.

În București, se tot urlăcă se dorește o clasăpolitică morală. Ne bufnește râsul. Păi cu cine? Cu isterici ca Frâncu sau cu șpăgari ca Nicolae? Săfim serioși. E doar praf în ochii fraierilor. Clasa politică românească nu se va curăța, dacă nu scă păm de uscă turi precum Ion Nicolae. Un fomist, care a crezut că dacă se înregimenteazăpolitic, își va potoli foamea de bani. însă , uite că de mai bine de 8 ani acumuleazăși nu se mai satură. Cine știe, poate îl sancționeazăelectoratul și îl coboarăcu picioarele pe pământ că prea se viseazăpe cai mari.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.