Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Încep lucrările la groapa de gunoi de la Fețeni

Primăria și Hidroconstrucția au semnat contractul

„Am mare încredere în firma Hidorconstrucția, pentru că este o firmăromânească cu renume și care are mari rezultate. Sunt convins că această investiție va fi finalizatăconform contractului. Prima celulăvreau săfie pusăîn folosințăpână în luna iunie a anului viitor. Acesta este unul dintre obiectivele foarte importante pentru Râmnic și sunt bucuros că am reușit săobținem acest aviz” – a spus Mircea Gutău

În toamna anului 2001, reprezentanții UE au aprobat, prin programul ISPA, asistență Financiară nerambursabilăpentru proiectul „Groapa de gunoi de la Fețeni”. Proiectul, în valoare totalăde 11,04 milioane euro, este asigurat din trei surse: bugetul statului – 2,5 milioane euro, bugetul local – 1,1 milioane euro, iar diferența de 7,5 milioane euro fiind suportatăde Uniunea Europeană . Reamintim că groapa ecologică de la Fețeni trebuia săfie datăîn exploatare la sfârșitul anului 2006, însă din păcate acest proiect așteaptăde ani buni finalizarea. Preluate inițial de firma italianăMonticava, lucrările au fost abandonate în luna martie a anului 2006, constructorul dovedindu-se a fi incapabil atât financiar, cât și tehnologic sămai continue proiectul. După o perioadă destul de mare de tergiversări și nenumărate adrese că tre Ministerul Finanțelor Publice (MFP), contractul cu italienii a fost, în cele din urmă, reziliat. Astfel, toate atribuțiile de implementare a măsurii ISPA au fost preluate de că tre Primăria Râmnicu Vâlcea, municipalitatea devenind responsabilăcu managementul tehnic, financiar și administrativ al procesului de implementare al măsurii. În urma licitației, societatea Hidroconstrucția Rm. Vâlcea a ieșit câștigă toare, fiind nevoităsăexecute 93% di lucrare.

Vineri, 26 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă , primarul Mircea Gutău a anunțat că Oficiului de Plați și Contractare PHARE (OPCP) a dat avizul pentru semnarea contractului cu firma Hidroconstrucția, precum și pentru începere lucrărilor. Astfel, edilul șef al Râmnicului și directorul executiv al firmei vâlcene, Marian Mirea, au semnat contractul chiar în fața jurnaliștilor vâlceni. „După toate efoturile pe care le-am depus, am primit, în sfârșit, avizul de la OPCP. Vreau săle mulțumesc consilierilor locali pentru că mi-au dat puteri depline să măzbat pentru rezolvarea problemei de la groapa de gunoi. Am mare încredere în firma Hidorconstrucția, pentru că este o firmăromânească cu renume și care are mari rezultate. Sunt convins că această investiție va fi finalizatăconform contractului. Prima celulăvreau săfie pusăîn folosințăpână în luna iunie a anului viitor. Acesta este unul dintre obiectivele foarte importante pentru Râmnic și sunt bucuros că am reușit săobținem acest aviz” – a spus Mircea Gutău.