Acasă Arhiva Furt de peste 1.000 lei într-o singurănoapte

Furt de peste 1.000 lei într-o singurănoapte

Un tânăr din Slatina a prădat Valea Oltului

La sfârșitul lunii august, procurorii vâlceni l-au trimis în judecatăpe un tânăr din Slatina, care într-o singurănoapte a spart geamurile mai multor restaurante și pensiuni de pe Valea Oltului, producându-le o pagubăde 1.130 lei.

Constantin Gabriel Theodorescu, de 26 de ani, din Slatina-Olt a recunoscut și descris cu amănunte cum a plecat din Rm. Vâlcea spre Sibiu, pe 13 ianuarie 2007, dar pe drum s-a răzgândit și a coborât la Brezoi cu intenția de a merge pe jos până la Voineasa. Ajuns la Barajul Brădișor a hotărât săse întoarcă pentru că se făcuse târziu și pentru că în zonănu mai era nici o casă. A mers pe jos o vreme și la un moment dat a văzut o pensiune. A ocolit curtea, a sărit gardul de sârmăși a spart un geam pentru a intra. A mâncat ce a găsit în bucă tărie și s-a dus sădoarmăîntr-o camerăde la parterul pensiunii. Când s-a trezit a observat că pensiunea avea un sistem de alarmăși a rupt firele de alimentare După care a plecat fără a lua nimic cu el. Ulterior urma săafle că pensiunea îi aparținea lui Radu Alexandrescu care a sesizat poliția abia pe 19 ianuarie.

Hoțul a furat 40 de lei dintr-o biserică 

Și-a continuat drumul, ajungând la o biserică de pe malul stâng al Lotrului din satul Săliște. Și aici sparge un geam din spatele bisericii și furăsingurii bani pe care îi găsește, 40 de lei. A ieșit din biserică pe geamul spart fără săștie că a lăsat urme pe rama geamului, urme ridicate și prelucrate de polițiști pe timpul urmăririi penale. Bărbatul pleacă spre șoseaua Voineasa-Brezoi, iar la o distanțăde 100 m de biserica pe care o prădase găsește magazinul „ConsumCoop” la Malaia. Cu o bucatăde lemn sparge geamul magazinului, intrăși furăo sticlăde wisky, dulciuri și un energizant După care își Continuă drumul. Merge 4 km și ajunge în apropierea unei școli, unde lângă șosea observăun magazin mic din lemn ce aparținea societății SC Petromela SRL. Cu o piatrăsparge geamul de jos al ușii principale intrăși fură70 de lei dintr-un sertar și 150 lei dintr-un portofel.

A încercat să fugă la București

Între timp se luminase, era în jurul orei 6 dimineața și bărbatul ajunge într-o stație de autobuz de unde ia autocarul spre București. Unele din bunurile furate le vinde unor necunoscuți pentru a-și cumpăra mâncare.

În total Constantin Gabriel Theodorescu a furat 1.130 lei, bani care nu au putut fi recuperați.

El a spus polițiștilor că a făcut toate acestea pentru că nu avea un loc de muncă , nu era că sătorit și se afla într-o stare psihică negativădin cauza unei drame familiale. Bărbatul a fost dat în judecatăde Radu Alexandrescu, patronul pensiunii din Malaia, Melania Negoiță, administrator al magazinului SC Petromela SRL, din Brezoi, Parohia Săliște Malaia și CoonsumCoop Malaia, urmând săplătească pentru pagubele provocate.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.