Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Euro-ciolanul guvernarii

Ultimele zile ale politicii românești au fost axate pe discuția dacă liderul PC, Dan Voiculescu, a făcut sau nu poliție politică . Răspunsul era necesar pentru că acesta a fost propus să devină vicepremier. După verdictul dat de CNSAS, președintele partidului-televizor nu numai că nu poate ocupa aceasta funcție, dar ar cam trebui să se ocupe doar de propriile afaceri. Ca un abil lider ce este, însă , Voiculescu a stârnit, de duminică , chiar o mică furtună într-un pahar cu apă iscând o așa-zisă dezbatere pe tema rămânerii la guvernare. „Partidele din coaliția guvernamentală sunt nemulțumite de condițiile pe care conservatorii le-au pus în schimbul rămânerii la guvernare. Chiar dacă au salutat decizia PC de a nu părăsi arcul guvernamental, liderii UDMR și ai PNL nu văd cu ochi buni ultimatumul conservator. Mai mult, liberalii și reprezentanții UDMR nu cred că o renegociere a protocolului ar fi oportună.

Contents

        Reprezentanții PD au avut însă o reacție mult mai dură. Democrații cred că reproșurile PC sunt nejustificate și politicianiste. UDMR consideră că nici un partid din actuala coaliție nu își poate permite în acest moment ieșirea de la guvernare”. Liderul PC, Dan Voiculescu, a anunțat la sfârșitul ședinței Consiliului Național, că Partidul Conservator va rămâne la guvernare pentru încă șase luni, iar pentru postul de vicepremier va fi propus deputatul Bogdan Pascu. Voiculescu a precizat că propunerea de numire a lui Pascu va fi înaintată luni premierului Tăriceanu. a mai anunțat că PC vrea înființarea unei agenții pentru investiții și mediul de afaceri, care va fi condusă de o femeie. Mai pot reda zeci de știri pe această temă.

        Ca și comentarii și declarații (de la Ion Cristoiu, care crede că decizia PC este una fatală pentru acest partid, până la refuzul „categoric” al „colegilor” din „coaliție” de a renegocia protocolul de funcționare al Coaliției). Nu are rost. PC nu știu sigur dacă e o „soluție imorală”, în schimb sunt convins că rămânerea la ciolan a fost mai importantă pentru liderii și liderașii acestui partid decât trecerea în opoziție. Cum „soluția imorală”, indiferent de situație, e singură, PC rămâne alături de Putere. Dar nu despre Partidul Conservator  mi-am propus sa vorbesc. Nici cele șapte procente din sondaje nu par a fi suficiente argumente, în acest caz, că avem de-a face cu o formațiune politică demnă de luat în calcul, altfel decât ca o grupare de oportuniști anonimi, cameleonică , ba de stânga, ba de dreapta, în care nu strălucește decât lustrul unui lider, trecut prin realități, în care unii erau obiective, iar alții nume de cod. Ci, mai ales de PC-uri și era digitală, în care ne adâncim tot mai mult, ca într-o pădure cu multe hățișuri și capcane, spre care mai vârstnicii nici măcar nu-și îndreaptă privirile, dără-mi-te să se mai și avânte, cum o fac copiii și tinerii. Despre această realitate, în care ar putea conta și un PC, ca și cel al lui Voiculescu, dar numai ca o stație de lucru oarecare, un fel de tele-centru, din care să se emită, inteligent și abil… baloane de săpun. Aproape nimic, însă , nu se va întâmpla altfel în viitor, în spațiul virtual (oricare ar fi, al Internetului, televiziunii sau al politicii), decât așa.

       Cu cât cineva devine mai vizibil, indiferent prin ce, cu ce (construcție reală sau fictivă, nebunie sau banalitate), cu atât devine mai „vedetă”, care produce fani și, Doamne, contaminează normalitatea. Între premianta Eurovision-ului de anul acesta, spectacolul existent doar la tv al Partidului Conservator, și „moda” Columbeanu&Monica, nu e nici o deosebire. Toate vor trece, ca și când n-ar fi fost. Revenind la rețeaua globală de PC-uri, fără de care era digitala și globalizarea însă și nu pot exista, trebuie spus că ar fi indicat să rămânem cu discernământul intact, dacă nu dorim ca, la culesul roadelor, să nu ne alegem decât cu găurelele date la baloanele de spumă. În spatele orică rui PC, cel mai probabil, se găsește un singur om, rareori câțiva, de-i numeri pe degete, și ficțiunile lor, în spatele prea puținora dintre aceste PC-uri sunt realități solide și nu doar promisiuni mincinoase, frânturi creionate real ale viitorului. Să mă scutiți cu povestea cu aderarea la UE și stabilitatea politică . Vin concediile de vară, așa că …despre (euro)ciolan numai de bine.