Acasă Arhiva Emilian Frâncu sau despre cum săfii sforarul din fruntea PNL Vâlcea

Emilian Frâncu sau despre cum săfii sforarul din fruntea PNL Vâlcea

PNL se transformă , pe zi ce trece, în cel mai periculos partid românesc, contribuind, din plin, la degradarea vieții politice. Aici s-a instituit o dictaturăaprigăcare ucide, din fașă, orice idee de democrație, de competiție. Valorile și ideile reale ale liberalismului promovate odinioarăde Brătianu sau Rosetti au fost îngropate în uitare de actualii peneliști. S-au dezis, guvernați de meschine interese personale, de gloriosul trecut politic, alterând, până la grotesc, doctrina și ideologia liberală.  însă , ceea ce spun acum nu mai este de mult un secret.

La Vâlcea, liberalismul s-a degradat îngrijorător, datoritătiraniei politice impuse de șeful liberalilor vâlceni, Emilian Frâncu. Despre acțiunile sale am scris zeci de articole și editoriale, semnalând, în permanență, că trebuie oprit cât mai repede din a distruge definitiv partidul pe care-l conduce la Vâlcea, ca un satrap, alături de acolitul său, Ion Nicolae, un  fel de n-ar mai fi politic. Iată, am avut din nou dreptate, deși, sincer, mi-aș fi dorit sănu fie deloc așa.

Peste câteva zile, la liberali, trebuiau săaibăloc alegeri pentru organizația municipalăa PNL Rm. Vâlcea. În cursă, s-au înscris Ion Nicolae (colecționarul de funcții!) și Bogdan Pistol, șeful tinerilor liberali vâlceni. Încă de la aflarea veștii că Pistol va fi contracandidatul lui Nicolae mi-am zis, în sine, cu lehamite, că Frâncu trage, din nou, toate sforile săoprime ideea de democrație din partid. Și așa a fost.

De curând, prin jocuri de culise, sforarul Frâncu a reușit să-i determine pe 11 dintre membrii Biroului Politic Teritorial să-l voteze pe Nicolae, candidat al PNL pentru funcția de primar al municipiului Rm. Vâlcea. Iar, imoralitatea este și mai mare decât atât. Normal ar fi fost ca Ion Nicolae săfie aruncat în cursa pentru primăria municipiului, în urma unui sondaj de opinie real, efectuat printre râmniceni. Nici asta nu s-a făcut, iar Frâncu a hotărât ca alegerile pentru șefia organizația municipalăsăaibăloc După cele europarlamentare, adică , undeva la mijlocul acestui an. Mandea Frâncu s-a văzut mai sus decât statutul partidului, preferând să-l încalce pentru promovarea omului său de „casă”, Ion Nicolae, pe care-l folosește în atingerea intereselor personale de tot felul.

Este foarte clar că șeful PNL Vâlcea nu ar fi făcut toate aceste rocade politice, dacă nu s-ar fi temut că Bogdan Pistol are șanse mari să-l învingăpe Nicolae. Emilian Frâncu a procedat odios, în spirit comunist, opinie, de altfel, împărtășităși de majoritatea liberalilor vâlceni.  Democrația internăeste o idee care îi dăpreședintelui penelist insomnii și îl aduce în pragul infarctului. Ne amintim cu toții că acum doi ani, când a candidat pentru președinția organizației județene a PNL Vâlcea s-a dat de ceasul morții de ciudăcă l-a avut ca și contracandidat pe Petre Ungureanu. Apoi, După ce a câștigat, a spus că e foarte bine că în această formațiune politică existăo competiție deschisă, care oferășanse egale tuturor celor care candideazăla o funcție politică . Demagogie. Acum, istoria se repetă. Frâncu nu poate accepta gândul că într-un partid oricine are dreptul săurce pe scara ierarhică . Cu siguranță, repet, Bogdan Pistol ar fi avut foarte mari șanse săcâștige competiția cu Nicolae. În ochii lui Frâncu, decizia tânărului de a candida la funcția de președinte al organizației municipale a reprezentat un atentat la dorința sa de a-și atinge, așa cum spuneam, interesele de ordin personal, ce-i guverneazăactul politic. Inexplicabil, totuși, având în vedere că Bogdan Pistol a văzut în el un mentor politic și că i-a ascultat, de fiecare dată, cu respect, dispozițiile pe linie de partid, rămânând printre puținii pe care Frâncu îi mai avea în preajmă. Acum, șeful PNL pare vădit deranjat de maturitatea politică la care a ajuns Bogdan Pistol (care are un merit absolut personal în acest sens) și îi taie elanul, refuzându-i șansa de a promova pe scara ierarhică . Dar, nu mor caii când vor câinii, iar tânărul liberal poate demonstra, dacă i se va permite, desigur, că este un politician care poate face cinste liberalismului vâlcean. Dictatura obraznică a lui Emilian Frâncu trebuie săse prăbușească , iar revoluția poate veni doar din interiorul partidului și acest liberalism de ocazie, practicat de șeful PNL Vâlcea, va fi sacrificat pe altarul moralității.

Olivia Parvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.