Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Emilian Frâncu nu vede „problema Nicolae”

” Șeful PNL Vâlcea distruge, conștient, imaginea partidului

” „Cred că a greșit. L-a luat elanul pe dinainte. Nu e un lucru chiar așa de condamnat Nu cred că este o problemăprea importantăpentru râmniceni, că Nicolae a dat cadouri la Poliție” – a spus deputatul

 

În ultimul număr al publicației VOCEA VÂLCII, a apărut la rubrica „Săptămâna vâlceanăpe scurt” o știre în care se explicau motivele pentru care deputatul liberal Emilian Frâncu nu a l-a însoțit pe șeful AVAS-ului, Teodor Atanasiu – în vizita sa, la Vâlcea. Supărat nevoie mare că am ghicit adevărul care a stat în spatele refuzului său de a fi prezent, în județul nostru, alături de Atanasiu, liberalul a început, în stilu-i caracteristic, săne jignească . „Măvăd nevoit săcontrazic minciunile proferate de VOCEA VÂLCII care, nu înțeleg de ce, a dorit, în acel material, să măplaseze în antitezăcu colegul meu Bogdan Pistol, încercând să mădetermine, prin cele scrise, să măsupăr pe el. Nu voi că dea în astfel de capcane” – a declarat el, roșu de mânie. Mai mult decât atât, Frâncu a declarat că nu a venit la Vâlcea, din motive pur obiective: „Nu am fost aici pentru că am fost reținut, la Camera Deputaților, cu treburi foarte importante. ( ) În plus, nici starea de sănătate nu mi-a permis” – a încercat deputatul săse scuze.

„Tase”

Emilian Frâncu s-a lăudat că a discutat cu bunul său prieten „Tase” (porecla lui Teodor Atanasiu, conform declarațiilor  deputatului liberal) detalii legate de privatizarea Oltchim-ului. „Trebuie săfacem tot posibilul ca privatizarea societății săse facă fărăprobleme” – a  zis el. Parlamentarul a ținut săprecizeze că partidul din care face parte nu va vota pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu și nici moțiunea de cenzurăformulatăde PC, împotriva ministrului Justiției – Monica Macovei.

Pistol îl susține pe Nicolae săajungăprimar

Prezent și el la întâlnirea cu jurnaliștii vâlceni, președintele tinerilor liberali vâlceni a spus că este mulțumit de modul în care Emilian Frâncu s-a comportat în campania electoralăinternăa PNL Vâlcea. „Susțin candidatura lui Ion Nicolae la Primăria Râmnicului și aștept, cu nerăbdare, rezultatele sondajului de opinie” – a opinat el.

Acuze la adresa PLD-ului

Și pentru că și-a făcut un obicei din a aduce, conferințăde conferință, critici Partidului Liberal Democart, Emilian Frâncu a declarat că , în viziunea sa, această formațiune politică se depărtează, din ce în ce mai mult, de interesele cetățenilor. „La Oltchim doresc (membrii PLD – n.r.) o privatizare pe sub masă, unde, După cum bine se știe, Theodor Stolojan este campion” – crede el.

„A greșit, ce să-i faci!”

Întrebat cum comenteazăgestul lui Ion Nicolae de a împărți pungi cu însemnul partidului (ce conțineau că ni inscripționate cu numele său și dulciuri), la sediul Poliției Rutiere, Emilian Frâncu a răbufnit: „Cred că a greșit. L-a luat elanul pe dinainte. Nu e un lucru chiar așa de condamnat Nu cred că este o problemăprea importantăpentru râmniceni, că Nicolae a dat cadouri la Poliție”. Menționăm că Ion Nicolae și-a făcut campanie în timpul orelor de program de la Inspectoratul în Construcții, și, mai grav, cu mașina de serviciu. însă , toate aceste abateri de la orice regulăde moralitate nu i se par prea importante șefului PNL Vâlcea, Emilian Frâncu. Acesta a spus răspicat că nu va lua, pe linie de partid, nicio măsurăîmpotriva lui Ion Nicoale, care în concepția sa, este în campanie electoralăpentru Primăria Râmnicului și poate să-și facă imagine pe oriunde. Legal sau nu. Rugat sărăspundădacă este posibil ca Nicolae să-și mai facă campanie și prin alte instituții, Emilian Frâncu a ridicat din umeri, lăsând privirea în jos. „Ce vreți să-l sancționez? Nu, nu am săfac asta” – a urlat el.

Olivia Parvu