Acasă Arhiva Declaratie – Nicolea Dicu

Declaratie – Nicolea Dicu

Subsemnatul Dicu Nicolae, domiciliat în Rm. Vâlcea, strada Știrbei Vodă, nr. 3, bloc P2, scara B, ap. 18, După ce mi s-a adus la cunoștință incriminarea, dreptul de a nu face nicio o declarație, precum și dreptul de a fi asistat de un apărător, pe tot parcursul procesului penal, în prezența apărătorului ales, Fieroiu Octavian, înțeleg să fac următoarea declarație:

Pe numitul Popescu Constantin îl cunosc de aproximativ 25 ani de când lucra la Atelierul de confecții metalice Goranu, la aprovizionare materii prime și materiale, avându-l subordonat până în 1990. După 1990, el și-a făcut o firmă, Rovimet, iar eu, din 1992, am lucrat la o firmă în care eram 4 asociați privați, Modavil.

Ulterior, am colaborat sporadic, între firmele noastre existând și momente în care ne-am ajutat financiar cu diverse sume de bani.

Din 2004, când am fost ales viceprimar, ne-am mai întâlnit de câteva ori la diverse evenimente, inclusiv în 2005 când a inaugurat un magazin de confecții textile „Cool”.

În anul 2006, m-a vizitat de câteva ori la birou, eu primindu-l în virtutea faptului că ne cunoșteam, fiind oarecum chiar prieteni. La una din întrevederi mi-a spus că a depus o cerere pentru un certificat de urbanism pentru un sediu de bancă din aproprierea parcului Mircea cel Bătrân și m-a întrebat dacă este posibil să construiască acolo. Prin atribuțiile mele, în cadrul Primăriei Rm. Vâlcea eu nu semnam asemenea acte, acesta fiind atributul primarului. M-am informat totuși la Serviciul Urbanism care sunt condițiile prevăzute pentru acea zonă și i-am spus că acolo sunt restricții mai severe pentru că este parcul și o zonă istorică și, în plus, construcția va trebui să fie aliniată cu celelalte existente în zonă.

Din partea primăriei i s-a eliberat un certificat de urbanism care, însă , nu corespundea cu așteptările sale. A venit din nou la mine să-mi spună că nu este mulțumit, că a fost și la domnul primar și acesta i-a spus că a respectat legea și condițiile stabilite de specialiști (inclusiv arhitecții). M-a întrebat dacă există posibilitatea de a se îmbunătăți condițiile din certificat și i-am răspuns că numai instanța de judecată poate stabili alte condiții și dacă se va mai impune altceva prin hotărârea judecă torească , atunci noi suntem obligați să o respectăm. În cursul lunii iunie, pe la sfârșitul lunii, domnul Popescu Constantin a trecut din nou pe la mine și mi-a spus că a scă pat de terenul respectiv, găsind un cumpărător și numai are probleme. În schimb, mi-a spus că acum ar vrea să construiască un bloc în strada Stoianovici și m-a întrebat dacă știu condițiile din acea zonă. I-am spus că știu că acolo s-a propus și aprobat un P.U.D. (plan urbanistic de detaliu n.r.) pentru societatea Antares cu 7 niveluri și deci ar fi posibil să i se aprobe și lui construirea unui bloc de locuințe, aceasta fiind o zonă de locuit. I-am mai spus că acolo suprafața ce o deține este destul de mică , aprox. 400 m.p. și va trebui să ia și acordul vecinilor și în acest caz are șanse mai mari de a realiza construcția pe o supraFață mai mare.

În timpul acestor discuții, am ajuns și la alte probleme despre firmă, despre familie și eu i-am spus că am o perioadă mai încărcată având un apartament pentru care am dat avans și pe care trebuia să-l achit până la data de 25 iulie a.c. I-am spus că am de primit bani din vânzarea unui spațiu comercial al firmei Ditval SRL, dar numai la data de 30 septembrie a.c. și deci există o perioadă când nu am acoperită o suma de 20.000 euro. El s-a gândit și a spus că s-ar putea să mă ajute el, împrumutându-mi această sumă. În virtutea relațiilor existente între noi, am considerat aceasta un gest prietenesc și am stabilit să mă sune când are suma ca să mi-o dea. A încercat în timpul discuțiilor să-mi dea de înțeles că ar putea să mi-o lase fără dobândă sau alte foloase, însă eu nu i-am acceptat propunerea, spunând că oricum ne cunoaștem și trebuie să avem încredere că va primi suma și ceva dobândă pe care o vom calcula la momentul restituirii.

Nu i-am pretins și nu i-am impus nicio condiție pentru vreo facilitate privind certificatele de urbanism pe care le-a solicitat pentru că era în competența mea, i-am afirmat că tot ce este posibil legal va primi pentru că vrem să ajutăm întreprinzătorii.

În data de 6.07.2006, m-a sunat în jurul orei 12.00 să-mi spună că are suma stabilită ca împrumut și să stabilim un loc unde să ne întâlnim ca să mi-o dea, sugerând că ar fi bine să mergem la un restaurant ca să și servim ceva.

I-am răspuns că în jurul orei 14.00 ar fi bine și am stabilit să mergem la restaurantul Maria. Acolo, am comandat de mâncare și am stat de vorbă. Înainte de a fi serviți, domnul Popescu îmi spune că ar fi bine să mergem la toaletă să ne spălăm înainte de a servi masa. Ajuns în toaletă, acesta scoate un pachet de euro, înveliți într-o coală A4 și mi-i înmânează spunând că este mai bine să mi-i dea acolo pentru că la masă s-ar putea să ne vadă cineva care să interpreteze gestul. Am mers din nou la masă și am continuat masa aproximativ  35 40 de minute, După care o echipă a DNA a venit la masă și a efectuat verificarea banilor primiți.

Prezenta declarație a fost consemnată între orele 22.30 23.20 în data de 6.07.2006.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.