Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cu gandul la un teren de beach-volei

” împreună cu prof. Marius Mărgărit, Adrian Pandurașu vrea să amenajeze în Râmnic o arenă pentru turnee naționale

 

Au trecut ani buni de când Vâlcea nu mai are o echipă de Divizia A la volei feminin, deși acest sport are o veche tradiție în orașul de la poalele Capelei. Tehnicianul Marius Mărgărit, cel care face o muncă titanică alături de soția sa, Nicoleta, explică motivele care duc la starea actuală a voleiului vâlcean. Profesorul Mărgărit spune că principala problemă este a banilor, dar crede că lucrurile merg bine la Asociația județeană de  Volei: „Problema voleiului pleacă , în primul rând, de la faptul că nu am reușit să găsim un sponsor care să poată întreține o astfel de echipă. Profesori de volei bine pregătiți sunt mulți la nivelul Râmnicului, dovadă rezultatele destul de bune din ultima perioadă , însă problema principală este că elevele nu-și pot continua activitatea în seniorat din cauză că nu există un investitor care să se implice și să plătească eforturile jucă toarelor. În prezent, starea AJ Volei este foarte bună, președintele Adi Pandurașu fiind un patron tânăr, interesat de acest sport, fost sportiv la rândul său și cu mari posibilități financiare. Speranța noastră că tre el se îndreaptă, mai ales pentru crearea de echipe de divizii superioare. Am avut discuții pozitive. Este adevărat că un singur patron nu poate ține o echipă de Divizia A, dar, prin popularizarea pe care a făcut-o, speranțe mai există”.

 

Din nou, în Divizia B

 

Mărgărit, care este și director adjunct la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, regretă perioada în care Vâlcea a putut ține măcar o echipă în Divizia B: „Am avut echipă de Divizia B într-o perioadă și chiar am reușit să o păstrăm până în 2001. Clubul Chimia, care ne sprijinea, a renunțat la proiect în anul respectiv, așa că echipa s-a desființat. A fost o perioadă foarte frumoasă pentru noi și chiar și pentru unele jucă toare, care jucau atât la seniori cât și la juniori, fapt ce a dus la o experiență de joc deosebită și la obținerea unui număr mare de medalii”. Din sezonul 2006/2007, Vâlcea are din nou echipă de volei în acest eșalon, așa că există și motive de bucurie. Antrenorul de la CNMB afirmă că mai păstrează legăturile cu fostele eleve și explică modalitatea prin care voleibalistele pot pleca de la echipa care le-a format: „Cu majoritatea păstrez relațiile, chiar și După ce se retrag din lumea sportului, și ne întâlnim cu mare plăcere. Lucrez cu soția în volei și am fost ca o familie, noi am fost tot timpul părinții lor, nici una din fete nu ne-a uitat. Sportul unește foarte mult oamenii, te dezbracă de secrete și inhibiții și ajungi să te cunoști foarte bine cu elevii pe care-i pregătești. Precizez că voleiul este practicat de copii foarte isteți pentru că necesită o gândire profundă, complexă. Am avut sportive premiante sau care lucrează la diverse firme în străinătate. Dacă este o jucă toare de valoare, își obține dezlegarea de la liceu plătind o sumă de bani. Astfel, recuperăm o parte din investiție, antrenamentele, pregătirea sportivelor, iar banii îi folosim pentru a cumpăra echipamente. Anul trecut, am avut una dintre cele mai bune generații, de excepție aș putea adăuga, din care cinci fete joacă în Divizia A la mai multe cluburi din țară „.

Asociația județeană de Volei Vâlcea are un proiect interesant – un teren de volei pe plajă. „Există această intenție, de a se crea un teren pentru beach volei. Acest teren trebuie făcut undeva pe nisip. Proiectul există, nu s-a renunțat la idee. Adi Pandurașu dorește să facă acest teren cât de curând; am înțeles că a găsit și un spațiu corespunzător, pe care nu vrea să-l destăinuiască până la începerea lucrărilor. Acest sport, voleiul pe nisip, este foarte popular în ultima perioadă , a avut o dezvoltare fantastică , fiind foarte mediatizat și, în plus, aduce destui bani. Un astfel de teren este binevenit la Vâlcea și consider investiția destul de bună”, a conchis Marius Mărgărit.

Narcis Stefan