Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crinu Popescu este bolnav psihic

      ” Mituitorul este nu numai partener al DNA, dar a fost și un client bun al spitalelor

 

        Privind profilul moral al denunță torului Constantin Popescu zis Crinu, După strângerea mai multor informații stânjenitoare pentru el, am tras o concluzie îngrijorătoare: omul pare a avea deranjamente neuro-psihice. Ni s-a părut nefiresc ca un individ încetățenit în Rm. Vâlcea, interesat de imaginea sa publică și a afacerii pe care o dezvoltă, să se conflictualizeze cu mai toată lumea și să nu aibă tare comportamentale psihice sau antecedente medicale. O informație care ne-a fost trimisă dinspre anturajul intim și familia sa, ne-a pus serios la lucru, dorind să constatăm cum stă acesta cu sănătatea mintală. Ne-am pierdut multe zile, investigând. Și iată că avem, acum, dovada că Popescu Constantin zis „Crinu” născut la 26.10.1962, fiul lui Nicolaie și al Mariei, CNP 1621026382748, este bolnav. El are o boală de natură psihică . Prin verifică ri asidue făcute la spitalele de psihiatrie din sudul Olteniei și în capitala țării, am descoperit că pacientul Popescu Constantin (domiciliat în strada G-ral Magheru nr. 6, bloc 1, ap. 11, Rm. Vâlcea) a fost internat în Spitalul Clinic Militar Central, secția Psihiatrie, în perioada 23.07 30.07.2002. Diagnosticul pus de medicii de specialitate a fost „Reacție depresiv anxioasă” (F.O. 303378 din 23.07.2002). Deci, omul este bolnav psihic. În aceste condiții, devine o necesitate ca instanța de judecată care va avea pe rol fondul procesului cauzei „Gutău Dicu”, la data de 13.09.2006, să dispună o constatare medico-legală psihiatrică a denunță torului „Crinu” Popescu. Să se vadă cât de responsabil a fost el, atunci când a făcut provocarea, în urma minciunilor cu care a intoxicat procurorii DNA. În profilul său moral, se conturează „existența unor tulburări psihice, ca urmare a unor reacții depresive de intensitate severă, cu agravări anxioase, în context stațional, la o personalitate emoțional introvertită”. Atunci când a sesizat DNA, este posibil ca denunță torul să se fi aflat într-o stare de tulburare psihică pricinuită de refuzul constant al primarului Gutău de a-i elibera autorizația de construire. În această situație a existenței bolii psihice, lui Popescu, în caz de stabilirea vreunei răspunderi penale pentru denunțul calomnios, i se vor putea aplica prevederile articolului 177 din Codul Penal, fiind absolvit de pedeapsă.

        Ce-i reacția depresiv anxioasă?

        Pentru a ne putea informa cititorii despre boala denunță torului, am contactat un renumit psihiatru din zona Olteniei, care, sub protecția anonimatului profesional, ne-a declarat: „Înainte de 1989, pe când eram în „epoca de aur”, nevrozele anxioase, crizele de anxietate acută sau de panică , erau rarisime. Atacurile de panică sau anxietatea acută, sunt produsul unei culturi de tip urbano-industrial, specific societăților occidentale și caracterizat prin competiție, nesiguranță, alienare de valorile tradiționale (mai ales de religie), cultul materialului (al banului, mai ales), atitudini ludice și cultura plăcerilor etc.  Individul, în acest context, adesea alienat, își pierde identitatea și, prin urmare, umanitatea, se destramă vechile valori probate de vreme și mai ales instituția familiei. Apariția „fricii de stihii”, acele crize de panică , rațional nemotivată, apare ca o boală psihosomatică specifică „bolilor betonului marilor orașe” (la fel cum ulcerul este denumit boala Wall Street-ului, a marilor bancheri). Cauza bolii constă în factorii sociali și în așa zisul factor P (personalitatea pacientului). Cauzele atacurilor de panică sunt ereditatea, factorii biologici, evenimentele stresante din viață, un mod de a gândi catastrofic sau care exagerează reacțiile normale ale corpului, toate au un rol în declanșarea unui atac de panică „.

        Informații de ultimă oră atestă că în familia denunță torului s-au manifestat boli psihice de ereditate (un frate aflat în stări de anormalitate), drept pentru care ne redirecționăm investigațiile și spre aceste aspecte. Vom reveni.

Romeo Popescu