Acasă Arhiva Contrabandă cu arme sau pregătirea unei lovituri ?

Contrabandă cu arme sau pregătirea unei lovituri ?

Informații care sunt ascunse cu mare grijăopiniei publice dau siguranța că , încet, încet, în județul Vâlcea pătrund cele mai periculoase, dar și profitabile întreprinderi abjecte din lume: traficul de carne vie, prostituția, traficul de droguri, consumul de droguri și contrabanda cu arme. Aproape nu ne vine săcredem văzând imobilismul reprezentanților instituțiilor de stat din județ cu sarcini în depistarea, prinderea și arestarea traficanților, punând lentoarea angajării acestora în lupta durăîmpotriva crimei organizate pe seama faptului că societatea românească a fost luatăprin surprindere de aceste flageluri.

Traficul de droguri

România, prin așezarea sa geografică , este o țară de tranzit dinspre Orientul Mijlociu că tre Europa de Vest și invers. Pe când în paginile Vocii Vâlcii atrăgeam atenția că zona noastră- la început fiind numai de tranzit de droguri – a devenit și consumatoare, polițiștii vâlceni au negat vehement realitatea (chiar și actualul șef al IJP – comisar șef Adrian Cazan a făcut-o!),  persiflându-ne sau râzându-ne în Față . Dar s-a dovedit că așa este și acum este prea târziu ca săse mai poatădesființa fenomenul. Cuiburi de traficanți și consumatori de droguri au luat ființă, vânzătorii de iluzii ducând standardul morții albe prin baruri, discoteci, case de țigani și chiar la colț de țară . Impactul este foarte mare în rândul tinerilor care, din curiozitate, teribilism sau solidaritate Față de anturaj, au început săconsume.

Carne vie, carne ieftină

În fiecare zi, După lăsarea serii, pe șoselele de centurăale orașelor județului sau pe DN7 – înspre județul Sibiu, apar prostituatele, transformând că ile rutiere în târguri de femei. Presa localăeste plină de informații despre acțiunile jandarmilor care sancționeazădur cea mai veche meserie din lume, dar fărăfolos. Pentru a le scuti de amenzi usturătoare pe femeile că rora trotuarul le trece prin camera de serviciu, indivizi veroși au pus la punct rețele de trafic de persoane, afacerea devenind una transfrontieră. Chiar și în paginile acestei ediții ați aflat despre că derea unei alte rețele de traficanți de carne vie, de la noi din județ. Totuși, afacerea Continuă cu alți pești și alte protagoniste, renunțându-se cu prea multăușurințăla documentarea întregii rețele de trafic, După identificarea câtorva participanți. Și nu degeaba! O informație de ultimăorăprimitădin lumea interlopăspune că traficanții vâlceni și-au modificat rutele din Balcani (Serbia, Croația, Cehia, Turcia, Albania) spre vestul Europei (Spania, Grecia, Italia, Olanda, Austria, Germania, Marea Britanie și Franța). Aceleași surse apreciazăcă numărul victimelor rețelelor de traficanți de la noi din județ se apropie de 300.

Trafic de arme

Nu de puține ori ni se declarăde că tre turiști că prin vama din Iași este introdus armament ușor de studenții basarabeni sau ucrainieni. La fel se întâmplăși prin vămile cu Bulgaria, rețelele de trafic fiind bine conturate și organizate, rețele ai că ror lideri sunt inaccesibili ochilor simplului cumpărător. În piețele din jurul județului nostru (Sibiu, Pitești sau Craiova) armele sunt vândute la prețuri mari: 50 euro grenada, 150 euro un pistol și în jur de 1.500 euro un automat Kalasnikov. Cei care cumpărăcantități mai mari beneficiazăde reducere. Și se cumpără!

Zâmbește – mâine poți muri

Nu credem că existăun singur vâlcean care ne-ar pune la îndoialăbuna credință, respectul Față de oamenii legii sau Față de cei din Justiție chemați săpunăcapăt acestei forme de trafic. De-a lungul celor peste 8 ani de existențăpublicistică ne-am dovedit bine informați și am declanșat o luptăaproape solitarăcu crima organizată, criminalitatea economico-Financiară sau cu mafioții autohtoni. Cititorii cred în noi și în munca noastrăde culegerea informațiilor. De aceea, în baze celor ce le-am aflat, afirmăm că în județ sunt multe arme aflate ca civili și muniție de război. Toate bine ascunse și cu posesori ușor disimulați. Haosul – determinat și de lupta oarbădintre politicieni – se instaureazăîn mers de melc. Liniștea aparentăașteaptănumai scânteia. Leopardul din spatele gardului frumos vopsit este gata oricând săne sarăla gât.

Mii de arme la Băbeni

În baza unor informații obținute pe că i specifice, am aflat că în orașul Băbeni, la SC BRENOX SRL, firmăcu sediul social în Rm. Vâlcea și punct de lucru la Băbeni, se aflau ilegal 3.064 arme militare. În componența arsenalului au fost descoperite 800 de puști semiautomate cu lunetă- calibru 7,62mm și 2.264 puști mitralierătip RPK – calibru 7,62mm. Armele erau depozitate în două hale închiriate la unitatea militarăBĂBENI SA și, ca justificare, După descoperire, administratorii firmei au declarat că asupra armelor confiscate trebuiau făcute operațiuni de ambalare și conservare (??). De ce și pentru cine? Cei doi administratori, Ion Găitănaru – din Rm. Vâlcea și Marin Bădescu – din Craiova (str. Maramureș, Bl. I/19, ap. 1) nu erau autorizați săfacă operațiuni cu arme și muniții. Și totuși o făceau. Acest caz nu a fost dat publicității, preferându-se o tăcere totală, mascându-se totul prin motivarea existenței unor momente operaționale ce nu trebuie a fi conturbate. Dar au trecut peste 25 de zile de la data descoperirii (7.03.2007) și nimic nu se mai aude. Cazul pare săse fi îngropat. însă , opinia publică trebuie săștie la ce se poate aștepta, dar mai ales trebuie săi se spunăcine se ascunde în spatele ilegalului eveniment. A fost un act ce precede acțiuni de contrabandăde arme sau depozitarea armelor în scopuri numai de anumiți indivizi știute? Cercetările polițiștilor, dar și ale noastre, Continuă

Remember

” În luna februarie 2002, un cetățean străin, declarat inițial a fi irakian și apoi descoperit că este turc, a intrat în contact cu șefii rețelei care coordoneazătraficul de droguri pe ruta balcanică , via România și a organizat la noi în țară fabricarea unor droguri sintetice în laboratoare improvizate. Unul din cele patru laboratoare înființate de turc a fost descoperit în comuna Șirineasa, din județul nostru.

” Într-un alt caz, zeci de bidoane și sticle pline cu anhidridăacetică și diverși precursori ai drogurilor sintetici au fost descoperite în suburbiile sudice ale Râmnicului, dar despre acest caz nu se mai știe nimic. Generalul „Heroină” – Toma Zaharia ar putea ști mai multe, dar nu l-a întrebat nimeni. Deși locuitorii din zonele folosite ca acoperire de kurzii și turcii traficanți au semnalat activități suspecte în țară și în județ, de mai mulți ani, nu s-a întreprins nimic pentru descoperirea și distrugerea laboratoarelor clandestine, până în toamna anului 2001.

” În anul 2003, membrii unei grupări de traficanți de narcotice au introdus în țară zeci de mii de comprimate de ecstasy, drog care s-a vândut și în județul nostru. Gruparea de narcotraficanți care a acționat în zona municipiului Rm. Vâlcea era formatădin Valentin Rotaru, Ștefan Marius Teleșpan, Constantin Diaconescu și Dragoș Constantin Marinaș. Cei patru bărbați au cumpărat opt mii de comprimate de ecstasy – MDMA, de la o grupare din zona Turda – Cluj și le-au vândut altor persoane care acționau în mai multe orașe din țară . Rețeaua vâlceanăa că zut. Cei patru traficanți au fost arestați. (va urma)

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.