Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chimistii si-au facut „radiografia”

Adunarea Generală a CS Oltchim, prilej cu care președintele Ion Gavrilescu a prezentat, detaliat, activitatea Biroului executiv și a celor șapte secții de performanță ale clubului, pentru perioada 15 iulie 2005 28 iunie 2006. Totodată, s-au desfășurat alegerea membrilor Biroului Executiv și stabilirea funcțiilor acestora, precum și membrii comisiei de cenzori.

         În primul rând, s-a urmărit asigurarea unor condiții cât mai bune de desfășurare a activității, care să permită participarea sportivilor și echipelor la toate competițiile oficiale la care s-au înscris, în conformitate cu calendarele sportive ale celor șapte federații naționale la care sportivii chimiști sunt afiliați. Secția handbal este cea mai bine reprezentată în clubul Otchim, având și cea mai bogată participare competițională. Și pentru sezonul 2005″“2006 s-a menținut aceeași structură, adică activitatea s-a desfășurat pe două direcții (copii, junioare) și senioare.

         Echipa de junioare IV (sportive născute în anul 1993 și mai tinere) a fost pregătită de Duca Maria și Ciulei Maria, cele două ocupându-se de selecția și pregătirea fetelor. Gruparea noastră, la acest nivel de vârstă, a participat doar la câteva jocuri amicale, neorganizându-se jocuri oficiale în acest sezon de că tre Asociația județeană de Handbal, astfel că rezultatele acestor jocuri nu sunt semnificative. Junioarele III (născute 1991-1992), în sezonul competițional 2005-2006, au început și continuat pregătirea cu profesoara Duca Torok Maria. La acest nivel, echipa este în formare, iar lipsa de experiență a jucă toarelor, majoritatea începătoare, și-a pus amprenta în evoluția acestora, astfel că la finalul jocurilor din seria C a campionatului de junioare III echipa s-a clasat pe locul 6, ratând astfel participarea la turneul semi final. Dar ele și-au propus pentru următorul sezon calificarea în fazele superioare ale competiției și câștigarea unei medalii.

         Junioarele II, pentru ediția de campionat național 2006-2007, au fost antrenate de profesoara Ciulei Maria, echipa având în componență 20 jucă toare (14 născute în anul 1989 și șase născute în 1990). În campionatul Național echipa a făcut parte din seria F și, deși nu a făcut meciuri rele, nu a reușit calificarea în fazele superioare ale competiției. Junioarele I (categoria de vârstă 1987-1989) au fost coordonate de antrenorii Georgescu Radu și Rouă Cristina și l-au avut ca masor pe Guiu Emil. Legat de obiectivele propuse, câștigarea titlului de campioană națională și calificarea în finala Super Ligii Europei, se poate spune că primul obiectiv a fost îndeplinit, echipa de junioare I fiind campioană națională, titlul fiind obținut în urma celor patru victorii și o înfrângere la turneul final ce a avut loc la Mediaș. Este al patrulea titlu de campioană națională obținut consecutiv în ultimii patru ani.

                  Obiective absolute pentru echipa de handbal


         În anul competițional 2005-2006, conducerea clubului și sponsorul principal au avut ca obiectiv prioritar consolidarea lotului, urmărind creșterea valorică a echipei prin acoperirea și dublarea tuturor posturilor din echipă.

         S-a urmărit în special o infuzie cu junioare foarte tinere și talentate atât din propriile echipe, fiind promovate sportivele Cazacu Alexandra, Rouă Alexandra, Luca Janina și Cîrstoaica Aurelia, precum și transferarea a trei jucă toare la fel de tinere, componente ale lotului național de tineret de la Universitatea Remin Deva și anume Smedescu Mihaela și interii Vădineanu Clara și Ivan Mihaela. În același timp au fost trecute de la Liga națională în echipa de divizia A sportivele Vîlcu Alina și Oprițescu Bianca, accidentate cu un sezon în urmă, pentru a le da posibilitatea să joace și să crească valoric.

         Păstrând nucleul de bază din sezonul trecut, s-a considerat că lotul s-a omogenizat având valoare pentru obținerea obiectivelor fixate de conducerea clubului: clasarea pe locul I în Liga Națională; câștigarea Cupei României; accederea în faza finală a Cupei EHF. Numai că lucrurile nu au stat așa Oltchim a câștigat greu prima etapă cu Cetate Deva, pentru ca în etapa a doua să piardă inexplicabil la Roman (23-25). Era vizibil faptul că jocul echipei nu merge și că antrenorul nu a reușit să creeze o atmosferă propice performanței, motiv pentru care, După etapa a IV-a, pe 29 septembrie 2005, antrenorul Djordje Rasic a fost înlocuit cu profesorul Cornel Bădulescu. Rezultatele, deși nu imediat, păreau să se îmbunătățească , păstrând vii speranțele realizării obiectivelor, mai ales După succesul de la Zalău din etapa a IX-a. Din păcate, avea să fie doar un „foc de paie”, urmând un egal la Brăila și înfrângere la Brașov, îndepărtându-se irecuperabil de realizarea primului obiectiv, câștigarea locului I în Liga națională. Între timp, chimistele n-au putut trece nici de echipa spaniolă Cementos, părăsind și Cupa EHF.

         Conducerea clubului face eforturi mari pentru realizarea celui de-al treilea obiectiv, câștigarea Cupei României și reușește să transfere începând cu 9 martie 2006 pe că pitanul echipei naționale a României, Steluța Luca, de la echipa daneză FCK Copenhaga, și pe extrema stângă a naționalei, cea mai bună extremă stângă a Campionatului Mondial din Rusia 2005, Valentina Ardean Elisei (de la Knaz Milos din Serbia-Muntenegru), începând cu 15 martie 2006. Cele două sportive valoroase reușesc să insufle un aer de performanță echipei, jocul acesteia schimbându-se mult în bine, făcând ca echipa să se apropie foarte mult de Cupa României, reușind să ajungă în ultimul act al acesteia. Din motive mai mult sau mai puțin obiective, se pierde finala în prelungiri, nu se realizează obiectivul și se rămâne cu satisfacția platonică a faptului că în sezonul viitor 2006-2007 se va juca totuși în competiția europeană Cupa Cupelor, grație faptului că Rulmentul Brașov a câștigat titlul național și va evolua în Liga Campionilor.

         Ţinând cont de rezultatele obținute, de lipsurile manifestate, conducerea clubului, sprijinită intens de sponsorul principal, nu a așteptat terminarea sezonului și a întocmit un minuțios plan de redresare și creștere valorică a lotului echipei, plan realizat în proporție de 80%. Asigurându-și semnăturile jucă toarelor Dinu Luminița, Pîslaru Tereza, Lecușanu Narcisa, Gîlcă Ionela, Gatzel Roxana, Maier Ramona, Beșe Valeria, Tivadar Mihaela și Păcuraru Iulia, dar și a antrenorului emerit Tadici Gheorge, secția de handbal și-a luat „măsuri” pentru a crea nu numai premisele, dar și certitudinea că , în sezonul următor, Oltchim Rm. Vâlcea nu va mai fi pusă în situația de a raporta la analiza următoare nerealizarea obiectivelor stabilite.