Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Catre Inalta Curte de Casatie si Justitie

Domnule Presedinte,       

 

Subsemnatul Gutău Mircia, domiciliat în municipiul Rm. Vâlcea, str. Cpt. D. Mărășeanu, nr. 3, județul Vâlcea, în prezent deținut preventiv în Penitenciarul Colibați, cu privire la cererea de strămutare a dosarului nr. 1316/2006 de la Tribunalul Vâlcea, formulată de că tre DNA, vă rog, în modul cel mai respectuos, să binevoiți a dispune:

 

        I. În principal, respingerea cererii menționate, având în vedere următoarele considerente:

        Contrar opiniei DN, cele două motive invocate publicarea în presa locală a unor chestiuni referitoare la proces și calitatea mea de primar nu constituie motive de natură a „pune în pericol normala desfășurare a procesului datorită unor stări da fapt neconvenabile”, cum, fără temei, se susține în cererea de strămutare.

        Relatări în presă vor exista, indiferent de locul unde s-ar judeca procesul, deci și în situația ipotetică în care s-ar dispune strămutarea sa la o altă instanță. Or, potrivit raționamentului DNA, o asemenea situație ar impune, din nou, a altă strămutare, operațiune care s-ar putea repeta la infinit, ceea ce este, evident, de neconceput.

        Iar, calitatea mea de primar prin ea însă ți nu periclitează desfășurarea normală a judecă ții la Tribunalul Vâlcea și, deci, nu constituie un motiv de strămutare.

De altfel, în alte cazuri, DNA a considerat ca strămutarea soluționării unui proces nu poate fi determinată de calitatea persoanei, ceea ce demonstrează, cel puțin, inconsecvența, din partea petentei.

        Spre exemplu, în cazul Marian Oprișan Președintele Consiliului Județean Vrancea aceeași DNA a formulat cerere de strămutare în care a invocat calitatea susnumitului, plus alte împrejurări, care ar putea constitui, într-adevăr, serioase motive pentru admiterea unei asemenea cereri. (A se vedea anexa 1)

        Ulterior, însă , DNA și-a reconsiderat poziția și, adoptând o opinie diametral opusă, a retras cererea de strămutare (A se vedea anexa 2) 

        II. În subsidiar, dacă veți admite cererea DNA, solicit ca strămutarea să nu se facă la vreuna din instanțele aferente Curții de Apel București și Curții de Apel Pitești, spre a evita formularea unei alte cereri de strămutare, în această ipoteză, de că tre mine.

                                     Gutău Mircia, prin avocat Octavian Fieroiu

       

         D-lui Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție