1

Ca și calificate în finală

După victoria la 13 goluri diferențăîn fața unguroaicele de la FTC Budapesta, fetele de la Oltchim sunt foarte aproape de ultimul act al Cupei Cupelor

 

În urmăcu cinci ani, echipa de handbal feminin Oltchim cunoștea gustul unei finale de cupăEuropeană , fapt ce nu s-a mai repetat în această perioadă . După evoluția fenomenalăde sâmbătăseară, în manșa tur a semifinalelor actualei ediții a Cupei Cupelor, putem spune că formația noastrăeste ca și calificatăîn finala acestei competiții. „Speram la o victorie la o diferențăde 8 – 10 goluri, gândindu-măcă am avea șanse la Budapesta. Experiența îmi spune, însă , că aceasta calificare nu e tranșată. Vom pregăti mult mai atent returul”, a fost diplomat, După meciul cu FTC Budapesta, Gheorghe Tadici de la Oltchim.

Meciul de sâmbătăa fost început în trombăde chimiste, care au impus jocului un ritm ce-a sugrumat adversarele. Din cauza deficiențelor din apărare, scorul a fost în echilibru până în minutul 20. De la 12 – 11, defensiva și-a intrat „în mână”, la fel și portarul Luminița Huțupan-Dinu. Cu patru goluri avans la pauză, scor 18 – 14, antrenorul Gheorghe Tadici trebuia săschimbe ceva. până în minutul 45, Oltchim a jucat fărăcusur: apărarea a mers „brici”, iar în atac au punctat ca două metronoame pivotul Ionela Gâlcă și interul Steluța Luca. La scorul de 28 – 16, Oltchim a redus presiunea asupra echipei maghiare, preocupându-se de-a oferi faze spectaculoase celor peste 3.000 de oameni prezenți la Sala Sporturilor.

Scorul final, 36 – 23 pentru Oltchim, ne face săcredem că este imposibil sănu jucă m în finala competiției. În cealaltăsemifinală, spanioloaicele de la Union Ribarroja au remizat, surprinzător, pe terenul norvegiencelor de la Byasen Trondheim. Dacă lucrurile se vor derula normal, atunci Oltchim și Union Ribarroja vor juca în ultima fazăa competiției. Cele două formații s-au întâlnit chiar în sezonul anterior, în turul al treilea al Cupei EHF, formația spaniolăcalificându-se cu scorul general 57 – 51.

 

Duel românesc în Liga Campionilor

 

Ambele manșe tur din semifinalele Ligii Campionilor s-au încheiat cu victoria la șase goluri diferențăa echipelor care au evoluat pe teren propriu. Astfel, Lada Togliatti a trecut cu 28 – 22 de Hypo Viena, în timp ce danezele de la Slagelse au învins cu 31 – 25 unguroaicele de la ETO Gyor. De remarcat că acest al doilea meci a fost, de fapt, un duel între românce: Carmen Amariei pentru Slagelse, Simona Gogîrlă, Aurelia Brădeanu și Stăncuța Guiu pentru Gyor.

 

În Challenge Cup, Romanul poate ajunge-n finală

 

Îara noastrăeste reprezentantăîn Challenge Cupăde două formații: „U” Jolidon Cluj și HCM Roman. În semifinale, clujencele de la Jolidon au trecut pe teren propriu, scor 32 – 30, de sârboaicele de la Tresnjevka Zagreb, iar moldovencele de la Roman au pierdut cu 23 – 19 în deplasarea de la Naisa Nis. Meciurile retur se joacă la finele acestei săptămâni.