Acasă Arhiva Bogdan Olteanu în „turneu” prin tara

Bogdan Olteanu în „turneu” prin tara

” Președintele Camerei Deputaților a venit la Vâlcea ” deplasările sale prin țară , cu iz de campanie electorală, cu ocazia că rora se întâlnește și cu liderii liberali de filiale județene, sunt suportate din bugetul Camerei Deputaților, adică din banul contribuabilului.  Încă de la alegerea sa în funcția de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a anunțat că va face deplasări în teritoriu pentru a menține o relație mai strânsă între parlamentari și cetățeni

 

Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu s-a aflat , vineri 26 mai,  la Vâlcea. La fiecare sfârșit de săptămână, liberalul merge în toate colțurile țării, pentru a identifica problemele cu care se confruntă cetățenii. De menționat că deplasările sale prin țară , cu iz de campanie electorală, cu ocazia că rora se întâlnește și cu liderii liberali de filiale județene, sunt suportate din bugetul Camerei Deputaților, adică din banul contribuabilului.  Încă de la alegerea sa în funcția de președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu a anunțat că va face deplasări în teritoriu pentru a menține o relație mai strânsă între parlamentari și cetățeni. Problema este că în Regulamentul Camerei Deputaților nu sunt specificate aceste deplasări ale președintelui instituției în teritoriu. Nici Legea privind statutul deputaților și al senatorilor, în vigoare, nu prevede acoperirea unor cheltuieli de deplasare în teritoriu pentru președintele Camerei Deputaților, decât în cazul în care el merge în circumscripția din care a fost ales. Președintele Camerei a găsit soluția de a acoperi costurile deplasărilor, care includ benzina, mesele și alte lucruri „strict” necesare, din Fondul Președintelui Camerei. În aceeași lege, se specifică , că aceste sume ar trebui folosite pentru acoperirea costurilor de protocol, în cazul primirii unor delegații, și nicidecum pentru deplasări în scopuri de campanie electorală. Nici dacă s-ar duce în teritoriu în calitate de simplu deputat, liberalul nu ar avea scuze, pentru că sumele forfetare sunt acordate parlamentarilor pentru ca aceștia să-și întrețină cabinetele în circumscripția din care au fost aleși.

„Nu e campanie electorală, vreau să fiu în mijlocul problemelor din teritoriu”

Bogdan Olteanu a spus în cadrul conferinței de presă, organizată la Centrul de Afaceri Flandra, din municipiu: „Nu trebuie să fii în campanie electorală ca să vii în teritoriu și să identifici problemele cetățenilor. Consider că este important să vedem ce se întâmplă în țară și atunci când suntem în afara unei campanii electorale”. În plus, liberalul a menționat că , în opinia sa, România se va integra, cu siguranță, în Uniunea Europeană în ianuarie 2007. Și pentru că vizita sa în județul nostru a avut drept scop, așa cum susține el, conștientizarea problemele cu care se confruntă cetățenii, Bogdan Olteanu a declarat că Vâlcea este un județ deficitar, ca de altfel multe altele din țară , la capitolul infrastructură. Iar atunci când vine vorba de binele cetățenilor, președintele Camerei afirmă: „Nu ține de un partid sau de altul să-i ajute pe cei aflați în dificultate, e, în fond, obligația întregii clase politice”. În ceea ce privește repetatele acuze, pe care colegul său de partid, Crin Antonescu, le-a adus la adresa sa, președintele Camerei a spus: „Nu înțeleg ce l-a apucat să facă asemenea declarații. Cert e că sunt total nemulțumit de activitatea lui Crin Antonescu în Parlament, unde, sincer, îl văd extrem de rar. Când va fi cazul, voi vota cu siguranță, pentru un alt lider de grup în Parlament al PNL-ului, poziție ocupată, în prezent, de Antonescu. Atâta timp când vine în Camera Deputaților când își aduce aminte, sunt de părere că nu ar trebui ca tocmai el, să emită judecă ți de valoare” a conchis Bogdan Olteanu.

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.