Acasă Arhiva Bani pentru vie și fructe

Bani pentru vie și fructe

 

      Producă torii, asociațiile și fermele agricole care dețin exploatații pentru înființarea de plantații viticole, pomicole și arbuști fructiferi, vor putea beneficia de sprijin financiar din partea Guvernului.
      Potrivit Hotărârii adoptate săptămâna trecută, susținerea Financiară are ca scop încurajarea înființării plantațiilor viti-pomicole cu potențial de producție competitiv, precum și extinderea producțiilor ecologice. Sprijinul financiar pentru înființarea plantațiilor viticole, cu soiuri nobile pentru struguri de masă și de vin, admise în cultură este de 5.540 RON/ha, pentru înființarea plantațiilor pomicole cu specii semințoase (de exemplu măr, păr) este de 1.998 lei/ha, iar pentru înființarea plantațiilor cu specii sâmburoase (cais, piersic, prun, vișin, migdal, nuc) este de 989 lei/ha. Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producă torii agricoli trebuie să dețină sau să administreze o exploatație agricolă comercială de profil, să înființeze plantațiile de viță de vie sau soiuri nobile pentru struguri de masă și de vin, a plantațiilor de pomi și arbuști fructiferi cu o structură de specii și soiuri cu respectarea prevederilor Catalogului Oficial privind soiurile de plante de cultură din România, aprobat printr-un ordin al ministrului Agriculturii precum și a Listei Soiurilor Cultivate prevăzute în cataloagele țărilor membre ale UE.
Pentru anul 2006, fondurile alocate în acest scop sunt estimate la 7,68 milioane RON (76,8 miliarde lei vechi), sume asigurate din bugetul alocat Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Pentru acordarea sprijinului financiar, solicitanții depun o cerere și documente doveditoare (pentru a justifica îndeplinirea condițiilor de eligibilitate) la primăriile pe raza că rora este amplasat terenul.

      Încasarea de bani în mod necuvenit, prin înscrierea de date sau atestarea de situații neconforme cu realitatea constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 la 20.000 de RON.

Raul Pop

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.