Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A innebunit lupul

             Ion Nicolae a deraiat de la sensul realității, pe care, de altfel, n-a „circulat” vreodată ” nu mai este niciun secret, pentru nimeni, că declarațiile lui Nicolae sunt un atentat la adresa inteligenței tuturor celor care sunt nevoiți să-l asculte. La ultima ședință de consiliu, Ion Nicolae, cu o privire care părea să lase de înțeles că vestea reîntoarcerii edilului-șef Mircea Gutău i-a afectat rațiunea, consilierul a adus tot felul de acuze la adresa primarului, vorbind precipitat și ușor agramat, așa cum îi este felul, cu ochii țintă la camerele de luat vederi

 

             Consilierul local, Ion Nicolae, refuză, cu obstinație, să priceapă că primarul Râmnicului, Mircea Gutău s-a întors acasă. Ne-am fi așteptat ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, să nu mai spună, la ședințele de Consiliu Local, atâtea inepții pe minut. Nu mai este niciun secret, pentru nimeni că declarațiile lui Nicolae sunt un atentat la adresa inteligenței tuturor celor care sunt nevoiți să-l asculte. La ultima ședință de consiliu, Ion Nicolae, cu o privire care părea să lase de înțeles că vestea reîntoarcerii edilului-șef Mircea Gutău i-a afectat rațiunea, consilierul a adus tot felul de acuze la adresa primarului, vorbind precipitat și ușor agramat, așa cum îi este felul, cu ochii țintă la camerele de luat vederi. Supărat nevoie mare că primarul a propus retragerea de pe ordinea de zi a punctelor 2 (raport și proiect de hotărâre privind completare componența Adunării Generale a Acționarilor la SC ETA SA, ca urmare a demisiei lui Mihail Botea) și 3 (raport și proiect de hotărâre privind completare componența Adunării Generale a Acționarilor la SC ACAVARIM SA), Ion Nicolae a bânguit, cu vocea-i spartă, un text de lege ce l-a citit cu greu, și care, vezi Doamne, nu i-ar da permisiunea edilului-șef să procedeze astfel. Dar, ca de obicei, Dințișorul de Aur se afla în eroare, la fel de regretabilă ca și cea prin care a ajuns să ocupe, degeaba, scaunul de consilier local. Cei din compartimentul juridic al primăriei i-au răspuns neliniștitului și nepriceputului liberal că propunerea lui Mircea Gutău este perfect legală. Fața Dințișorului, de nervi, s-a schimonosit grotesc, iar furia i-a îngroșat atât de tare câteva vene de la cap, ce aveai impresia că vor plesni, din moment în moment.

             Gâtuit de ciudă, Nicolae a „scuipat” rânduri, rânduri de noroi

             Văzând că se face de râs și a ajuns un clovn (felul în care se îmbracă îl trădează, de fiecare dată) de mâna a treia al ședințelor de Consiliu Local, Dințișorul a persistat în tâmpenie. Apoi, plin de răutate și paralel cu discuțiile purtate în sală, Dintele de Aur (care își mai pierduse din sclipire, ce-i drept) a vrut să știe dacă există vreun document care să ateste că „primarul nostru poate fi din nou primar”. Dacă ar fi știut să citească și înțeleagă, dar îi cerem prea mult și trebuie să fim totuși realiști, acum, și-ar fi pus capac la gură, ca să nu spună iar obtuzități. Îi reamintim lui Nicolae, că ordinul de suspendare al prefectului de Vâlcea spunea că acesta încetează în momentul în care Mircea Gutău este pus în liberate. În tot cazul, primarul, pentru a întâmpina un atac de cord al dezlănțuitului dințos, i-a dat acestuia, spre citire, ordinul prefectului, care menționa că primarul își poate relua funcția.

Dar ce să faci? În mină, era imposibil să citești documente oficiale la lumina lămpii, iar Nicolae încă mai orbecă ie și acum,  în bezna în care a fost obișnuit să trăiască . Lumina proiectată de dintele de aur este insuficientă, pentru a-l ajuta să scape de întunericul minții.

             Clovnul liberal, îmbrăcat second-hand

             O întrebare avem și noi, totuși. Cine ne poate proteja împotriva poluării sonore la care noi, jurnaliștii și cei prezenți la ședințele de Consiliu Local suntem supuși, fără milă, de fiecare dată? Cine are grijă ca bietele noastre urechi să nu mai fie zgâriate până la sânge de prostiile lătrate de Ion Nicolae și, mai important, cine ne apără sănătatea mentală? Lupul a înnebunit de tot, a devenit fioros și pare atins de turbare. În aceiași ședință a CL, lupul, pardon, liberalul bronzat a spus că achiziționarea locurilor de joacă , din municipiu, s-a făcut printr-o serie de „inginerii financiare” (de unde o fi aflat sintagma, că nu cunoaștem să știe a citi și alte că rți în afară de cele de joc?!) „comandate” de primarul Mircea Gutău. Ete na!!! Unde era lupul moralist, prost informat! Achizițiile s-au făcut în conformitate cu legislația în vigoare, i s-a răspuns liberalului. Să crape, nu alta!

             Acest Ion Nicolae al liberalismului vâlcean, îndrăgostit de imaginea reflectată de mutra-i în luciul pantofilor de lac pe care-i poartă, ar trebui să nu mai hănțăne aiurea, că și așa și-a pierdut de mult credibilitatea și aia moartă la naștere. Degeaba privește lung în camere de luat vederi, râmnicenii nu pot fi seduși de luciul dinților lui de aur și goliciunea privirii sale. Cetățenii nu pot fi insultați, la nesfârșit, cu imaginile televizate, ce-l au drept protagonist. Ei pun accentul pe inteligență, caracter și competență. Adică pe tot ce-i lipsește și nu va avea vreodată Ion Nicolae.

Olivia Pirvu