Acasă Arhiva 2 Vicepreședintele AEP Ana Maria Pătru nu a încă lcat legea

Vicepreședintele AEP Ana Maria Pătru nu a încă lcat legea

De mai bine de doi ani de zile, presa centralădeclanșeazăscandal După scandal, împotriva Partidului Democrat Liberal și a președintelui României Traian Băsescu, semn că prezența acestora pe eșicherul politic românesc îi incomodeazăvădit pe mogulii din spatele mijloacelor de informare în masădenigratoare, devenite arme personale de atac ale mogulilor înfuriați și asta pentru că le-au fost deranjate afacerile veroase și demascate acțiunile politice subtile menite a aservi economic țara intereselor est europene. Constatând că zicala care spune că „tot ceea ce nu te omoară, te întărește” își are aplicabilitate și în cazul celor două entități politice menționate mai sus, ziariștii mogulilor, cunoscuți deja publicului românesc, și-au îndreptat atacurile și împotriva familiei Băsescu sau a celor din anturajul acestora.

Bomba de presă

Nici nu s-au stins bine ecourile criticilor aduse victoriei în alegeri Elenei Băsescu – fiica președintelui și ziariștii de la cotidianul Jurnalul național (proprietar fiind Felix Voiculescu – Antenă, adversarul conturat al președintelui țării) au mai „fabricat” un scandal politic, dar de data aceasta victima de presă fiind fosta pedelistăvâlceancă Ana Maria Pătru, vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente și membru al Biroului Electoral Central. Ziariștilor „vânători” li s-a părut grav faptul că duminică , După consumarea actului votării în întreaga țară , la restaurantul „Pescă ruș”, din capitală, După ora 24, alături de liderii marcanți ai PD-L și de Traian, Maria și Elena Băsescu, reuniți pentru a sărbători victoria mezinei prezi­den­țiale în euroalegeri, s-a aflat Ana Maria Pătru, vicepreședinta Autorității Electorale Permanente. Din imaginile difuzate în mai toate ziarele centrale, s-a văzut clar că la renumitul restaurant se desfășura o reuniune de familie și de prieteni. Ana Maria Pătru, invitata Elenei Udrea, a fost condusăla masăchiar de premierul Emil Boc și a stat alături de miniștrii Monica Iacob Ridzi și Vasile Blaga, ceea ce tonomaților și invidioșilor li s-a părut foarte grav. Detractorii doreau săvinăacolo Vântu, Patriciu sau Voiculescu? Poate au fost chemați, dar n-au onorat invitația. Paparazzii, sigur nu au fost invitați, dar s-au prezentat și n-au fost șutuiți de SPP. Evident, numai După întoarcerea fotoreporterilor de presă în redacția lor, sărbătoarea de la „Pescă ruș”, a devenit o bombăde presă , conducă torii ziarului considerând că vicepreședintele AEP și-a încă lcat statutul de funcționar public, determinând suspiciuni privind echidistanța Față de politică și politic.

Bomba ca fâs de presă

Ana Maria Pătru a ajuns în conducerea Autorității Electorale Permanente AEP, în martie 2007, cu câteva luni înaintea referendumului pentru suspendarea președintelui. Ea a fost propusăchiar de Președinție, După ce a făcut un stagiu la conducerea Filialei Regionale Sud a AEP. În această funcție va sta până în anul 2015, pentru că legea îi prevede un mandat de opt ani, dar și obligația de a nu face parte dintr-un partid. Ca reprezentant al Autorității Electorale, Pătru a devenit și membru al BEC, cartierul general al alegerilor din România. Vâlceanca noastrăa fost membrăa organizației PD-L Vâlcea și datorităcondiției funcționarului AEP de a nu fi implicat în activități politice, a trebuit să-și dea demisia din partid, păstrând întreaga simpatie pentru colegii din organizație și pentru partidul portocaliu. Doar pentru ziariștii tonomat a devenit incompatibilăcu funcția publică simpatia vicepreședintei Pătru pentru PD-L, făcându-se că nu știu că toți cei care sunt acum în conducerea AEP au fost promovați politic de partidele din care fac parte și, După terminarea mandatului, își vor reactiva calitatea oficialăde membri de partid, în aceleași organizații.Sau făcându-se că nu știu că fiecare partid important din țară e reprezentat în AEP de că tre o persoană, numităexpres în conducerea acesteia. Iatălista cu numele membrilor conducerii AEP: ” Octavian Opriș, șef la AEP – PSD ” Kovacs Tiberiu – secretar general AEP – UDMR ” Muhuleț Marian – vicepreședinte AEP – PNL ” Pătru Maria – vicepreședinte AEP – PD-L. În ce fel poate face Ana Maria Pătru jocuri în favoarea președintelui Băsescu sau a PD-L, din moment ce la această autoritate hotărârile se iau în plenul mozaicat politic, iar președinția instituției este deținutăde activistul de la PSD? Legat de prezența Anei Maria Pătru, la reuniunea privatăde la restaurantul „Pescă ruș”, chiar și purtătorul de cuvânt al AEP – fostul liberal Marian Muhuleț s-a pronunțat în favoarea sa, specificând că vicepreședinta Autorității Electorale se afla în afara orelor de serviciu, actul votării se încheiase și cu viața sa privată, orice funcționar public, poate face ce vrea.

Turnătorul de partid

De nenumărate ori am atras atenția portocaliilor vâlceni că sunt membri unui colectiv politic eterogen, că se acționează, propagandistic, în mod haotic, în teritoriu și că liderul organizației județene nu poate conduce eficient munca politică , autoritatea sa fiind subminatăde lipsa calităților native de conducă tor, dar și de evidențierea unui grup de poftitori de primăfuncție ce încearcă să-l detroneze, sabotându-l. Dintre aceștia s-a evidențiat și se evidențiazăun deputat care manifestăcalități certe de denunță tor, de dușman al colegilor săi, dar și al vâlcenilor, acționând, cu puțin timp în urmă, împotriva salvării OLTCHIM-ului de la faliment, din poziția de susținător al acționarului minoritar polonez – PCC. Și în acest caz, deputatul nu s-a dezmințit, declarațiile date ziariștilor de la Jurnalul Național conturându-i caracterul și defectul educațional. Iatăce a declarat el împotriva Anei Maria Pătru: „Ea și Elena Udrea sunt foarte bune prietene. Udrea este cea care a promovat-o la București. Aici, nu era o figurămarcantă, așa că am rămas cu gura că scatăcând am aflat că o fac vicepreședinte la AEP”. Apoi, în cel mai pur stil bolșevic, a continuat:”Nu este prima datăcând Ana Maria Pătru merge la petreceri cu pedeliștii. De fapt, unde este Elena Udrea este și ea. că a fost duminică la Pescă rușul aratăîn mod clar cât este de părtinitoare ca membru BEC”. Oare cum este posibil ca un deputat al PD-L, fost tovarăș de organizație cu vicepreședinta AEP denigrată, sădea astfel de declarații, care se răsfrâng și asupra partidului ce l-a trimis pe el în Parlament, tot așa cum aceasta a fost promovatăîn Autoritatea ElectoralăCentrală?

Nimic nu se va face

Întreaga suflare vâlceană cunoaște cine este acest denunță tor, la fel ca și conducerea organizației din care face parte și, pe acest fond, își pune întrebarea de ce politicianul portocaliu își denigreazăfosta colegăde partid și care vor fi măsurile ce se vor lua împotriva lui, pentru atacurile suburbane și imorale? În ceea ce ne privește, știm sigur că nici măcar nu se va lua în discuție atitudinea potrivnică a deputatului delator, dară-mi-te tragerea lui la răspundere! El se va apăra pueril, declarând că nu sunt cuvintele lui în declarațiile publicate, tot așa cum se apărăhoțul prins cu hoția-n mână. Apariția criticilor și acuzațiilor deputatului vâlcean în Jurnalul național, nu este întâmplătoare, fiind știut că acesta este în relații foarte apropiate cu un jurnalist râmnicean (de tip tonomat!), fost corespondent teritorial la acest cotidian, pe care l-a mai asmuțit de mai multe ori împotriva multor râmniceni sau a altor colegi de partid. Toate comentariile insultătoare și calomniose făcute împotriva doamnei Ana Maria Pătru, pe forumul ediției electronice a cotidianului on-line, devenit suport al mizeriei politice naționale, sunt creații ale minților bolnave de putere și de determinarea haosului în politic, ce conduc și la murdărirea imaginii județului nostru, pentru care deputatul pedelist trebuie sădea socotealăelectoratului care l-a votat și întregii populații din teritoriu.

Declarații de presă

Contactatăde noi, Ana Maria Pătru a declarat: „Prezența mea într-un restaurant, în timpul liber, După încheierea votării, nu intrăîn contradicție cu prevederile legale în vigoare. Nu am încă lcat legea, doar eu pot săstabilesc cum îmi petrec timpul liber”, susține Ana Maria Patru.

De asemenea, vicepreședinta AEP ne-a spus că nu a primit nici un reproș de la președintele AEP. „Dumnezeule, săfim serioși! De ce atâta nebunie și pentru ce? Sunt foarte apropiatăcu foarte mulți oameni politici, iar Elena Băsescu este deja un om politic. Eu sunt prietenăcu toatălumea”, a mai adăugat Ana Maria Pătru. „Elena Băsescu nu a luat nici un vot în plus datoritămie. La restaurant nu m-am dus în calitate de vicepreședinte al AEP. A fost o reuniune în care doi părinți erau fericiți că fiica lor a trecut un examen al vieții”, a încheiat Ana Maria Pătru.

Și membrii marcanți ai PD-L Vâlcea au reacționat vizavi de scandalul politic „fabricat” de ziariștii de la Jurnalul național, exprimându-și opiniile referitoare la acest subiect.

Senatorul Dorel Jurcan, președintele Organizației Județene a PD-L Vâlcea a declarat: „Ana-Maria Pătru este numităde administrația prezidențialăîn funcția de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, fiind, în această calitate, și membru al Biroului Electoral Central. Faptul că a fost la masă, la restaurant, în timpul liber, cu membri ai PD-L, practic cu întreaga conducere, inclusiv cu președintele Traian Băsescu și cu familia acestuia, nu cred că a încă lcat legea în vreun mod, așa cum nu cred că a influențat în vreun fel rezultatul alegerilor”.

Primarul Mircia Gutău, președintele Organizației Municipale a PD-L a spus: „Doamna Pătru este prietenăcu Elena Băsescu și cu Elena Udrea. În timpul liber a mers la restaurant, alături de cele două . Și care este treaba? Cum putea ea influența votul? Este problema domniei sale ce face în timpul liber. Ana-Maria Pătru nu poate fi acuzatăde vreo ilegalitate doar pentru că a luat masa în compania unor prieteni”.

Vicepreședintele Organizației Județene PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu: „Suntem alături de fosta noastrăcolegăAna-Maria Pătru pentru că nu a încă lcat absolut nici o lege și faptul că presa se leagăde un amănunt care, mi se pare mie, personal, că este, săspunem, o exagerare. Nu cred că trebuie săumflăm această întâmplare care nu are nici o legăturăcu moralitatea, cu legalitatea și așa mai departe. Sigur că este doar un subiect de presă exagerat”.

Întrebat dacă știe cine a fost acel parlamentar PD-L din Vâlcea care și-a exprimat opinia, deloc favorabilăvizavi de Ana-Maria Pătru, în cotidianul Jurnalul Național, deputatul Samoil Vîlcu a declarat: „Noi ne bucurăm că oameni din rândul nostru pleacă la București și ocupăfuncții importante. Ana-Maria Pătru, chiar independentăpolitic, sprijinăjudețul Vâlcea, pentru că nu a uitat de unde a plecat. Noi am avut întotdeauna o atitudine pozitivăFață de Ana-Maria Pătru, niciodatădistructivă, indiferent cum s-au terminat relațiile noastre. Mie nu mi-a cerut nimeni nici un punct de vedere, singurul lucru de care am fost întrebat (de ziaristul de la Jurnalul național – n.r.) a fost dacă a fost vicepreședinte al Organizației Județene”.

„Din punctul meu de vedere, nu era nici o problemăsăfie acolo”, a comentat deputatul democrat-liberal Cristian Boureanu. Întrebat cum ar proceda în cazul în care acel deputat, care a oferit informații false mass-media, ar face parte din organizația de partid pe care o conduce , acesta a declarat răspicat: „Aș propune săfie exclus din partid”.

Nota bene: În cazul în care deputatul Samoil Vâlcu nu este acel personaj care a dat informații false și tendențioase presei, îi cerem pe această cale săacționeze în judecatăziariștii care i-au răstălmăcit vorbele și săprezinte opiniei publice dovada acestei acțiuni.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.