Acasă Arhiva 2 În Vaideeni și Slătioara, ploile au făcut prăpăd

În Vaideeni și Slătioara, ploile au făcut prăpăd

 Pagube materiale însemnate

Normal 0 21 STRICĂCIUNI. Rețeaua de canalizare din Vaideeni a fost colmatatăși deterioratăpe o lungime de 1.100 metri liniari, iar 21 de că mine au suferit deteriorări în proporție de 65-85%. „La pârâul Boșita din satul Vaideeni precipitațiile au distrus lucrările de amenajare, valoarea estimativăa lucrărilor de refacere a pragurilor și a zidurilor de sprijin fiind de 600.000 lei”, se spune în informarea trimisă de Instituția Prefectului Vâlcea.

 

Un comunicat al Instituției Prefectului ne-a informat că în comuna Vaideeni, în urma precipitațiilor abundente că zute în ultima perioadă , au produs pagube materiale importante. Astfel, au fost afectate 46 de gospodării, valoarea pagubelor ridicându-se la 257.845 lei, două obiective socio-culturale (50 mii lei), 7 obiective de infrastructură- 1.835 mii lei – și o lucrare de amenajare a pârâului Boșita (600 mii lei). Din același comunicat am aflat că valoarea pagubelor este de 2.742.845 lei.

Slătioara a fost inundatăde ape

De asemenea, 17.050 de metri pătrați cultivați cu legume și alți 17.000 cu că pșuni au fost compromiși, iar Școala cu clasele I-IV Marița și că minul Cultural Izvoru au suferit pagube însemnate din cauza vântului puternic care a smuls acoperișurile cu învelitoare din tablă.” Îmbrăcă mintea asfaltică a Drumului Județean 665 din zona centralăa satului Vaideeni a fost afectatăpe o lungime de 200 metri liniari. Podul peste pârâul Racilor din punctul Olaru a fost distrus în proporție de 80%, iar cel din punctul „Aronică Deaconeasa”, în proporție de 50%. În plus, trei podețe din satul Izvoru Rece, situate pe drumul local Râpăîn punctele „La Tomică „, „La Ilie Spelboiu” și „La Munteanu”, au avut secțiunea de curgere colmatatăîn întregime fiind afectate și grinzile de rezistențădin lemn”, se aratăîn comunicat.

Și rețeaua de canalizare din Vaideeni a fost colmatatăși deterioratăpe o lungime de 1.100 metri liniari, iar 21 de că mine au suferit și deteriorări în proporție de 65-85%. „La pârâul Boșita din satul Vaideeni precipitațiile au distrus lucrările de amenajare, valoarea estimativăa lucrărilor de refacere a pragurilor și a zidurilor de sprijin fiind de 600.000 lei”, se mai spune în informarea trimisă de Instituția Prefectului Vâlcea.

Nici comuna Slătioara nu a fost iertatăde intemperii, aici, pagubele ridicându-se la suma de 1.917.103 lei. „Au fost afectate 315 gospodării (1.443.603 lei), două obiective socio-culturale – 23.500 lei și 11 obiective de infrastructură- 450 mii lei). două școli din Slătioara, Școala cu clasele I-VIII Milostea și Școala cu clasele I-IV Mogești, au rămas fără acoperișuri pe o supraFață de 30 mp și respectiv 50 mp. Grindina că zutăla Slătioara a deteriorat 13 kilometri de drumuri”, ne informeazăcomunicatul Prefecturii.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.