Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA ARE UN NOU PREFECT

SCHIMBARE. Începând de vineri, 27 februarie, Guvernul României are un nou reprezentant în județul Vâlcea. Remus Grigorescu a fost învestit în funcția de prefect în fața a zeci de social-democrați și pedeliști. Cu această ocazie, a fost numit în funcția de subprefect și Petre Ungureanu 

După îndelungi așteptări, vineri, 27 februarie a.c., în sala mare a Consiliului Județean Vâlcea a avut loc învestirea în funcția de prefect al județului a social-democratului Remus Grigorescu. Învestirea a fost făcutăde ministrul secretar de stat Viorel Fifor, în prezența unei săli arhipline. Înainte de a-i preda ștafeta noului prefect, ministrul secretar de stat a dat citire celor două hotărâri de guvern de încetare a raportului de serviciu a fostului prefect și, respectiv, de numire temporarăîn funcție a noului prefect. „Prin actul nr. 133, Guvernul României a hotărât aplicarea mobilității pentru Radu Renga din funcția publică de prefect al județului Vâlcea în funcția publică de inspector guvernamental. În actul cu numărul 134, se hotărăște exercitarea funcției publice de prefect al județului Vâlcea de că tre Remus Grigorescu” – a spus ministrul secretar de stat Viorel Fifor.

Promisiunile noului prefect

În sala mare a CJ Vâlcea s-au adunat zeci de pesediști și pedeliști care au așteptat cu nerăbdare numirea noului prefect, care să-i reprezinte. Remus Grigorescu s-a arătat extrem de emoționat de importanța evenimentului, mai ales în momentul în care Episcopul Râmnicului, P.S. Gherasim i-a dăruit o icoanăce-l înfățișeazăpe Sfântul Ioan Botezătorul. După ce a depus jurământul, noul prefect a ținut săle mulțumească șefilor săi de partid pentru încrederea acordatăși a promis că în deciziile sale, întotdeauna va ține cont și de părerea președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. „Este un moment deosebit și profund emoționant pentru mine. Acest lucru se datoreazănu numai unui act de voințăpolitică , ci, cu deosebire, în opinia mea, unui gest de încredere acordat generației tinere. Vâlcea este un județ cu multe probleme, unele care acum se amplifică , sub efectul crizei economice. Pentru a aplica programul Guvernului vom face o analizălucidăa tuturor componentelor economice și sociale din județul nostru, ținând seama de specificul său și solicitând, fără îndoială, sprijinul tuturor factorilor de decizie. Vreau ca împreunăcu sindicatele și patronatele săasigurăm pacea socială, rezolvând divergențele la masa tratativelor și nu în stradă. Împreunăcu echipa mea, voi continua proiectele deja începute, dar, de bunăseamă, vom lansa și altele noi. Ne vom implica în realizarea unor proiecte cu finanțare Europeană , benefice locuitorilor județului” – a spus Remus Grigorescu. Noul prefect de Vâlcea i-a asigurat pe toți primarii că ușa biroului său va fi întotdeauna deschisăpentru ei, iar problemele cu care se confruntă localitățile pe care le conduc, vor deveni și problemele lui, pe care va face tot ceea ce-i stăîn putințăsăle rezolve.

Ungureanu vrea săfie femeia de serviciu a PSD-ului

Odatăcu numirea în funcție a noului prefect, a avut loc și învestirea unui nou subprefect. Este vorba de democrat – liberalul Petre Ungureanu, care a mărturisit că deși a fost nevoit să-și dea demisia din PD-L, totuși nu promite săfie „fatămare peste noapte”. Prin speach-ul său, Petre Ungureanu a smuls zâmbetele întregi săli, mărturisind că este dispus să măture în fața sediului PSD, dacă Ion Cîlea va îmbrățișa un proiect pentru care el a muncit în Parlament. „Sănu ne obligați sădăm jos placenta politică , o vom face într-o zi, două pentru că nu vom fi fete mari peste noapte, dar promitem sărespectăm constituția și legea. Sperăm săfacem o echipăbună, avem o compatibilitate sufletească bună. V-aș ruga săaveți înțelegere și ca problemele legate de viitorul acestui județ săle dați la foc încet. Săne lăsați câteva zile săne acomodăm. Sperăm ca Vâlcea săne merite și săo merităm. Faptul că Remus Grigorescu a fost desemnat de domnul Ion Cîlea m-a făcut săfiu eu aici acum. I-am promis domnului Cîlea că dacă va îmbrățișa unul dintre proiectele pentru care am muncit în Parlament câțiva ani o să măduc o săptămânăîn fiecare searăsă mătur la sediul PSD-ului cu televiziunile După mine. După cum am văzut că merg lucrurile am toate șansele săvinăteleviziunile peste mine acolo timp de o săptămână” – a declarat noul subprefect, Petre Unugureanu.