Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traficanți de droguri, prinși în flagrant

” Oamenii legii au anihilat o rețea periculoasă

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

CAPTURĂ. Trei traficanți de droguri de mare risc au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizatăși Terorism (DIICOT) Argeș. Dintr-un comunicat de presă , aflăm că în acest moment DIICOT cerceteazătinerii pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În data de 10 mai 2010, oamenii legii l-au prins în flagrant delict pe M.G., în vârstăde 26 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce oferea spre vânzare 20 de grame de cocainăși 20 de grame de mefedronă- droguri de mare risc. Tot în flagrant, a fost prins, de data aceasta în municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, și I.I., de 25 de ani, din Pitești, care își propusese săcomercializeze 20 de grame de mefedronă. DIICOT ne informeazăcă drogurile au fost procurate din municipiul București, dar și din Bulgaria și distribuite unor consumatori din județele Argeș și Vâlcea. „Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate la locuința inculpatului M.G., a fost găsităcantitatea de 20 de grame de droguri de mare risc și un pistol calibrul 9 mm și patru cartușe. Procurorii DIICOT au dispus reținerea inculpaților pentru 24 de ore și au solicitat instanței arestarea preventivăa acestora pentru 29 de zile. Cercetările în cauzăau fost efectuate împreunăcu ofițeri de poliție din cadrul B.C.C.O. Pitești – Serviciul Antidrog”, aflăm din comunicatul DIICOT.

Prețurile cu care se vindeau drogurile erau cuprinse între 120 și 200 de euro pentru cocainăși, respectiv, mefredonă. Din informațiile strânse de noi până acum, bărbații au antecedente penale pentru infracțiuni economice, mai multe agresiuni fizice, iar lista poate continua.

Șeful rețelei, un traficant periculos

Trebuie menționat că tinerii au fost reținuți pe parcursul unei acțiuni de combatere a traficului și consumului ilicit de droguri, ce s-a desfășurat în județele Argeș și Vâlcea. Ei au fost opriți în trafic, deși niciunul dintre traficanți nu avea permis de conducere, de câțiva polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), dar și de procurori de la DIICOT Argeș. Drogurile au fost descoperite în urma percheziționării autoturismului condus de unul dintre membrii rețelei. Oamenii legii sunt de părere că traficanții vindeau drogurile copiilor cu bani și că stupefiantele erau comercializate în Pitești, Argeș, Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș. Mai mult decât atât, în urma unei percheziții efectuate în locuința lui M. G., polițiștii au mai descoperit, pe lângă droguri, și un pistol de calibrul 9 mm, precum și patru cartușe. Pentru faptele comise, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia fiind prezentați Tribunalului Argeș cu propunerea de arestare preventivăpentru 29 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. În cazul în care vor fi găsiți vinovați pentru faptele lor, tinerii riscă săpetreacă următorii 20 de ani în spatele gratiilor.