Acasă Arhiva 2 Teroristul din Berbești a ajuns După gratii

Teroristul din Berbești a ajuns După gratii

VIOLENȚĂ. Cristian Meilăeste cunoscut de locuitorii orașului Berbești ca un individ certat cu legea și bunele moravuri, recalcitrant, iar despre actele sale de huliganism, presa vâlceană a scris de mai multe ori. În rândurile de mai jos, vom da publicității gravele încă lcă ri ale legii pentru care Cristian Meilăa fost trimis în judecatăde magistrați, dar și faptele sale care vor oripila, cu siguranță, opinia publică . În plus, vom prezenta și șirul multiplelor infracțiuni săvârșite de Meilă, care îi vor aduce, cu certitudine, ani mulți de închisoare.

Ilegalități peste ilegalități

La jumătatea anului trecut, Cristian Meilăa iscat un scandal de zile mari în incinta barului Central din Slăvitești, SC Cantine Cazare SA. Violent din fire, Meilăa lovit în cap cu o sticlăun bărbat, Valerian Petrică . Mai mult decât atât, infractorul a folosit și un spray lacrimogen asupra acestuia. Potrivit actelor de urmărire penală, Cristian Meilăeste și autorul unui grav accident de circulație. În urma probatoriului administrat, a rezultat că accidentul rutier s-a produs datorităfaptului că șoferul se afla sub influența alcoolului. Imediat După accident, oamenii legii au procedat la recoltarea de probe biologice și întocmirea unui proces verbal pe care Cristian Meilăa refuzat să-l semneze. Din verifică rile efectuate pe întreaga perioadă a urmăririi penale a reieșit faptul că autoturismul cu care circula infractorul avea numerele expirate.

Șirul infracțiunilor produse de Meilănu se oprește aici. În luna august a anului 2008, Meilăa vândut un autoturism marca Opel Caibra, contra sumei de 2. 500 euro. Conform declarațiilor martorilor, mașina a fost vândutălui Alin Ionescu, urmând ca, la scurt timp După tranzacție, săfie perfectate, la notariat, actele de vânzare-cumpărare. Numai că la doar câteva zile După afacere, infractorul a refuzat sămai dea cumpărătorului Opelul Calibra, motivând că acesta are o datorie mai veche la el, inexistentăde altfel. Mai mult, Meilăa negat, în fața anchetatorilor, autenticitatea actului de vânzare-cumpărare, susținând că familia celui că ruia i-a încredințat autoturismul ar avea, la el, o datorie mai veche în valoare de 1.000 euro. Deși a încercat sănege veridicitatea documentului de vânzare, din raportul de expertizăreiese clar că scrisul din act aparține lui Meilă.

Infractor periculos

Tot din materialul de urmărire penală, aflăm că în seara zilei de 21 decembrie 2008, în timp ce se afla în barul SC Olimpic SRL, din Berbești, aflându-se sub influența alcoolului, Meilăa început săarunce cu sticlele și paharele, nemulțumit de serviciile angajaților localului. El a început săînjure de mama focului ospătarii și să-i amenințe cu bătaia. Speriați de comportamentul huliganului, clienții au plecat din bar, iar, în cele din urmă, câteva cunoștințe ale lui Meilăau reușit să-l calmeze. La doar câteva ore După incident, infractorul s-a reîntors, însoțit de câțiva prieteni de pahar, în localul unde făcuse scandal și a început săînjure din nou personalul barului.

Apoi, a ieșit afara cu un prieten de-al său, Gheorghe Drăghici, și, cu mintea îmbuibatăde aburii alcoolului, l-au luat la bătaie, din senin, pe Constantin Sandu. Drăghici a început să-l lovească cu o bâtăpeste mâini, iar După ce s-a prăbușit la pământ, Meilăl-a lovit, cu bestialitate, cu picioarele. Potrivit certificatului medico-legal, Constantin Sandu a suferit leziuni traumatice care au necesitat 55 de zile de îngrijiri medicale.

Barul Olimpic nu este, însă , singurul loc unde Meilăa făcut scandaluri de nedescris. Exasperat de comportamentul deosebit de violent al bărbatului, patronul discotecii SC 3 Axe din Milostea, a decis sănu-i mai permitălui Meilăsăintre în local. Hotărârea patronului discotecii a fost luatăca urmare a unei alte fără delegi înfăptuităde infractorul Meilă, chiar în fața localului al că rui proprietar este. Astfel, în dimineața zilei de 21 decembrie 2008, în timp ce se deplasau în direcția Târgu Jiu – Rm. Vâlcea, Gheorghe Andrei și Gheorghe Bala, la volanul unei mașini marca Audi 80, au auzit o loviturăputernică în parbrizul autoturismului. Cei doi au spus anchetatorilor că parbrizul a fost spart cu o piatrăde că tre Cristian Meilă, că ruia cei doi i-au cerut explicații în legăturăcu fapta sa. Supărat că este luat la întrebări, infractorul i-a lovit pe cei doi, precum și mașina în care se aflau.

Din fișa de cazier judiciar a lui Cristian Meilăreiese că acesta are o lungălistăde antecedente penale. Astfel, pentru faptele sale Parchetul de pe lângă Judecă toria Horezu a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, precum și emiterea unui mandat de arestare preventivăpe o perioadă de 29 de zile. În prezent, Meilăeste cercetat pentru comiterea a patru infracțiuni de lovire sau alte violențe, trei infracțiuni de distrugere, port ilegal de armăîn locuri publice, conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu numere de înmatriculare false, sustragere de la recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, furt, ultraj contra bunelor moravuri în formă continuată, toate în concurs real.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.