Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tăriceanu a dat startul la minciunile electorale

Apropierea alegerilor parlamentare face ca gândul politicienilor săse ducă cât mai departe de realitatea de zi cu zi cu care se confruntă țara. Institutul Național de Statistică a anunțat că în prima parte a acestui an economia României a crescut cu 8,8%, record absolut pentru această perioadă a anului din ’90 până astăzi. S-a mai anticipat că la finele lui 2008 creșterea economică va ajunge până la 10% pentru că se așteaptăla un an agricol foarte bun. Încurajat de aceste rezultate, premierul că lin Popescu Tăriceanu a afirmat în fața ambasadorilor acreditați în țara noastrăcă în 2014 România va fi una dintre primele șapte puteri economice ale Uniunii Europene. Ce pretenții mai trebuie săaibăromânii de la politicienii de rând dacă premierul că lin Popescu Tăriceanu face declarații de genul acesta? Dacă nu ar fi afirmat toate exagerările cu gândul la alegerile din 30 noiembrie, ar fi trebuit să-și înghităspusele, pentru că nici în viitor țara noastrănu ar putea săspere la un meritoriu loc „n”-șpe într-un astfel de top.

Făcând această afirmație, gândul meu se duce la faptul că turismul este la pământ, românii ghidându-se După legea de aur a economiei „investiții minime – profituri maxime”. Fabricile și marile combinate sunt la fel. Cel puțin, cele de mare producție și care sămeargăîn profit, se pot număra pe degetele de la o mână. Drumurile naționale se aflătot la pământ, cele județene sunt macadam, iar autostrăzile lipsesc cu desăvârșire. În această situație măîndoiesc că firme de renume internațional își vor deschide filiale în țara noastrădoar de dragul de a-și repara mașinile în România sau de a sta în trafic și a admira frumusețile țării. În țara noastră”ciolanul e la putere”. Nimeni nu mișcă un deget dacă nu are ceva de câștigat. Pentru a obține o simplăautorizație (de orice fel) este nevoie de șpagăși nervi de oțel. Parveniții care au prins, politic, un loc sus-pus au grijăca „lucrurile sămeargăbine și sătrăim bine în continuare”. Lista ar mai putea conține „n” motive pentru care țara noastrănu va ajunge acolo unde aleșii spun că o văd și dacă nu mai prezentăm deficiențele o facem pentru a nu ne insulta cititorii, care știu bine despre ce este vorba și ne este frică sănu-i întărâtăm și să-i întristăm mai tare. Întrebarea este dacă premierul și corul său de aplaudaci cred ceea ce spun!În timp ce guvernul se laudăcu o creștere economică record, analiștii prognozeazăoprirea motorului economiei. În luna iulie, s-a anunțat o inflație de 9,4%, iar situația se poate înrăutăți și mai mult.

Dacă în perioada următoare investițiile nu vor mai fi la același nivel, iar România va evolua După tiparul Îărilor Baltice, care anunțăde câteva luni creșteri economice de 0-2%, situația va fi acutizată. Conform concluziilor exprimate de analiștii economici, situația de acum este foarte rea pentru că falsa revigorare economică este tipul de creștere care mărește prăpastia între consum și producție. După câțiva ani de creștere economică , nu ne-am ales decât cu salarii și pensii nesustenabile și cu 5-6 kilometri de autostradă. Deplâng următorul guvern care va găsi, cu siguranță, vistieria goală, pentru că , în prezent nu mai existăsoluții, în condițiile în care pensiile și salariile sunt majorate din nou fără acoperire. Specialiștii și analiștii spun că avem o creștere făcutăpe datorie, iar inflația este mai mare decât creșterea economică .

Soluțiile pentru o aterizare mai ușoarăar putea veni de la Banca Naționalăa României (BNR). Analiștii susțin că datele privind creșterea economică din primul semestru ar putea determina BNR sămajoreze rata dobânzii de politică monetară, dacă instituția ia în calcul ipoteza supraîncă lzirii economice. Economiștii atrag însă atenția că datele recente favorabile publicate pentru inflație și deficitul de cont curent contrazic această ipoteză.

Cu gândul la situația economică viitoare a țării și la deficitul ei, gândul îmi zboarăla Petrom, la privatizarea acestei societăți comerciale și la profitul realizat pe primul semestru al acestui an. că de la prețul combustibililor ni se trag cele mai multe rele. Cele circa 460 de milioane de euro înregistrate ca profit de Petrom (mai mare cu 67% decât cel din aceeași perioadă a anului trecut și cel mai bun rezultat înregistrat vreodatăde o companie românească ), ar fi putut intra bine mersi în visteria statului. Așa, banii au intrat în conturile lui Patriciu, sponsorul și „ideologul” guvernanților tăriceni, cei care nu mai pot de bucuria minciunilor politice transmise naivilor de români. Voturi săiasă! Măînnebunesc După reclama aia ce se dăpe televizor cu un imbecil (chiar are și Față de imbecil) care ne explică succesul PETROM După care conchide: „ASTA DA PRIVATIZARE!”. Îmi aduce aminte de idioțenii asemănătoare turnate insistent pe toate canalele pe vremea când cel mai mare prieten al României era Uniunea Sovietică : „Stalin și poporul rus libertate ne-a adus…”. Pe vremea respectivăriscai săfii interogat și amenințat cu pușcă ria și pentru o grimasăironică la asemenea afirmații masochiste! Azi securiștii nu mai au timp de așa ceva. Au de dezvoltat afaceri cu statul. Este vorba de statul ăsta care se cheamăal României care nu are nici o altătreabăcu românii decât să-i escrocheze, să-i determine săplece slugi prin alte părți. Am putea spune simplu și direct că „marile privatizări” sunt pradăde război la încheierea războiului rece. Nu trebuie săuităm cum a fost privatizat Petromul și cum a fost cumpărat de OMV. Petromul are monopol natural privat pe extragerea și producerea de petrol în România. Prin privatizarea acestei societăți rezervele de petrol ale țării sunt în mâna (buzunarul) unor bogătani austrieci și emirați (OMV). Și pe toate astea OMV a plătit 700 de milioane de dolari. Asta da afacere!

Ca săne dăm seama de dimensiunea furtului averii statului, cifrele comunicate oficial aratăcă Petromul a avut anul trecut venituri de 710 milioane euro, adică au făcut într-un an cât au plătit statului nostru pentru comoara ce li s-a dat aproape gratis. Iar dacă vom ajunge săcirculăm pe șoselele perfecte ale Austriei, putem săne simțim împliniți și săne spunem: aici sunt banii noștri! Păi chiar așa, dacă o treime din venitul OMV e adus de Petrom, iar Petrom a fost FURAT (aduceți-văaminte de toate mizeriile ce au ieșit când a fost privatizat) de că tre OMV, iar OMV plătește taxe în Austria, putem săfim mândri de guvernanții care ne amăgesc cu cea mai mare creștere economică de După Ceaușescu.