Acasă Arhiva 2 SĂTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” pe undele telefonice, am știut că „Bebițăcu bărbiță” ne va trânti o insultăsau o afirmație de prost gust, După cum îi este felul ” dinozaurul Octav Cozmâncă a fost confirmat săptămâna trecutădrept șef de campanie al candidatului „independent” la președinție Sorin Oprescu ” în mediile politice bucureștene, cu bătăie lungăpână în provincie, circulăzvonul despre existența posibilității unei înțelegeri între Traian Băsescu și Crin Antonescu ” în ultimul timp, redacțiile locale au fost invadate de e-mail-uri anonime, trimise de la adrese contrafăcute, prin care suntem rugați sătransmitem semnale de alarmăoficialităților județului ” 

” La una din emisiunile ziaristului George Smeoreanu, directorul postului de televiziune VTV, a fost invitat, telefonic, subprefectul Bebe Ungureanu ca sărăspundăcriticilor aduse de un redactor al Vocii Vâlcii. De când s-a transmis ordinul de a-l suna pe subprefect și de a-l introduce în studio, pe undele telefonice, am știut că „Bebițăcu bărbiță” ne va trânti o insultăsau o afirmație de prost gust, După cum îi este felul. Numai că , chiar de la început, spunând răutăcios despre noi că am fi „ăia de la Vocea Vâlcii”, moderatorul Smeoreanu i-a tăiat-o scurt, amintindu-i că nu poate insulta un ziarist în fața altui ziarist, coleg cu el. Abil, Bebițăs-a conformat și a trecut la gânduri mai bune. Desigur, fostul ziarist și patron de presă , Bebe Ungureanu a cochetat cu presa (în viață, „acesta” a făcut de toate: a fost și tâmplar, și mecanic auto, și traficant de mașini second-hand și și), lăsându-se de această îndeletnicire (unde chiar a dovedit talent!) pentru că nu-i aducea banii trebuincioși nevoilor personale. Trebuincioși pentru a-și satisface poftele crescânde, ajungând săse laude – precum a făcut-o și în emisiunea de care vorbim – cu o casăde lux, cu o modernăcabanăîn Delta Dunării, cu barcă cu motor pe Dunăre și nu mai știm ce avere a mai „produs” până acum. După emisiunea la care ne-am referit, mulți cititori ai ziarului ne-au sunat la redacție (ba, au făcut-o, chiar și colegi de breaslă) invitându-ne la moderație și transmițându-ne mesajul că l-au simțit pe individul cu bărbițăpuțin frustrat, complexul său în fața realității criticilor aduse de noi, transmițându-i, reflex, lauda de sine, care, lui, îi miroase a parfum… de capitalist. Este adevărat că , acum, nimeni nu mai verifică averile unor demnitari, plini de bogății, ca broasca de râie, dar nimic nu-i veșnic. Când ne gândim că Bebe Ungureanu nu va duce cu el nimic din ce a agonisit cu transpirație, risc și trudă, pe lumea Cealaltă, ne și bucurăm. În comunismul de dincolo de Stix, toți vom fi egali, dar depinde unde ne va repartiza comportarea de pe lumea asta. Ungureanu va avea un loc în smoală, la stal II, iar noi îi vom da tulumba cu apă, ca săse răcorească . După cum se poate constata, îi vrem binele, și acolo, noi tot prieteni îi vom fi!

” Dinozaurul Octav Cozmâncă a fost confirmat săptămâna trecutădrept șef de campanie al candidatului „independent” la președinție Sorin Oprescu. Și cum practica diversiunii nu-i este străină, acesta a declarat că într-un anumit sondaj făcut de PD-L (?? – n.r.) Traian Băsescu se plasează, pentru prima dată, sub pragul psihologic de 30%, el având 28%, cu tendințăde scă dere. Despre Oprescu, pesedistul (încă !) afirmăcă a trecut de 20%, fără a spune explicit, totuși, procentul acestuia, în timp ce Mircea Geoană- zice el, „se îndreaptăspre pragul psihologic de 15%, ceea ce e, iarăși, o mare problemă, pentru că e clar, de acum, că nu prinde turul doi la președinție”. După cum se poate constata cu ușurință, a intrat în funcțiune un alt îmbârligător de meserie. Adică , dacă Băsescu este în Continuă scă dere, în sondaje, înseamnă că Oprescu e în creștere. Stai pe-aproape nea Cozmâncă , pentru că Băsescu l-a mai bătut odatăpe Oprescu, atunci când îl susținea tot PSD-ul, deci, acum, ca „independent”, o să-l distrugă, probabil, de tot. De ce trebuie să-l credem pe manipulator? Oare, el nu e direct interesat? Cozmâncă este unul din dinozaurii cei mai retrograzi ai regimului comunist, ca și Miky Șpagă, trecut pe linie moartăde baronii PSD. Conform principiului cine se aseamănăse adună, e clar pe cine reprezintăindependentul vopsit, Oprescu, și el vechi activist PCR, la Centrul Universitar București, activitate ascunsăcu grijă. Se recurge, astfel, iar, la manipulări care au funcționat perfect în București și au ținut lumea departe de urnele de votare. Vor să-i dea lovitura de grație președintelui Băsescu, ca să-și salveze pielea. Sunt mult prea mulți mafioți în spatele acestor scenarii și vor merge până la capăt, inclusiv cu falsificarea voturilor. Ei ne pregătesc deja psihologic, în „că derea” în sondaje a lui Băsescu și creșterea lui Oprescu, cunoscut doar în București, că în țară are tot atâta susținere cât Nati Meir. Minunat ar fi ca poporul român sădea dovadăde maturitate politică și săvoteze ceea ce trebuie. Speram săfie o finalăBăsescu-Antonescu, ca sămoarăde ciudătoți foștii comuniști și foștii securiști din alianța PSD-PC. Sănu uităm că Antonescu nu mai este dorit de Patriciu, care și-a îndreptat „atențiile” că tre Oprescu. În cazul acesta, chiar și domnul Crin Antonescu merităsprijinit, în ciuda vulnerabilității sale evidente, în lupta împotriva mafiei patronate de Iliescu, Năstase, Voiculescu, Vântu și Patriciu. Români, întristați-vădacă se întorc aceiași care au devalizat țara. Va veni și conul Păturică -Patriciu săvăexplice despre ratingul de țară și firul de păr care desparte legalul de ilegal, despre noile sale achiziții făcute pe banii României, bine’nțeles „gestionați” de dumnealui.

” În mediile politice bucureștene, cu bătăie lungăpână în provincie, circulăzvonul despre existența posibilității unei înțelegeri între Traian Băsescu și Crin Antonescu, pentru a face un tandem la conducerea țării, Băsescu – președinte și Antonescu – prim-ministru. Alianța asta este la fel de imposibilă, ca și primirea lui Ben Laden la Casa Albă. Pentru că , se știe, specialitatea lui Antonescu este aceea de a specula zvonuri și povești trăsnite, spuse de adulți cu ceva probleme pe la Parchet și la DNA și cu care spera săaducă ceva zestre la Marea Famiglie a PSD-ului, dar nimic nu este adevărat. Perspectiva unei apropieri partinice, După modelul defunctei Alianțe DA, este tot mai îndepărtatăde incompatibilitatea celor douăgrupări, PNL-ul fiind de o calitate pretins superioarăși, ca și PSD-ul, cere partenerilor subordonare, iar dacă ar fi săluăm în calcul și „costurile materiale” pretinse de peneliști, cu siguranțăRomânia este o țară mult prea săracă pentru a-și permite săfie condusăde CRIN and COMP., După modelul Tăriceanu – Prăpădeanu.

” În ultimul timp, redacțiile locale au fost invadate de e-mail-uri anonime, trimise de la adrese contrafăcute, prin care suntem rugați sătransmitem semnale de alarmăoficialităților județului, privind mai știm noi ce „abatere” de la viața noastrăsocialăsau economică . Evident, neexistând identitatea expeditorului, nu putem face investigații, pentru că , la fel ca și în cauzele penale, denunțul transmis prin corespondențăse verifică După audierea denunțătorului. Așa că , nu ne mai trimiteți denunțuri, fraților, că tot la coș ajung, lângăalte bălării, ce se simt de la distanțăa fi răzbunări. Printre cei mulți reclamați la ziare, se aflăpolițiști, un procuror, douăjudecă toare, un parlamentar, medici și profesori. Iatăo mostrăde provocare, transmisăde la adresa de Internet „lidia.musatt@gmail.com„: „Mesajul meu se dorește a fi un semnal de alarmă, cu privire la unul din multiplele aspecte negative care țin de deontologia profesionalăde dască l și de învățământ, în general. Sunt mama unui elev din școala primarăde la Băile Govora și, pentru al patrulea an consecutiv, atât la începutul anului școlar precedent, cât și pe parcursul anilor trecuți, copilul îmi spune că iarăși a fost racolat, în drumul spre casă, de doamna educatoare D.M. pentru a face meditație cu fiica dumneaei, nimeni alta decât directoarea școlii. ( ) Nemaisuportând această umilință, am rugat o prietenăsămăajute săscriu acest mesaj disperat al unei mame care nu are deloc o situație materialăbună, pentru a-i putea oferi copilului tot ce-și dorește ( )”. Este revoltător acest mesaj și se simte mâna „profesionistului reclamagiu” în conținutul lui. Păi, dacă doamna în cauzăeste săracă , de ce nu-și pune fiul cu burta pe carte, săse descurce onorabil și singur, După cum o fac mii de elevi? Iar dacă fiul său își dorește meditații (” pentru a-i putea oferi copilului ce-și dorește” oare? – n.r.), cu atât mai mult trebuie să-l ajute, făcând lecțiile cu el, acasă. Săfim serioși. Aici s-a încercat o loviturăsub centurădatădirectoarei școlii primare din Govora, mai ales că s-a și dat numele fiicei acesteia, pe care mama indignatăa nominalizat-o distinct. Iatăcum, chiar și noua societate capitalistă, pe care o construim, naște monștri, asemănători comuniștilor ce insuflau populației: „Turnați, turnați, că tot va rămâne ceva”. De aceea, îi rugăm pe cititorii „profesioniști ai genului” sănu ne mai trimitămesaje anonime, că acestea ajung, cu siguranță, la „Recycle Bin”.

 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.