Acasă Arhiva 2 Șanse minime la semifinale

Șanse minime la semifinale

 Handbal feminin, Campionatul European

 România a pierdut un meci important contra Spaniei și are nevoie de jocul rezultatelor pentru a se bate pentru medalii

Naționala de handbal feminin a României a jucat excelent în primele trei partide ale Grupei A a europenelor, reușind tot atâtea victorii. Tricolorele antrenate de Radu Voina au trecut, pe rând, de Ungaria, Franța și Danemarca și au intrat în grupa principalăcu punctaj maxim, 4. Româncele mai aveau nevoie de un succes contra Spaniei și avea asiguratăprezența în penultimul act al competiției găzduităde Macedonia. Din păcate, tricolorele au făcut un meci foarte slab, în care au marcat de numai 18 ori și au pierdut fără drept de apel. Finalmente a fost 18-26 și calculele s-au complicat mult pentru România. Elevele lui Voina au nevoie de un succes în meciul de miercuri contra Norvegiei iar ibericele săpiardăcontra Ungariei sau Danemarcei.

Maier s-a accidentat

Extrema dreapta a naționalei României va rata restul turneului din Macedonia. Ramona Maier s-a accidentat în prima reprizăa partidei cu Spania și nu va mai putea evolua la acest turneu final. Ramona a suferit o fracturăla degetul mic al mâinii drepte După o acțiune de contraatac purtatăde echipa României. Din păcate, vitezista naționalei nu va putea fi prezentăîn teren nici la meciul pe care Oltchim îl susține pe 4 ianuarie pe propriul teren în Liga Campionilor Europeni, contra rusoaicelor de la Lada Togliatti.

Grupa 1

Etapa I

Ungaria – Ucraina 26-24

România – Spania 18-26

Danemarca – Norvegia 19-31

Clasament:

1. Norvegia 3 2 1 0 85-60 5

2. Spania 3 1 2 0 71-63 4

3. România 3 2 0 1 72-72 4

4. Ungaria 3 1 1 1 73-77 3

5. Danemarca 3 0 1 2 70-84 1

6. Ucraina 3 0 1 2 68-83 1

Ultima etapă:

Ungaria – Spania

Danemarca – Ucraina

România – Norvegia

Grupa 2

Etapa I

Belarus – Croația 35-43

Suedia – Germania 22-33

Rusia – Macedonia 43-24

Clasament:

1. Germania 3 3 0 0 57-49 6

2. Rusia 3 2 1 0 91-68 5

3. Croația 3 1 0 2 99-98 2

4. Suedia 3 0 2 1 62-73 2

5. Macedonia 3 1 0 2 77-97 2

5. Belarus 3 0 1 2 81-93 1

Ultima etapă:

Suedia – Croația

Rusia – Germania

Belarus – Macedonia

Elisei e golgheteră

Chimista Valentina Ardean Elisei este golghetera României în cele patru meciuri disputate la Campionatul European. De altfel extrema campioanei României este singura care a jucat aproape de valoarea realăîn meciul pierdut contra Spaniei.

Marcatoarele României la Campionatul European

Elisei 22; Lecușanu 16; Neagu 14; Maier 11; Amariei 9; Meiroșu 9; Manea 9; Bârsan 3; Șoit 1; Balint 1; Crap 1; Cioaric 3

Gavrilescu e optimist

” președintele chimist se bucurăde evoluția vâlcencelor în primele trei meciuri

Președintele de la CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a apreciat evoluția româncelor în primele trei partide ale Grupei A a europenelor.

– Domnule Gavrilescu, văașteptați la trei victorii din primele trei meciuri?

– Naționala joacă mult peste așteptările mele, raportându-măla meciurile de la Cupa Mondialăși cele de la Trofeul Carpați. Ne-am temut că putem rata calificarea din grupăși am ajuns cu punctaj maxim în grupa principală.

– Cum apreciați evoluția chimistelor?

– Cele șase jucă toare selecționate de la Vâlcea sunt baza naționalei. De regulă, cu ele se începe, în formula de start mai intrând Cristina Neagu de la Brașov. Normal că sunt mândru și sunt optimist în vederea meciurilor pe care Oltchim le are de disputat în Liga Campionilor. Acum, trebuie săfim sinceri, la actuala naționalădoar maximum zece jucă toare pot evolua la nivel înalt. Celelalte… sunt acolo, la număr. Radu Voina poate face maximum trei schimbări care-l pot ajuta cu adevărat.

– Dacă ar fi săajungem în semifinale, ce adversar credeți că ar fi potrivit?

– Nici Rusia nu mai este ce a fost. Echipa este în reconstrucție. ÃŽntre Rusia și Germania chiar nu știu pe cine putem prefera. Avem un culoar fantastic la medalii la acest Campionat European. Am înțeles de la domnul Gațu că este o atmosferăexcelentăla lot, așa că totul este bine pânăacum, speranțele sunt mari.

– Ozel vine la Oltchim pânăîn vară?

– Nu se pune problema săvinăpânăla vară. Dacă situația nu se va schimba și este fatăserioasă, atunci, Ozel este 99% la Oltchim După terminarea acestui sezon. Normal că avem mare nevoie de ea, este o jucă toare talentatăși experimentată.

– Oltchim nu mai face transferuri în aceastăpauzăcompetițională?

– Nu cred că avem cum sămai aducem jucă toare acum. Fiecare are un angajament clar, nu pleacă în mijlocul campionatului. Am înțeles că la Rulmentul și-au depus memorii trei jucă toare, Spirova, Barbosa și Horvat. Portărița nu ne interesează, dar sincer săfiu de celelalte douăam putea avea nevoie. Nu vom începe eventuale tratative decât dacă ele vor deveni libere de contract, nu ne băgăm în bucă tăria internăa altor cluburi.

– Cum merge pregătirea partidei cu Lada din Liga Campionilor?

– Din 20 decembrie încolo, nimeni nu mai lucrează, așa că este bine săne facem treaba din timp. Cu cei de la Lada Togliatti nu am mers pe reciprocitate, dar ne-au rugat săle dăm câteva variante de cazare.

– O victorie este egalăcu o calificare?

– Dacă ne impunem la minimum douăgoluri diferență, calificarea ne este asiguratăîn mare proporție. Am avea rezultatele directe de partea noastră, am învins în Croația și locul doi ne-ar fi asigurat. Va fi o partidădificilăpe care trebuie săo câștigăm.”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.