Acasă Arhiva 2 Raiul furturilor și prostituției

Raiul furturilor și prostituției

Orașul Brezoi

Noul șef al Poliției Brezoi este subcomisarul Constantin Volintiru, în funcție de doar două săptămâni, ne-a explicat că Brezoiul este Raiul furturilor și al prostituției. Mai mult decât atât, noul șef al poliției spune că este de-a dreptul îngrijorător faptul că foarte des, în ultima vreme, infracțiunile sunt săvârșite de minori.

Minori calificați în furturi

Un grup, format din patru minori, dămari bătăi de cap polițiștilor din Brezoi și că limănești. Tinerii au vârste cuprinse între 14 și 17 ani, iar subcomisarul Constantin Volintiru a declarat că aceștia nu se aflănici pe departe la prima abatere, ba, mai mult, ei furăca niște adevărați profesioniști. Băieții nu acționeazăîn același timp, ei săvârșind infracțiuni de furt calificat în Brezoi, că limănești și Vâlcea. În urmăcu câteva săptămâni, publicația VOCEA VÂLCII văaducea la cunoștințăcazul a doi copii care au fost prinși de polițiștii din Brezoi După ce furaserădouă biciclete din scara unui bloc. Tinerii au încercat săfugăprintre blocuri, dar au fost prinși la scurt timp și li s-a întocmit dosar penal. Cazul este, însă , departe de a fi soluționat, pentru că subcomisarul Volintiru încearcă săprindătot grupul pentru a alcă tui un dosar complet cu toate infracțiunile minorilor. „Unul dintre cei 4 este recidivist. El a fost cercetat de polițiștii din București pentru tâlhărie. Cea mai mare pagubăprodusăs-a ridicat la suma de 40 milioane lei vechi, iar totalul depășește 100 de milioane lei vechi”, a declarat subcomisarul Volintiru.

Acesta povestește că în noaptea de Revelion, când puneau la cale un furt de proporții, minorii au fost descoperiți de oamenii legii care patrulau prin zonă. Când au văzut că nu-și mai pot duce planul la îndeplinire, au plecat din Brezoi spre că limănești și s-au oprit la hotelul Cozia. Cei 4 au stat câteva minute în restaurantul hotelului și au urmărit persoanele care ieșeau din camere și coborau săia masa la restaurant. Apoi au dat spargerea la diferite camere din hotel cu chei potrivite. „Au patru dosare penale aici plus câteva la că limănești. Încercă m săpunem toate dosarele cap la cap săputem da o soluție. Băieții riscă săfacă închisoare”, a spus subcomisarul Volintiru. Dosarele sunt în curs de cercetare.

În Brezoi se furăca-n codru

O altăinfracțiune de furt calificat săvârșităde minori a avut loc în decembrie anul trecut, pe strada Lotrului din Brezoi, la fostul sediu Phare. Băieții au furat de aici, câteva calculatoare și obiecte de papetărie pe care sperau săle vândăpentru a face rost de bani. În numai 3 zile de la producerea furtului, polițiștii au reușit săle recupereze, deși aceștia apucaserăsăle înstrăineze unor rromi din Jiblea. Infractorii furăorice: de la găleți pline cu unturăpână la calculatoare. Capul grupului este Ovidiu Constantin, de 17 ani. El are doi frați plecați în Grecia și făcea probleme de mic polițiștilor brezoieni.

Prostituatele aleg săfacă „carieră” la Brezoi

Săptămâna viitoare, subcomisarul Constantin Volintiru împreunăcu profesorii din cadrul Liceului Teoretic Brezoi, vor efectua o acțiune pentru prevenirea prostituției în liceu. „Vom colabora cu profesorii, vom participa la orele de dirigenție, dezbatem câteva cazuri pentru a preveni această activitate care se extinde cu fiecare zi mai ales la minore”, a precizat Volintiru.

Cele mai multe prostituate sunt în Brezoi. Ele aleg săpractice această meserie pentru că aici au parte de clienți din belșug. Subcomisarul Volintiru spune că ele nu-și plătesc amenzile niciodatăDe cele mai multe ori ele nu-și plătesc amenzile, pentru că , cred ele, omenii legii nu au ce săfacă . Noul șef al Poliției Brezoi, susține că de cele mai multe ori, fetele își mint părinții în legăturăcu meseria lor, spunând că lucreazăca și ospătărițe sau barmanițe în localurile de pe Valea Oltului. Cele mai multe dintre ele sunt minore și nu sunt din Brezoi, dar vin aici pentru că au auzit că se câștigă bani frumoși. Polițiștii din Brezoi au organizat, de curând, o razie reușind să”racoleze” nu mai puțin de 8 prostituate: Gabriela Alexandra Constantinescu, 21 de ani, din că limănești, a fost găsităde polițiștii la Lotrului în jurul orei 22.00, Ana Maria Boangăr, 16 ani, din Rm. Vâlcea, a fost găsităîn parcarea Alimu Com, Mihaela Buda, de 19 ani, din Băile Govora, a fost găsitătot în parcarea Alimu Com, Daniela Spătărelu, de 38 de ani, din Rm. Vâlcea, își practica meseria tot în Alimu Com, Nadia Dorsan, de 29 ani, din Băbeni, a fost găsităîn parcarea SC Uslu Impex SRL, Nicoleta Varga, 22 de ani, din Sibiu, găsitătot la SC Uslu Impex SRL, Alina Ion, de 15 ani, din Voicești, a fost găsităpe DN 7 în Față la stația Peco, Elena Busuioc, 28 de ani, din Brezoi, găsităla restaurantul Class.

Șeful Poliției Brezoi este convins că problema aceasta nu va fi soluționatăprea curând, singurul lucru pe care-l pot face forțele de ordine este sădea amenzi peste amenzi și săprevinăca acest fenomen săia amploare, educând din timp tinerele prin acțiuni preventive în cadrul liceului.

Mirabela Fânățan

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.