Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna vâlceană pe scurt

” în plin centrul Râmnicului, între River Plaza Mall și Magazinul „Cozia”, troneazăun chioșc cu imagine de apocalips. El se aflăîntr-o disputăde orgolii, din care suferăimaginea capitalei noastre de județ ” Dumitru Bușe, unul dintre cele mai sumbre personaje politice ale județului vrea, mai nou, săcandideze la Consiliul Județean și la Primăria Râmnicului. Ciudate pofte politice are” nea Mitică „, având în vedere că este un individ care nu place nici cât negru sub unghie electoratului și, care, s-a îmbogățit peste măsurăîn funcția pe care o are, disprețuind muritorii de rând ” ne-a scris un râmnicean: „Am oroarea săconstat că am votat de fiecare datăla alegeri PNL-ul, fără să-mi dau seama ce monstru politic va deveni. În scurt timp de la accederea la guvernare, ca urmare a câștigă rii alegerilor prezidențiale de că tre Băsescu, a devenit campionul corupției și luptei antireformă , un partid cu miniștrii cu buzunarele pline de caltaboși și damigene de palincă , în spatele că ruia stau clanurile mafiote Patriciu și Fenechiu

” Lucrătorii de poliție din Vâlcea se dovedesc din ce în ce mai responsabili și mai buni profesioniști. Surse apropiate mediilor de presă localăne-au comunicat că detectivii comisarului șef Nicolae Sărdărescu vor rezolva, în curând, un caz înregistrat cu A.N., caz ce le va face cinste și le va ridica imaginea în ochii contribuabililor. Încă de pe acum, anticipăm că săptămâna viitoare, posturile naționale de televiziune vor prezenta succesul polițiștilor vâlceni, cu atât mai mult cu cât infracțiunea în sine și „modus operandi” sunt deosebite, cu rezonanțe în mai multe județe ale țării.

” Pupincurismul manifestat de unele publicații locale, nu mai are frontiere. De curând, am putut citi cea mai mare aberație publică și anume afirmația unui confrate de breaslăprecum că privatizarea USG este cea mai reușită privatizare a președintelui Consiliului Județean. Nu știm din ce unghi a privit „nasul maro” asta ce-l tămâiazăpe Mitică Bușe, dar credem că situându-se în barca lui, se vede așa, doar de acolo. Acum, noi nu spunem că privatizarea asta i-a adus mari avantaje președintelui Consiliului Județean, dar nici că afirmația ziaristului ar fi adevărată. Mai sunt și alte unități economice județene privatizate cu succes, numai că de ele nu se vorbește, pentru că nu-i băgat govoreanul Bușe. Auzi, măi Mitică , ce ar fi să stai în banca ta și să-ți strunești că țelandrul că poate se va găsi cineva – iritat de minciună- săte caute la buzunare. că nu le ai cusute, ca-n armata Prea ne crezi pe toți proști! Dacă te va întreba cineva ce ai făcut pentru județ, că avere ai agonisit destul și la cârma Consiliului Județean ai ajuns cu promisiuni făcute electoratului, nu neamului tău ?

” În plin centrul Râmnicului, între River Plaza și Magazinul „Cozia” troneazăun chioșc cu imagine de apocalips. El se aflăîntr-o disputăde orgolii, din care suferăimaginea capitalei noastre de județ. Problema esteticului zonei se poate rezolva rapid, dacă inspectorii Primăriei Râmnicului i-ar sancționa pe proprietarii de la Winmarkt Big, ce ne insultăpriveliștea. până la rezolvarea juridică a conflictului, se cuvine săse amelioreze problema esteticului și asta se poate face simplu. Iatărețeta: un inspector al primăriei, vine la fața locului, face o pozădocument, întocmește un proces verbal și emite o somație de atenționare. Termenul de rezolvare impus poate fi și de o lună. Dar săfie. Apoi, în caz contrar, textul de lege impune aplicarea unei amenzi de 100 milioane de lei. Veți putea constata – în scurt timp – că mizeria aia de baracă din aluminiu se va transforma în briliant sau se va teleporta în curtea administratorilor renumitului magazin.

” Dumitru Bușe, unul dintre cele mai sumbre personaje politice ale județului vrea, mai noi, săcandideze la Consiliul Județean și la Primăria Râmnicului. Ciudate poftele politice are” nea Mitică „, având în vedere că este un individ care nu place nici cât negru sub unghie electoratului și, care, s-a îmbogățit peste măsurăîn funcția pe care o are, disprețuind muritorii de rând. Conștientizând că nu poate evolua politic într-un partid mort așa cum este PC, Bușe își pregătește de pe acum trecerea la liberali, care i-au promis că -l vor susține necondiționat. La bursa zvonurilor circulăinformația că domn’ Bușe vrea săfacă pace cu primarul Mircea Gutău, despre care a spus public cam ce i-a venit la gurăori de câte ori a avut ocazia. Mai mult decât atât, gurile rele spun că această idee nu a aparținut lui Bușe (un ștrumf politic lipsit de inițiativă), ci unui apropiat de-al său care l-ar fi sfătuit sănu-l mai atace pe primar, pentru că , astfel, poate pierde electorat. Care electorat, dom’le?!? Săfim serioși. Pe pârâtul acesta de politician nu l-ar vota nici membrii familiei, de va fi săcandideze la funcțiile la care visează . Avem noi o sugestie pentru dumnealui Îi recomandăm, din suflet, săse facă gumolog? Ce este un gumolog? Un personaj anost și plictisit care mestecă gumăcât e ziulica de lungă, pentru a testa ultimele arome apărute pe piață. Omul ar fi potrivit având în vedere că și așa nu prea îi place munca.

” Zilnic, zeci de țigani își fac veacul pe holurile Spitalului Județean Vâlcea, neținând cont de nimeni și nimic. Ei fumează, scuipăși aruncă paharele de cafea pe unde apucă , tulburând în liniștea pacienților și împiedicând cadrele medicale să-și practice meseria. Nu mai departe de zilele trecute, Georgeta Săliște, managerul unității spitalicești, a fost înjuratăca la ușa cortului, doar pentru că și-a permis săle atenționeze pe câteva țigănci că nu au voie săfumeze în spital. „Iarna este perioada când vin cei mai mulți rromi. Li se îmbolnăvesc copiii și se interneazăcu ei la pediatrie. însă , pe lângă mame mai vin alți zeci de rromi și stau toată ziua pe coridoare. Fac o mizerie de nedescris. Nu avem ce săle facem. Când m-am luat de ei, au început săzică că îi discriminez. Au urlat După mine prin tot spitalul și m-au înjurat” – ne-a spus Georgeta Săliște. Din păcate, conducerea spitalului este depășităde situație și nu mai știe ce măsuri săia pentru a le limita accesul rromilor în spital. O soluție, spune Georgeta Săliște, ar putea fi un sistem de supraveghere video la poarta spitalului, însă ținând cont de atitudinea, situația și educația rromilor, suntem sceptici că va funcționa. Observăm cu regret că autoritățile locale nu fac nimic pentru a rezolva problema rromilor, pentru a-i integra în societate.

” Ne-a scris un râmnicean: „Am oroarea săconstat că am votat de fiecare datăla alegeri PNL-ul, fără să-mi dau seama ce monstru politic va deveni. În scurt timp de la accederea la guvernare, ca urmare a câștigă rii alegerilor prezidențiale de că tre Băsescu, a devenit campionul corupției și luptei antireformă , un partid cu miniștrii cu buzunarele pline de caltaboși și damigene de palincă , în spatele că ruia stau clanurile mafiote Patriciu și Fenechiu. această gașcă este susținutăîn parlament de alte găști mafiote (PSD, PC). Săle fie rușine și nu mămai mir că la ministerul Justiției este propusăNorica Nicolai. Un partid de securiști și informatori (Quintus, Bălăceanu Stolnici, Ghișe etc.). A fost un partid mare care va ajunge la groapa de gunoi a istoriei”.

” Fostul premier Adrian Năstase considerăcă PSD mai are o ultimășansăîn lupta împotriva președintelui Traian Băsescu pe care trebuie săo fructifice în cadrul Consiliului Național ce va avea loc în luna februarie a anului în curs. Pentru a-l înfrânge pe Băsescu, domnul profesor zis „18 case”, va trebui săse ducă la una din cele mai bune curățătorii din țară . Acolo trebuie să-și dea la curățat dosarele penale, sufletul, caracterul înnăscut și cel dobândit, aroganța, și, de ce nu?, fața. Pentru a ieși imaculat cred că ar trebui săopteze pentru „long term”, adică săstea sub înălbitor nu mai puțin de 8 ani. Apoi la uscat tot atât, iar în vitrina PSD încă vreo 4 ani. Și gata cu o nouăpaginădin istoria rușinoasăpostdecembristăa social-democraților!

” Pataliputra