Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Proiectile din primul și al doilea război mondial

” La că limănești au fost descoperite

Vineri, 28 martie a.c., pe strada Constantin Brâncuși din că limănești au fost găsite două proiectile din primul și al doilea război mondial. Primul proiectil a fost găsit de Dumitru Cârstina din că limănești care a sesizat imediat poliția.Oechipăde polițiști a securizat zona, iar specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Compartimentul Explozibili Vâlcea au constatat că proiectilul este de artilerie, perforant, de 74 mm, provine din al doilea război mondial și este de producție germană. În aceeași zi, la dispeceratul IPJ Vâlcea a fost sesizat un alt apel telefonic prin sistemul de urgență112, cu privire la faptul că , tot în orașul că limănești, a mai fost găsit un proiectil de artilerie.

S-a format o altăechipăoperativăalcă tuitădin polițiștii Biroului Arme, Explozibili și Substanțe Toxice din cadrul I.P.J. Vâlcea și specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care au constatat că pe strada Constantin Brâncoveanu, Ion Barbu a găsit un proiectil de artilerie perforant neexplodat, calibru 75 mm, din primul război mondial. Bărbatul refăcea un gard când a observat proiectilul.

Ambele proiectile au fost ridicate de că tre specialiștii I.S.U. Vâlcea și transportate în condiții de siguranțăîn poligonul autorizat Bujoreni, pentru a fi neutralizate.

Mirabela Fânățan