Acasă Arhiva 2 Primăria Olănești aruncă mii de euro pe pliante turistice

Primăria Olănești aruncă mii de euro pe pliante turistice

 Risipă nejustificată

Normal 0 21 CHELTUIALĂ. Primarul stațiunii Băile Olănești, Gheorghe Ciucă , aruncă 240 de mii de euro pe promovarea turistică a stațiunii, de fapt pentru promovarea pensiunilor din localitate. Într-o localitate cu străzi asfaltate pe vremea lui Ceaușescu, cu o canalizare subdimensionatăși drumuri care stau săse prăbușească , executivul primăriei aruncă mii de euro pentru promovarea dezastrului.

 

Stațiunea Olănești se numărăprintre stațiunile cu probleme majore în ceea ce privește infrastructura. La 20 de ani După că derea ,,conducă torului iubit”, localitatea aratăaproape la fel, excepție făcând pensiunile noi înființate, în timp ce restul pare încremenit în timp: canalizarea este subdimensionată, fapt care îi obligăpe patronii pensiunilor să-și deverseze apa uzatădirect în Olt, cu riscul unor amenzi usturătoare, aleile celor două parcuri aratădezastruos, iar străzile sunt ca După război plus că cel mai important drum stăsăse prăbușească din cauza alunecă rilor de teren. Totuși, guvernul a alocat 240 de mii de euro pentru promovarea turistică a stațiunii – site, pliante, CD-uri, broșuri, reviste de publicitate, materiale care puteau fi făcute prin implicarea operatorilor de turism din localitate, care sunt principalii beneficiari ai acestor materiale, bani cu care se încercă revigorarea turistică a localității. ,,Primăria a contractat un credit de aproape 3.3 milioane de euro, pe fonduri Phare, însemnând construcția unei noi baze de tratament, a unei parcări cu peste 200 de locuri și a unui bazin acoperit cu apăsulfuroasă. Tot în aceeași sumă, sunt incluse: reabilitarea aleii Izvoarelor, a aleii Trandafirilor, asfaltarea străzii Parângului și a străzii Băilor. Din acest credit, peste 240 de mii de euro au fost alocați pentru promovarea turistică a stațiunii. Pentru promovare turistică am accesat 240 de mii de euro însemnând realizarea unui site, broșuri, reviste de publicitate, CD-uri și nu în ultimul rând publicitate media”, a afirmat primarul din Băile Olănești; Gheorghe Ciucă .

Consiliul Județean Vâlcea a alocat, în mandatului președintelui Dumitru Bușe, câteva zeci de milioane de lei pe materiale de promovare turistică , După un an de la tipărirea lor. Acum, actualul președinte al CJ, Ion Cîlea, le-a găsit prăfuite și rătăcite prin birourile din Consiliu, în timp ce aceia care se ocupau de promovarea culturii și turismului vâlcean uitaserăde ele complet.

Olăneștiul este o perlă uzată

În prezent, primăria are în derulare proiecte în valoare totalăde aproximativ 5.2 milioane de euro, în această sumăfiind inclus proiectul de reabilitarea că minului Cultural Cheia, lucrare care ajunge undeva la 240 mii de euro și blocul de locuințe sociale destinat chiriașilor din casele naționalizate, proiect în curs de derulare, a că rui valoare se ridică la 1.5 milioane de euro. Primarul Gheorghe Ciucă susține că în aceste apartamente vor locui atât cei care au fost evacuați din casele naționalizate cât și tineri cu venituri reduse.

Cu toate că stațiunea se confruntă cu probleme majore în ceea ce privește infrastructura, iar cele 25 de izvoare minerale ale stațiunii se aflăîn administrarea unui privat, familia inspectorului șef al Inspectoratului în Construcții, Ion Tudor, primarul este optimist, atât de optimist încât refuzărealitatea: „Stațiunea pe care eu o administrez, pot săspun că este perla turismului din județul Vâlcea. Acum, dar După ce se vor încheia proiectele pe care le am în diferite faze de execuție, cu adevărat Olăneștiul va însemna și mai mult decât înseamnă astăzi.” Edilul Ciucă sperăca prin construirea unei noi baze de tratament săspargă monopolul instituit de societatea Olănești – Riviera, însă , există, totuși, o problemă: se pare că locația aleasăpentru baza de tratament nu este una tocmai fericită, terenul fiind supus alunecă rilor, iar mult visatele izvoare necesare pentru tratamentul bolnavilor au toate șansele să rămână în administrarea actualului concesionar, iar ministeriabilii care au anchetat, chipurile, situația și scandalul de la Olănești s-au făcut nevăzuți cu acte cu tot.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.