Acasă Arhiva 2 Pistol, ținut pe tușăde contestațiile învinșilor

Pistol, ținut pe tușăde contestațiile învinșilor

 Invidioșii nu au scrupule

Normal 0 21

CONFLICT. Lupta pentru putere în cadrul filIalei PNL Vâlcea nu s-a terminat, deși liberalii l-au ales în fruntea organizației municipale pe tânărul Bogdan Pistol. Învinșii din tabăra liderului Emilian Frâncu au contestat alegerile imediat După aflarea rezultatului. În cazul în care cei doi contestari nu-și vor retrage sesizările, cei 46 de delegați la Conferința județeană din septembrie nu vor avea drept de vot la alegerile pentru președinția organizației județene.

Cursa, pentru șefia organizației municipale a PNL Râmnicu Vâlcea, s-a finalizat, săptămâna trecută, în favoarea lui Bogdan Pistol, acesta obținând un scor zdrobitor în fața contracandidatului său, profesorul universitar Adrănel Cotescu: 444 la 124. Cu toate acestea profesorul Adrănel Cotescu a contestat rezultatul alegerilor. Cea de-a doua contestație a fost făcutăde Bogdana Gras, imediat După anunțarea învingătorului. Cu toate că diferența de voturi a fost zrobitoare, Cotescu a contestat alegerile, din cauza unei semnături, care nu avea ce săcaute pe buletinele de vot. Surse din PNL susțin că în spatele acestui ,,joc de culise” s-ar afla liderul PNL Vâlcea, senatorul Emilian Frâncu, care ar fi preferat la șefia organizației un om din tabăra sa și nu din cea a lui Cristian Buican. Conform declarațiilor acestora, numirea lui Pistol în fruntea organizației municipale încurcă foarte mult planurile liderul PNL Vâlcea, acesta pregătindu-se intens pentru alegerile din 27 septembrie, când va candida pentru un nou mandat la șefia organizației județene.

O victorie organizatăîn secret

Pentru a nu risca absolut deloc, grupul reformist din PNL și-a jucat foarte inteligent ,,că rțile”. Ioan Florescu și Eduard Vârlan s-au retras din competiția pentru funcția de președinte, recomandându-le susținătorilor lor săvoteze cu Bogdan Pistol. După doar câteva minute, Ion Nicolae a decis sănu mai candideze, lăsăndu-l pe Pistol săse lupte doar cu Adrănel Cotescu, un candidat suficient de slab pentru o asemenea cursă.

Astfel, Bogdan Pistol a câștigat la un scor zdrobitor – 444 de voturi în favoarea sa și doar 124 pentru contracandidatul său. Toți cei care i-au dat votul fac parte din noua structurăde conducere: vicepreședinții Ioan Florescu, Gheorghe Ioniță, Adrian Pandurașu, Florin Smeureanu și Ion Nicolae, secretarul general Eduard Vârlan și, în calitate de membri, Algina Tricuță, Bogdan Pruteanu, Adrian Calotă, Adriana Statie, Adrian Pană, Cristian Mihăilescu, Alexandru Suciu și Dumitru Vâlcu.

Succesul lui Bogdan Pistol reprezintăo verigăimportantăla alegerile din septembrie. Atunci, deputatul Cristian Buican va candida împotriva actualului lider Emilian Frâncu

Tabăra lui Frâncu contraatacă cu contestații

Deși, talibanii din PNL îl suspecteazăpe Emilian Frâncu de apariția celor două contestații, senatorul a negat acest lucru, mai mult chiar a promis că , până vineri, cele două contestații vor fi retrase. Tineretul liberal este sceptic, cu toate acestea așteaptăcu nerăbdare ziua de vineri. În cazul în care cei doi contestatari ai alegerilor de la municipiu nu-și vor retrage contestațiile, alegătorii lui Buican riscă să rămână pe dinafarăla alegerile din 27 septembrie. Cei 46 de membri ai Biroului Teritorial care au votat la alegerile de duminică nu vor avea drept de vot până la soluționarea contestațiilor.

Conform statutului, procedura în acest caz este de destul greoaie, și-i oferălui Frâncu posibilitatea de a scă pa de votanții lui Buican. În prima fază, contestațiile sunt analizate de Comisia de Arbitraj Teritorială, comisie condusăchiar de Adrănel Cotescu, fapt care va duce la recuzarea obligatorie a acestuia. În cazul în care membrii comisiei își declinăcompetența, contestațiile vor fi analizate de Comisia de Onoare și Arbitraj București. toată această procedurădureazăcam două luni de zile, adică suficient de mult încât să-i ținăpe tușăpe simpatizanții deputatului Cristian Buican. Victor Popescu, președintele Comisiei de numărare a voturilor, considerăacțiunea celor doi colegi de partid total deplasată: ,,Ar trebui săse ajungăla un numitor comun, pentru că -i păcat de oamenii care au votat duminică . Rezultatul este clar, favorabil lui Bogdan Pistol, diferența între el și Adrănel Cotescu este uriașă. Săfim serioși!”.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.