Acasă Arhiva 2 Pesediștii vor folosi Poliția în campanie

Pesediștii vor folosi Poliția în campanie

 În opinia lui Mircea Gutău

Normal 0 21 AFIRMAÎII. „Când a fost invitat sămeargăla Tomșani la audiențe, șeful IPJ Vâlcea, Florian Marin, și-a luat, elegant, concediu de odihnă. Atunci Ion Cîlea s-a dus cu hârtiuța să-l schimbe și a și reușit, punându-și omul în fruntea Poliției. Știm exact cum acționeazăo parte din polițiștii din teritoriu și știm și că aceștia ascultăla comenzile politice” – a declarat președintele PD-L Vâlcea.

 

Acceptarea demisiei inspectorului – șef al Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea, Florian Marin, a creat multe controverse între liderii județeni ai celor două partide aflate la Guvernarea țării. Dacă democrat – liberalii își doreau ca acesta să rămână în continuare șeful Poliției, pesediștii au făcut tot posibilul să-l înlăture.

Primarul crede în nevinovăția lui Florian Marin

După acceptarea demisiei lui Florian Marin, politicianul Cosmin Gușăa apărut într-o emisiune televizatăla un post național în care l-a acuzat pe fostul șef al Poliției Vâlcene că ar fi fost implicat în traficul de arme de la Uzina Mecanică Băbeni din județul nostru, neavând, însă , nicio dovadăîn acest sens. La ultima sa conferințăde presă , președintele PD-L Vâlcea, Mircea Gutău, a ținut săprecizeze că , din punctul său de vedere, Florian Marin este nevinovat. Pentru a-și susține spusele, primarul municipiului a afirmat că în cazul în care fostul șef al IPJ Vâlcea ar fi fost implicat, primul care afla despre acest lucru era președintele ATOP Vâlcea, pesedistul Dumitru Persu. „Au apărut tot felul de acuzații referitoare la fostul șef al IPJ Vâlcea, Florian Marin. M-am crucit când am auzit așa ceva. Sincer văspun că măîndoiesc că el ar fi fost implicat în transportul de armament și din această cauzăar fi fost schimbat. Sunt afirmații pe care eu nu le cred. După cum bine știți, Florian Marin a luat aprobare de la ATOP Vâlcea pentru a merge la audiențele din teritoriu ale președintelui Consiliului Județean Vâlcea. Dacă ar fi avut vreo implicare în această afacere, cu siguranțăpreședintele ATOP Vâlcea, Dumitru Persu, a știut de acest trafic de arme. Dar, eu cred că s-a ajuns cu aberațiile într-un punct în care nimeni nu mai crede” – a declarat Mircea Gutău.

Polițiștii din teritoriu acționeazăla comenzi politice?

Liderul democrat – liberal vâlcean susține că l-a apreciat foarte mult pe fostul șef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, considerându-l un foarte bun inspector șef. De aceea, în urmăcu aproximativ două luni, când acesta și-a înaintat demisia că tre Ministerul de Interne, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, pedelistul Romulus Bulacu, a mers la București cu o recomandare pentru a-l menține pe Marin pe post. „Mai mult de atât nu am putut face. Asta pentru că ministrul de Interne este la PSD-ului. însă , în momentul în care noi am făcut tămbălăul cu plecarea în teritoriu și cu subjugarea politică a Poliției, Florian Marin a refuzat sămai meargăla audiențe. Când a fost invitat sămeargăla Tomșani la audiențe, șeful IPJ Vâlcea și-a luat, elegant, concediu de odihnă. Atunci Ion Cîlea s-a dus cu hârtiuța să-l schimbe și a și reușit. Acum, având în vedere pe cine au pus în locul lui Florian Marin , văspun sincer că îmi este teamăcă vor folosi polițiștii din teritoriu în campania electoralăpentru alegerile prezidențiale. Nu suntem începători și știm exact cum acționeazăo parte din polițiștii din teritoriu și știm și că aceștia ascultăla comenzile politice ale primarilor. Încă ne aducem aminte cum în campaniile trecute, în anumite zone ale județului, polițiștii blocau numai mașinile PD-L-ului și ale PNL-ului. Mi-am dorit ca Poliția săfie imparțialăși să-și vadăde treaba ei, dar nu cred că va fi așa” – a afirmat Mircea Gutău, președintele PD-L Vâlcea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.