Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

OFTICA FRÂNCULUI

Directorii liberali, pe picior de plecare

SE APROPIE SCHIMBAREA. Președintele peneliștilor vâlceni a precizat, plin de emfază, că are o listăîntreagăde nume de directori, de altăculoare politică decât PNL, pe care nu i-a schimbat din funcții pentru că , spune el, liberalii au mai multămoralitate. De fapt, adevărul este altul. Se știe bine că la peneliști a fost penurie de personaje competente, motiv pentru care Frâncu, și dacă ar fi vrut, nu ar fi avut cum săschimbe directorii din vechea orânduire. Ar fi avut nevoie de oameni competenți cu care să-i înlocuiască și nu-i cazul la PNL

Supărat nevoie mare că se aproprie, cu pași rapizi, schimbarea directorilor liberali din funcții, liderul PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de zilele trecute că liberalii nu au procedat la fel atunci când au preluat puterea. „Exemplul lui Mircea Poenaru, care a fost plătit pentru o perioadă de patru ani stând acasă, este elocvent. Dacă vor săschimbe directorii, iatăce vor păți”, a spus Frâncu pe un ton amenințător de parcă l-ar fi luat cineva în seamă. Și ca săparămai interesant decât este președintele peneliștilor vâlceni a precizat, plin de emfază, că are și o listăîntreagăde nume de directori, de altăculoare politică decât PNL, pe care nu i-a schimbat din funcții pentru că , spune el, liberalii au mai multămoralitate.

De fapt, adevărul este altul. Se știe bine că la peneliști a fost, dintodeauna, penurie de personaje competente, motiv pentru care Frâncu, și dacă ar fi vrut, nu ar fi avut cum săschimbe directorii din vechea orânduire. Ar fi avut nevoie de oameni competenți cu care să-i înlocuiască și nu-i cazul la PNL. „Partidul Național Liberal va cere opinia Comisiei Europene privind intenția liderilor de la București de a modifica statutul apolitic al înalților funcționari publici”, a mai spus senatorul „Redistribuit” Emilian Frâncu. Potrivit decalrațiilor sale, Guvernul va emite o ordonanțăprivind transformarea posturilor de înalți funcționari publici în posturi politice. Acesta a fost un angajament pe care România l-a luat înainte de aderarea la Uniunea Europeană și a fost o condiție cerutăde Bruxelles. Nu putem da curs la asemenea grozăvii venite de la Cotroceni și nu știu dacă Uniunea Europeană și CE, mai ales, vor privi cu entuziasm acest lucru. Nu se vor schimba toți prefecții și subprefecții dintr-o dată, iar la Prefectura Vâlcea nu cred că se va produce vreo schimbare mai devreme de 1 martie. UE interzice orice formă de schimbare a directivei europene în acest sens, doar de criteriul mobilității putându-se face uz”, a conchis Frâncu.