Acasă Arhiva 2 Muniție în curtea primăriei

Muniție în curtea primăriei

 La Racovița s-a descoperit o grenadăne explodată

Marți, 17 februarie, în jurul orei 13.00, în timp ce lucra la fundația unei anexe a primăriei din Racovița, un muncitor a găsit o grenadă, în stare perfectăde funcționare. La fața locului s-au prezentat pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență”General Magheru” al județului Vâlcea, care au fost solicitați pentru asanarea teritoriului de muniție rămasăneexplodată.

Zona în care a fost găsit obiectul pirotehnic a fost cercetatăde pirotehniști, cu ajutorul detectorului de metale, După care acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de maximăsiguranță, urmând ca grenada săfie distrusăîn perioada imediat următoare.

Pentru a evita producerea detonării accidentale, este indicat ca populația săținăcont de o serie de măsuri care trebuie aplicate în cazul descoperirii de muniție rămasăneexplodată. În primul rând, aceste obiecte nu trebuie săconstituie obiect de joacă pentru copii. De asemenea, nu trebuie mișcate și nici atinse, lovite accidental sau în mod voit. Este interzisădetonarea focosului sau a elementelor componente, iar în zonele unde se presupune că ar exista muniție neexplodată, nu trebuie executate săpături, nu trebuie aprins focul, iar circulația oamenilor și animalelor în astfel de zone trebuie restricționată.

În cazul în care aveți cunoștințădespre descoperirea unor elemente de muniție anunțați de urgențăpoliția, primăria sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, la telefon 112 sau 0250. 742.801, pentru a se interveni în vederea ridică rii și distrugerii muniției descoperite.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.