Acasă Arhiva 2 Mircea Poenaru va fi vicepreședinte al CJ în locul lui Bulacu

Mircea Poenaru va fi vicepreședinte al CJ în locul lui Bulacu

” PSD și PNL s-au „că sătorit” cu acte

ACORD. Zilele trecute, liberalii și social-democrații au semnat un acord pentru o majoritate comună, dar și pentru formarea unei noi majorități, dar și pentru susținerea lui Mircea Geoanăîn cel de al doilea tur de scrutin. Ambele partide au că zut de comun acord să-l susțină, pentru funcția de prim-ministru pe Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu. La Vâlcea, ca urmare a „că sătoriei” dintre cele două partide, consilierii județeni din partea PSD și cei ai PD-L au „divorțat”, iar în urma acestei separări Mircea Poenaru îi va lua pedelistului Romulus Bulacu fotoliul de vice al CJ.

Având în vedere apropierea politică dintre cele două formațiuni este evident că Johannis a devenit puntea de legăturădintre o guvernare a dreptei românești cu stânga. În documentul intitulat „Acordul pentru ieșirea României din criză” găsim o serie de obiective care stau la baza unei guvernări comune. Este vorba, în principal, de reducerea fiscalității, transparențăîn cheltuirea banului public, descentralizarea și depolitizarea instituțiilor publice, precum și sprijinirea categoriilor sociale defavorizate, amintindu-se, aici, familiile tinere și persoanele cu venituri mici. Cât despre obiectivele acordului, ele fac referire la: scoaterea României din criza economică și politică , precum și reluarea dialogului și cooperării între puterile statului, Guvern și partenerii sociali. În plan politic, documentul își propune susținerea lui Mircea Geoanăîn turul II al alegerilor prezidențiale, crearea unei majorități stabile pentru susținerea unui guvern condus de Klaus Johannis, dar și elaborarea unui program de guvernare pentru scoaterea României din criză, ideea amintităde mai multe ori în texul documentului.

Potrivit declarațiilor liderilor PSD și PNL, Mircea Geoanăva fi însoțit în cele aproape două săptămâni de campanie, cât au mai rămas până în 6 decembrie 2009, de președintele liberalilor, Crin Antonescu, dar și de alți reprezentanți ai partidului pe care-l conduce. De altfel, în unele acțiuni de campanie se vor alătura și lideri ai UDMR.

Divorț politic

Ruperea alianței de la Consiliul Județean dintre social-democrați și democrat-liberali a zbuciumat destul de tare scena politică locală. Primii care au anunțat vestea separării dintre PSD și PD-L în CJ au fost pesediștii prin vocea liderului Ion Cîlea care a declarat că nu l-a anunțat de ruperea alianței pe Mircea Gutău pentru că , susține social-democratul, acesta a refuzat, în ultima vreme, orice fel de dialog cu el. „Nu am discutat cu președintele Mircia Gutău, pentru că nici dânsul nu discutăcu mine, când îmi aduce acuzații destul de grave…. În ultimul timp, dânsul a adus foarte multe acuzații și calomnii la adresa mea. M-a făcut mincinos, în presa locală, iar eu nu mi-am permis săafirm același lucru despre dânsul. Cred că l-am respectat și am fost foarte atent la cuvintele pe care le-am folosit, ca sănu jignesc pe cineva. Nu am răspuns provocă rilor, dar cred că orice răbdare își are o limită”. Precizările pesediștilor cu privire la „divorțul” dintre consilierii celor două partide a fost întărit și de președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, care a spus: „Noi vom fi alături de militanții și susținătorii lui Mircea Geoană, iar membrii PNL vor face campanie pentru Mircea Geoană. România are șansa săiasădin crizăcu ajutorul unui guvern condus de Klaus Johannis, care săpromoveze măsurile de reducere a fiscalității, respectarea prevederilor cuprinse în pactul pentru justiție, descentralizarea instituțiilor publice și multe altele. Acest acord ne obligăpe noi, organizația PNL Vâlcea, săfim alături de militanții și susținătorii lui Mircea Geoană. Odatăcu începerea campaniei electorale, membrii liberali vor face campanie pentru Mircea Geoană. Vreau săprecizez faptul că , funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean este o funcție politică . În Legea Administrației Publice Locale se prevede că , în momentul în care se creeazămajorități în Consiliile Județene și Consiliile Locale, pot fi înlocuiți atât vicepreședinții CJ, cât și viceprimarii”.

Ca urmare a despărțirii politice produse între formațiunile politice, așa cum, de altfel, a și anunțat președintele PNL, Cristian Buican, sâmbătă, 28 noiembrie 2009, membrii biroului politic al partidului l-au ales pe cel care-l va înlocui, în CJ, pe vicele pedelist Romulus Bulacu. Este vorba de penelistul Mircea Poenaru care, După o „finală” strânsăcu Victor Popescu, care a fost preferatul primarilor (în special al celor din zona de nord a județului). Menționăm că în cursa pentru alegerea în fotoliul de vicepreședinte al CJ se mai înscriseserăIlie Fârtat și Gheorghe Folea.

Olivia Pîrvu – Cîrciu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.